Tελευταια Νεα

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!!!

Με άρθρο του στην σελίδα της ΑΕΝΑΕΔ της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Ε.Α. και κομμουνιστής, με αφορμή την παρέλαση της ΣΣΑΣ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης (που παρουσιάσαμε χθές και από το stoxos.gr) λεει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, η Κύπρος και η Μακεδονία δεν είναι Ελληνικές και καταγγέλει την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων για το... εθνικιστικό και αλυτρωτικό σύνθημα "η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία". Το κείμενο ο κομμουνιστής Ντουνιαδάκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΕΑΔ και προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ο οποίος δήλωσε οτι δεν υιοθετούνται αυτές οι απόψεις αλλά κι ότι δεν έχει το δικαίωμα της λογοκρισίας... Το κείμενο του κομμουνιστή Ντουνιαδάκη έχει ως εξής:

Πέρα από όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση χθες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες σχεδόν τις πόλεις με τις αντιδράσεις του κόσμου θα σταματήσουμε εδώ σε συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με την Ένωσή μας. Ενθουσιασμό και θαυμασμό προκαλεί το παράστημα και το βάδισμα των αγοριών και των κοριτσιών της ΣΣΑΣ, που παρελαύνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Επίσης εντυπωσιάζει η απόδοση τιμών με τα όπλα στο «παρουσιάστε», κίνηση στην οποία μπορεί να αποδοθούν διάφοροι συμβολισμοί! Τα παραπάνω φαίνονται σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και το fb. Συζητήσιμη όμως είναι η σκοπιμότητα προβολής και η εντύπωση τουλάχιστον που προκαλεί το τμήμα της κραυγής που ακούγεται και αναφέρει ότι «… η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (1΄.05)! Αυτού του είδους τα «πιστεύω» έρχονται από πολλά χρόνια πίσω και ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου έχουν επιφέρει πολλά δεινά τόσο στο μαρτυρικό νησί όσο και την πατρίδα! Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ!


Δεν καταθέτω προσωπικές απόψεις! Παραθέτω εδώ την επίσημη εθνική θέση όπως αυτή προκύπτει από την ιστοσελιδα του ΥΠΕΞ: http://www1.mfa.gr/kypriako/ : . ォ .


Αντίστοιχα και σχετικά με το θέμα «Μακεδονία» στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ http://www1.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ μεταξύ άλλων αναφέρεται:


« … το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας.…


Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία», …, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.


Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. ….»


Ως προς το βίντεο εκτιμώ ότι εφόσον είναι αληθινό τόσο το οπτικό όσο και το ακουστικό μέρος του, τότε είναι πρόβλημα της διοίκησης της Σχολής. Επειδή όμως θεωρώ δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, εκτιμώ ότι τμήμα ή και το σύνολο του ακουστικού μέρος του βίντεο, δεν προέρχεται από το στρατιωτικό σχηματισμό της ΣΣΑΣ και είτε είναι κατασκευασμένο είτε προέρχεται από τμήμα «καταδρομέων», που εμφανίζεται να παρελαύνει πίσω από την ΣΣΑΣ (3΄.08).


Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι δεν είναι ωφέλιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα να φιλοξενούνται θέσεις αλυτρωτικού και εθνικιστικού περιεχομένου σαν και αυτές!


Γιάννης Ντουνιαδάκης
Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ


ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!! Η ΣΣΑΣ ΠΑΡΕΥΛΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΘΕΣ! ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ
« Προηγουμενη
Επομενη »