Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΕΛ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ...

Βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες απέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Χριστόφια, η μονομελής επιτροπή για τη φονική έκρηξη στο ...

Βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες απέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Χριστόφια, η μονομελής επιτροπή για τη φονική έκρηξη στο Μαρί υπό τον κ. Πόλυ Πολυβίου. Ο κ. Πολυβίου ήταν ξεκάθαρος στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την παρουσίαση του πορίσματός του, αποδίδοντας ευθύνες και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο στους Υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και κυρίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι στο πόρισμά του ο κ. Πολυβίου κατονόμασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως τον πρωταίτιο και τον κύριο υπεύθυνο για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ αμφισβήτησαν την έρευνα και τον ίδιο τον κ. Πολυβίου –τον οποίον οι ίδιοι διόρισαν- και επιδόθηκαν μετ’ επιτάσεως σε μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών και μετακύλισής τους, ακόμη και στους νεκρούς μας ήρωες. Εκείνοι οι οποίοι ευαγγελίζονταν την προστασία των νόμων και των θεσμών, τους εξευτελίζουν με την απαξίωση του πορίσματος της επιτροπής, η σύσταση της οποίας προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενώ Χριστόφιας και ΑΚΕΛ διεκύρητταν εδώ και τρεις μήνες ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν και θα αναληφθούν σε όποιο επίπεδο και αν αυτές υπήρχαν, κατόπιν της ανεξάρτητης έρευνας, εντούτοις ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σαν άλλος Άσσαντ, αρνείται τώρα να τις αναλάβει και να παραιτηθεί. Επιμένει, με την αλαζονεία και το «γινάτι» που τον διακρίνουν, να κρατά τα ηνία του κράτους, ηγούμενος μιας κυβέρνησης συντριπτικής μειοψηφίας, έχοντας απολέσει κάθε λαϊκό έρεισμα. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για ενότητα, το μοναδικό επίτευγμα του καθεστώτος Χριστόφια είναι να ενώσει τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού εναντίον του.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με τις δηλώσεις και τα συμπεράσματα του κ.Πολυβίου και θα επανέλθει με λεπτομερή σχολιασμό του πορίσματος μετά από επισταμένη μελέτη αυτού. Ταυτόχρονα, όμως, στηλιτεύει τη φασιστική αντίδραση του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και την ακατάληπτη εμμονή τους να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Απαιτούμε ξανά από τον Πρόεδρο Χριστόφια να παραιτηθεί, μετά και την έκδοση του πορίσματος της μονομελούς επιτροπής. Τέλος, καλούμε το Γενικό Εισαγγελέα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, μηδενός εξαιρουμένου, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του κ. Πολυβίου, έτσι ώστε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

1 σχόλιο

  1. Σταλινικός πρόεδρος σε μια χώρα που έδωσε αγώνα για ελευθερία και που η πλειοψηφία μεγαλώνει τα παιδιά της με ελληνοχριστιανικά ιδεώδη!!!Ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.