Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ... ΝΕΟ ΕΑΜ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"...

Οξύτατη αντιπαράθεση με το ΚΚΕ προκαλεί η συνεχής επίκληση του κ. Αλ. Τσίπρα του παραδείγματος του ΕΑΜ ως προτύπου για ένα κοινό μέτωπο εναν...

Οξύτατη αντιπαράθεση με το ΚΚΕ προκαλεί η συνεχής επίκληση του κ. Αλ. Τσίπρα του παραδείγματος του ΕΑΜ ως προτύπου για ένα κοινό μέτωπο εναντίον της κυβερνητικής και «μνημονιακής» πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε χθες από τον λαό «να ξεσηκωθεί και να προκαλέσει ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό σεισμό, πριν μας οδηγήσουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία και στο κούρεμα του 50%», ενώ κάλεσε «όλες τις δυνάμεις που έχουν αίσθηση κοινωνικής ευθύνης να συνταχθούν σε ένα κοινό μέτωπο»...

Απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, το κάλεσε «να αφήσει τους σεχταρισμούς», επισημαίνοντας ότι «το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας». «Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν αρχές και αξίες τύπου Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ», απάντησε ο κ. Π. Μεντρέκας (ΚΚΕ), υπενθυμίζοντας ότι «για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του συσπείρωσε τον λαό», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χλευάζει και διαστρεβλώνει την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Εν τω μεταξύ, στην κομματική αποκατάσταση του Ν. Βαβούδη προχώρησε χθες το ΚΚΕ σε εκδήλωση στην Καλλιθέα.

Η αποκατάσταση έγινε στο πλαίσιο των αποφάσεων της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του Ιουλίου. Το μέλος του Π.Γ. Κ. Παρασκευάς που παρουσίασε την απόφαση χαρακτήρισε τον Βαβούδη θρυλική μορφή του κινήματος και είπε ότι «η αγωνιστική του πορεία ούτε διαχωρίστηκε ποτέ ούτε θα μπορούσε να διαχωριστεί απ’ την ιδεολογία, τις αξίες και αρχές του ΚΚΕ».

Ο Ν. Βαβούδης, μέλος του ΚΚΕ τη δεκαετία του ’20, που έλαβε μέρος στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, εγκατέστησε το 1947 στην Καλλιθέα τον παράνομο ασύρματο τον οποίο λειτούργησε ο ίδιος. Στη διάρκεια του Εμφυλίου, αλλά και μετά, ήταν ο σύνδεσμος της οργάνωσης του ΚΚΕ στην Αθήνα με την ηγεσία του κόμματος στο εξωτερικό. Ο Βαβούδης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι για να μην πέσει στα χέρια της Ασφάλειας ζωντανός. Η τότε ηγεσία του ΚΚΕ τον διέγραψε, καταγγέλλοντάς τον ως πράκτορα και υποστηρίζοντας ότι φυγαδεύθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Του Παναγη Γαλιατσατου kathimerini.gr - http://exofitsio.blogspot.com/2011/10/t-eam.html

-------------------------------------------

3 σχόλια

  1. "«Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν αρχές και αξίες τύπου Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ», απάντησε ο κ. Π. Μεντρέκας (ΚΚΕ), " Έχεις απόλυτο δίκιο μεγάλε! αγωνίστηκε για να γίνει η Ελλάδα δορυφόρος της Σοβιετίας, κατορθώνοντας το εντελώς αντίθετο. Να γίνει δορυφόρος πρώτα της Αγγλίας και μετά των ΗΠΑ. "Εύγε" σας. Τα....."καταφέρατε" μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΑΜΟΒΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ;
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
    ΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις εκλογές του 44/45 αποφάσισαν να μη κατευούν και να πάρουν την εξουσία με τα όπλα, σφάζοντας τους αδελφούς τους και έχοντας σκοπό να κάνουν την Ελλάδα ένα κράτος σαν τα άλλα, που είχαν να κάνουν εκλογές 50 χρόνια............ Αυτοι τώρα καταθέτουν στεφάνι για το πολυτεχνίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.