Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ... Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ!

Την οξύτατη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου σε ελβετικές εφημε...


Την οξύτατη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου σε ελβετικές εφημερίδες, σχετικά με τα εισοδήματα που δηλώνουν οι δικηγόροι.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε λόγο για "αήθη επίθεση κατά του δικηγορικού κόσμου".

Ο κ. Αδαμόπουλος υπογραμμίζει ότι με "μεγάλη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση" ο δικηγορικός κόσμος της χώρας ανέγνωσε συνέντευξη του κ. Πάγκαλου, με την οποία "επιχειρείται μία απρόκλητη, αήθης και άνευ προηγουμένου επίθεση προς το δικηγορικό κλάδο", τα μέλη του οποίου στοχοποιούνται συλλήβδην ως δήθεν παράνομοι και φοροφυγάδες που "κλέβουν το κράτος".
"Πέρα από το άκομψο και το αναίτιο της εν λόγω επίθεσης, η οποία έχει ως στόχο, όπως πλέον είναι προφανές, τη στοχοποίηση των δικηγόρων στα μάτια της κοινωνίας ως κατά τεκμήριο προνομιούχων και τη συνακόλουθη τεχνητή πρόκληση αποπροσανατολιστικών αντιδράσεων μεταξύ επιμέρους κοινωνικών ομάδων, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε και στην ουσία των λεγομένων του κυρίου αντιπροέδρου", προσθέτει ο κ. Αδαμόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, "οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ", γεγονός αδιανόητο για τον ίδιο.

Γενικεύσεις όπως αυτή, υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος, "όχι μόνο παραγνωρίζουν την αναμφισβήτητη συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, η οποία έχει επέλθει τελευταία συνεπεία και της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα και την αντίστοιχη συρρίκνωση των εισοδημάτων των δικηγόρων, αλλά επιπλέον ενεργούν όλως απαξιωτικά κατά του συνόλου της δικηγορικής κοινότητας, η πλειοψηφία των μελών της οποίας απαρτίζεται από νομοταγείς φορολογούμενους που εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος".

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καταλήγει ο κ. Αδαμόπουλος, "εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην εκ νέου παραληρηματικού τύπου άδικη, γεμάτη γενικεύσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυρίου Πάγκαλου, προς το σύνολο των μελών της δικηγορικής κοινότητας αδιακρίτως και τον καλεί να ανασκευάσει τις ανακρίβειες που διατύπωσε, προσβάλλοντας και εκθέτοντας σε διεθνές επίπεδο έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο με σημαντική ιστορία και αδιαμφισβήτητη προσφορά στη χώρα".

news247.gr

----------------------------------------------


4 σχόλια

  1. Εγω ειμαι 26 ετων νεος δικηγορος και βγαζω 900 ευρω καθαρα το μηνα.Αλλες κοπελες δικηγορινες στην ηλικια μου βγαζουν ακομη και 800 ευρω.Οι ασκουμενοι και οι νεοι δικηγοροι ειναι απο τους πιο κακοπληρωμενους επιστημονες στην Ελλαδα.Οι ασκουμενοι δικηγοροι πολλακις για τους 18 μηνες της ασκησης πληρωνονται μονο με 300-400 ευρω το μηνα για περαιωση συνηθως των εξωτερικων εργασιων του δικηγορικου γραφειου, που ειναι οι πιο αγχωδεις και χρονοβορες.Ο κυριος Παγκαλος ειναι για μια ακομη φορα ισοπεδωτικος και προσβλητικος και αποδεικνυει οτι και τα τελευται ιχνη ανθρωπισμου και δικαιοσυνης εχουν χαθει στο περασμα της καταστροφικης για τον Ελληνισμο πολιτικης του σταδιοδρομιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MHN ASXOLEISTE ME TO PAXYDERMO. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΛΟΥΜΠΑ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ φοβαμαι φιλε οτι δεν Θα προλαβουμε να τον κανουμε τιποτις: θα σκασει μαλλον απο το πολυ φαγι. Ο Θεος να το φυλαει,το παχυδερμο, και θα λογαριαστουμε με δαυτονε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ? ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΥΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΣ?
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑ, ΣΑΚΧΑΡΟ Ή ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΟΥΤΟ?
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ΄ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ΄ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗΝ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.