Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΩΔΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ! ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 70%

ΑΚΟΥΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ; Χαώδης είναι η κατάσταση στα σχολεία του Έβρου, λίγες μέρες μετά το «πρώτο κουδούνι». Κατά μέσο όρο, οι ελλείψεις...


ΑΚΟΥΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ; Χαώδης είναι η κατάσταση στα σχολεία του Έβρου, λίγες μέρες μετά το «πρώτο κουδούνι». Κατά μέσο όρο, οι ελλείψεις σε βιβλία φτάνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 70%, με τους εκπαιδευτικούς να «παλεύουν» με φωτοτυπικά μηχανήματα και τους μαθητές να προσπαθούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Τραγελαφικές καταστάσεις που πρώτη φορά συμβαίνουν στη χώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, βάζοντας το χέρι στην τσέπη οι μεν και ανακαλύπτοντας νέους τρόπους διδασκαλίας οι δε. Είναι αδύνατο άλλωστε ένα σχολείο να βγάζει φωτοτυπίες για όλους τους μαθητές του...»

Όσο για τα περίφημα dvd, είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μαθητή να τα χρησιμοποιήσει, μια και με ένα laptop σε κάθε σχολείο του Έβρου, η χρήση τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι από αδύνατη έως… αστεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕ Έβρου Γιώργο Καλόγερο, η κατάσταση είναι χαώδης, καθώς η «λύση» των φωτοτυπιών είναι ένα κακό ημίμετρο, καθώς, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν τα μηχανήματα των σχολείων να ανταποκριθούν στον πραγματικό αριθμό των φωτοτυπιών που απαιτούνται, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται, πέρα από την ποσότητα να μειώνουν και την ποιότητα της παρεχόμενης διδασκαλίας.

Ωστόσο, ορισμένοι γονείς έχουν φροντίσει να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με βιβλία, βάζοντας το χέρι στην τσέπη για την υποτιθέμενη "δωρεάν παιδεία".

------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.