Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!

Σε νέα- αυτή τη φορά 48ωρη- απεργία στις 4 και 5 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις φυλακές μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας εργα...


Σε νέα- αυτή τη φορά 48ωρη- απεργία στις 4 και 5 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις φυλακές μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην απόφαση για περικοπή των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων. Μάλιστα στις 5 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κατά τις πρωινές ώρες.

Επίσης αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους απεργούν επισημαίνουν πως υπάρχουν κενά στην υπηρεσία τους που φτάνουν το 60, ενώ παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων). Τονίζουν ακόμα πως έχουν υποστεί μείωση του μισθού τους πάνω από 40% όταν την ίδια στιγμή είναι υποχρεωμένοι λόγω πλήρης αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώσουν την αγορά του οπλισμού τους, της εκπαίδευση τους, τις στολές τους, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και τους ασυρμάτους που χρησιμοποιούν. Ενημερώνουν πως δεν έχουν πληρωθεί τη νυχτερινή εργασία ενώ τους οφείλονται χρήματα για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2008 και για το Δεκέμβριο του 2009. Χαρακτηρίζουν τις φυλακές αφύλακτες και λένε πως λόγω της μείωσης των κονδυλίων δεν τηρούνται τα σχέδια ασφάλειας φρούρησης των φυλακών κατά τις νυχτερινές ώρες και τις αργίες.

Ενημερώνουν τέλος πως τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης και δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.