Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ο ΦΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ...

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου η ψηφοφορία για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, μετά την παραίτηση του Σεβασ...

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου η ψηφοφορία για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, μετά την παραίτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου.
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη Ζακύνθου τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φωτικής κ. Διονύσιο με 53 ψήφους.
Τέλος να αναφερθεί ότι στη διαδικασία του τριπρόσωπου ο Επίσκοπος Φωτικής έλαβε 58 ψήφους, ο Αρχιμ. Τιμόθεος Άνθης 49 και ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας 30.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου εξελέγη ο Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος με 53 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης έλαβς 24 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά. Η επίσημη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ζακύνθου και η άφιξη του στο νησί, θα γίνει το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου.
Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις στην εφημερίδα “Ημέρα της Ζακύνθου” ο νέος Μητροπολίτης του νησιού επισημαίνοντας ότι “είναι βαρύ το φορτίο της διακονίας της Ζακύνθου που του ανατέθηκε σήμερα. Με την ευλογία του Αγίου Διονυσίου και τη βοήθεια του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας και των πιστών της Ζακύνθου είμαι πεπεισμένος ότι θα προχωρήσω στα νέα μου καθήκοντα”.
Τέλος ο κ. Διονύσιος ευχαρίστησε το γεροντά του Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου ζητώντας τη συνδρομή και εμπειρία του μέσα από το τεράστιο έργο που προσέφερε στο νησί μας και στη δική του διακονία.
Ο κατά κόσμον Δημήτριος Σιφναίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.
Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983.
Στις 14 Αυγούστου 1977 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 από τον Επίσκοπο Δωδώνης Χρυσόστομο και Πρεσβύτερος στις 17 Δεκεμβρίου 1983 από τον ίδιο Επίσκοπο.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Λαγκαδά (1983-1984) και στην Μητρόπολη Καισαριανής (1984-2010).
Στις 13 Μαΐου 2010 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής τιτουλάριος Επίσκοπος Φωτικής, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τέλος στις 7 Οκτωβρίου 2011 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου μετά τη παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.