Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!!!

Με άρθρο του στην σελίδα της ΑΕΝΑΕΔ της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Ε.Α. και κομμουνιστής, με αφορμή ...

Με άρθρο του στην σελίδα της ΑΕΝΑΕΔ της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Ε.Α. και κομμουνιστής, με αφορμή την παρέλαση της ΣΣΑΣ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης (που παρουσιάσαμε χθές και από το stoxos.gr) λεει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, η Κύπρος και η Μακεδονία δεν είναι Ελληνικές και καταγγέλει την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων για το... εθνικιστικό και αλυτρωτικό σύνθημα "η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία". Το κείμενο ο κομμουνιστής Ντουνιαδάκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΕΑΔ και προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ο οποίος δήλωσε οτι δεν υιοθετούνται αυτές οι απόψεις αλλά κι ότι δεν έχει το δικαίωμα της λογοκρισίας... Το κείμενο του κομμουνιστή Ντουνιαδάκη έχει ως εξής:

Πέρα από όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση χθες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες σχεδόν τις πόλεις με τις αντιδράσεις του κόσμου θα σταματήσουμε εδώ σε συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με την Ένωσή μας. Ενθουσιασμό και θαυμασμό προκαλεί το παράστημα και το βάδισμα των αγοριών και των κοριτσιών της ΣΣΑΣ, που παρελαύνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Επίσης εντυπωσιάζει η απόδοση τιμών με τα όπλα στο «παρουσιάστε», κίνηση στην οποία μπορεί να αποδοθούν διάφοροι συμβολισμοί! Τα παραπάνω φαίνονται σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και το fb. Συζητήσιμη όμως είναι η σκοπιμότητα προβολής και η εντύπωση τουλάχιστον που προκαλεί το τμήμα της κραυγής που ακούγεται και αναφέρει ότι «… η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (1΄.05)! Αυτού του είδους τα «πιστεύω» έρχονται από πολλά χρόνια πίσω και ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου έχουν επιφέρει πολλά δεινά τόσο στο μαρτυρικό νησί όσο και την πατρίδα! Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ!


Δεν καταθέτω προσωπικές απόψεις! Παραθέτω εδώ την επίσημη εθνική θέση όπως αυτή προκύπτει από την ιστοσελιδα του ΥΠΕΞ: http://www1.mfa.gr/kypriako/ : . ォ .


Αντίστοιχα και σχετικά με το θέμα «Μακεδονία» στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ http://www1.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ μεταξύ άλλων αναφέρεται:


« … το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας.…


Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία», …, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.


Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. ….»


Ως προς το βίντεο εκτιμώ ότι εφόσον είναι αληθινό τόσο το οπτικό όσο και το ακουστικό μέρος του, τότε είναι πρόβλημα της διοίκησης της Σχολής. Επειδή όμως θεωρώ δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, εκτιμώ ότι τμήμα ή και το σύνολο του ακουστικού μέρος του βίντεο, δεν προέρχεται από το στρατιωτικό σχηματισμό της ΣΣΑΣ και είτε είναι κατασκευασμένο είτε προέρχεται από τμήμα «καταδρομέων», που εμφανίζεται να παρελαύνει πίσω από την ΣΣΑΣ (3΄.08).


Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι δεν είναι ωφέλιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα να φιλοξενούνται θέσεις αλυτρωτικού και εθνικιστικού περιεχομένου σαν και αυτές!


Γιάννης Ντουνιαδάκης
Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ


ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!! Η ΣΣΑΣ ΠΑΡΕΥΛΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΘΕΣ! ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

20 σχόλια

  1. Re OUST TOURKOSPORE........
    ZHTW H ELLAS-ZHTW TO E8NOS_ZHTW H PATRIDA MAS.....
    G AMelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητήρια στον αξιωματικό μας! με τέτοιους "πατριώτες" όλοι οι έφεδροι θα αισθανόμαστε ασφαλείς και περήφανοι στο πεδίο της μάχης! κύριε υποναύαρχε άντε και την κρήτη και την πελοπόννησο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα άπλυτα γουρούνια είναι για σφάξιμο στο γόνατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο στον Υποναυαρχο!ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΤΣΙ..Δεν φταιει αυτος αλλα τα μοσχαρια που τον εκαναν Υποναυαρχο!!!
    Αλλα αν καποιος Εθνικιστης-καταδρομεας τον καθαριζε
    με το μαχαιρι του,οι πρωτοι που θα τον κρεμουσαν ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ στην χλευη,ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ!!!

    Γρηγοριος Δικαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΣΧΟΣ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑΥΑΡΧΕ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ! Ε.Κ.ΕΛΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PIOS TOUS GAMAH TOUS PRODOTES KOUMOUNISTES.
    H MERES TOU FASISMOU TOUS TELEIONOUNE.. H ORA TOU LOGARIASMOU PLHSIAZH.. 8A EXOUNE XEIROTERH METAXHRHSH APO OTI EPIFYLAKSANE STOUS PATRIOTES THS 21 APRILIOU..
    8A SAPISOUNE STHN FYLAKH OLOI OI PRODOTES...!

    LAKIS GALIOURIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καραγκιόζη πίσσα και πούπουλα ρε γίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΨΟΦΙΟ ΤΕΡΑΣ!
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θέλω να χαραμίσω ούτε το σάλιο μου για να σε φτύσω προδότη ανθέλληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΝΕΡΟ ΚΥΡΑΒΑΓΓΕΛΙΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΩΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΑΚΑΚΑΣ.ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιστοποιητικο φρονηματων για τον στρατο και τα σωματα ασφαλειας.ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. re gadare emeis i kyprioi genithikame kai tha pethanoume ELLINES. axristoi ekinoi pou se ekanan yponavarxo. oute to 1 mou arxidi den eise

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΚΗΣ,Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ31 Οκτωβρίου 2011 στις 6:35 μ.μ.

    ΕΞΩ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ντενιουδάκη στο πόλεμο πρώτα εσένα θα εκτελούσα και μετά θα ασχολιόμουν με τα αφεντικά σου, τους σκατότουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναζητώντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι ο κ. Ντουνιαδάκης που μπήκε στη Σχολή Δοκίμων επί Χούντας έγινε Ναύαρχος από τη Νέα Δημοκρατία! Ασφαλώς στο Ναυτικό θα πέρασε πολύ όμορφα στις «ευγενείς υπηρεσίες» και στα εξωτερικά. Τώρα μάλιστα με αυτά που λέει πιθανόν κάποιο αριστερό κόμμα να τον κάνει και βουλευτή ή μπορεί να τον δούμε και υπουργό! Όσο τώρα για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών έχω να πω ότι εμείς οι Έλληνες τους καμαρώνουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσουν τα ιδανικά τους μια και το σύστημα που τα υπονόμευε έχει περάσει πια στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Τέλος θέλω να σας πληροφορήσω ότι έτυχε να παρακολουθήσω την παρέλαση της ΣΣΑΣ στην προκυμαία. Θαύμασα το παράστημα τους και στάθηκα προσοχή στο πέρασμα τους τιμώντας με ευλάβεια τις αιώνιες Εθνικές Αξίες που πρεσβεύουν αυτά τα Ελληνόπουλα, σαν φορείς των ιδανικών της Πατρίδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ούτε προφήτης να ήμουν! Νάτος ο κ, Ντουνιαδάκης υποψήφιος με το 'πατριωτικό κόμμα' των κουκουέδων! Δεν ξεχνώ ότι σε μια Δημοκρατία έχουν θέση ακόμα και εκείνοι που δεν πιστεύουν σ' αυτή αλλά πιστεύουν ακόμα και στη δικτατορία του προλεταριάτου. Ακόμα περισσότερο σε ένα φιλελεύθερο Κράτος μπορούν να έχουν θέση ακόμα και εκείνοι που δεν πιστεύουν στο Έθνος αλλά στο διεθνές κουμμουνιστικό σύστημα. Μπορεί ακόμα να είναι και άθεοι. Αλλά κουμουνιστής ναύαρχος δεν μπορεί να υπάρχει όπως δεν θα μπορούσε να υπάρχει και άθεος Μητροπολίτης! Ο κ. Ντουνιαδάκης μη σεβόμενος το αίμα των ηρωικών συναδέλφων του, αποφάσισε να γίνει κουμουνιστής τώρα στα γεράματα αρνούμενος την ιδέα του Εθνικού Κράτους αποδεχόμενος ένα αντεθνικό διεθνές σύστημα. Γι' αυτό πρέπει να εκπέσει και από τον στρατιωτικό του βαθμό διότι στο είδος του Κράτους που ζούμε που είναι εθνικό οι υπερασπιστές του δεν μπορεί να πρεσβεύουν τέτοιες ιδεολογίες και ακόμα περισσότερο να είναι μέλη του ΚΚΕ μα την γνωστή από την επιστήμη της Ιστορίας "πατριωτική" δράση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατί να βγαίνουν κάτι σαν τον κ. Ντουνιαδάκη και κάτι σαν τον κ. Κρυονερίτη τώρα στην δημοσιότητα και ρεζιλεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας??? Μα τι θέλουν τέλος πάντων? Δεν τους αρκούν τα τόσα που ωφελήθηκαν υπηρετώντας τους προστάτες τους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.