Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ TRT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΟΓΛΟΥ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόδοση από το τούρκικα στα ελληνικά που έχουν κάνει οι ίδιοι οι τούρκοι. Θα σας το επισημαίνουμε συχνά, αλλ...


Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόδοση από το τούρκικα στα ελληνικά που έχουν κάνει οι ίδιοι οι τούρκοι. Θα σας το επισημαίνουμε συχνά, αλλά να μην ξεχνάτε ποτέ ότι μιλάμε για κείμενα του εχθρού: 

Μετά τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που εκτελεί ο ρωμαίικος τομέας της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο, Τουρκία και Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου προχώρησαν στην επόμενη κίνηση.

Ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Derviş Eroğlu, υπόγραψαν συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο χώρες θα εκτελούν από κοινού τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

«Με τη συμφωνία αυτή που υπογράψαμε σήμερα, ένα μέρος των υφαλοκρηπίδων της ΤΔΒΚ στη Μεσόγειο, έχει οριοθετηθεί με μια γραμμή που δημιουργήθηκε με την ένωση 27 γεωγραφικών συντεταγμένων οι οποίες ορίστηκαν με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις δίκαιες αρχές».

Ο κ. Erdoğan εξήγησε ότι η Συμφωνία Οριοθέτησης της Υφαλοκρηπίδας έχει σχέση με την ‘έρευνα και εκμετάλλευση του βυθού και των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων’.

«Διαμαρτυρόμαστε για το ανεύθυνο, προκλητικό και μονόπλευρο βήμα που έκαναν οι Ρωμιοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας ταυτόχρονα τις εταιρίες που συνεργάζονται με τους Ρωμιούς στον ενεργειακό τομέα λέγοντας:

«Το Υπουργείο Ενεργείας έχει ξεκινήσει κάποιες εργασίες για να εξαιρεθούν αυτές οι εταιρίες από τα σχέδια ενεργείας της Τουρκίας και για να τους επιβληθούν ορισμένες κυρώσεις».

Ανεύθυνη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των Ρωμιών και ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος Eroğlu.

------------------------------

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.