Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Στη σημερινή του συνεδρίαση (17/9/11) το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ συζήτησε διεξοδικά σχετικά με τη διαδικασία απογραφής στην Αλβ...


Στη σημερινή του συνεδρίαση (17/9/11) το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ συζήτησε διεξοδικά σχετικά με τη διαδικασία απογραφής στην Αλβανία.

Μετά λύπης όμως διαπιστώνουμε πως η αναμενόμενη διαδικασία δεν πληρεί όρους ούτως ώστε να απεικονιστούν σωστά και επακριβώς ευαίσθητα ζητήματα της δημογραφίας της Ε.Ε.Μειονότητας. Η διαδικασία όπως έχει διαμορφωθεί δεν ταυτίζεται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και την πρακτική εξειδικευμένων διεθνών οργανισμών για τις εθνικές μειονότητες.

Οι προσπάθειες της Ομόνοιας και των εκπροσώπων της για συνεργασία με την πολιτεία και τα αρμόδια σύμφωνα με το νόμο όργανα για την απογραφή δεν απέδωσαν με πλήρη ευθύνη των τελευταίων.

Απογραφή που στοχεύει στην τεχνητή στατιστική μείωση της Ε. Ε. Μειονότητας και των δικαιωμάτων που απορρέουν, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ως εκ τούτου ζητούμε παράταση των προθεσμιών απογραφής ώστε ο χρόνος που θα μεσολαβήσει ώστε ο χρόνος που θα μεσολαβήσει να χρησιμοποιηθεί ωφέλιμα και σε συνεργασία με το διεθνή παράγοντα ούτως ώστε:

-Να διορθωθούν ελλείψεις και σκοπιμότητες της υφιστάμενης διαδικασίας όπως βελτίωση του κλίματος, παρότρυνση συμμετοχής, προπαρασκευαστικό υλικό και ερωτηματολόγιο στη μητρική γλώσσα και διαφάνεια στην επεξεργασία των δεδομένων.
-και ως απαράβατος όρος να ακυρωθεί η σχετική νομοθεσία που καταργεί στην πράξη το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού

Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ θα προχωρήσει στη χρήση δικαιώματος για δική της ανεξάρτητη και τεκμηριωμένη απογραφή των μελών της Ε.Ε.Μειονότητας.

Παράλληλα εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την απογόητευσή μας για την χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μια απόφαση καθώς φαίνεται που υπαγορεύθηκε από τις πλέον εθνικιστικές ανθελληνικές δυναμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.