Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

Μέχρι τώρα είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως κάποιοι επωφελούνται της κατοχής για να προμηθεύονται φθηνότερα (και χωρίς τους νενομισμένο...

Μέχρι τώρα είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως κάποιοι επωφελούνται της κατοχής για να προμηθεύονται φθηνότερα (και χωρίς τους νενομισμένους ελέγχους ασφαλείας σύμφωνα με κανονισμούς της ΕΕ) οικοδομικά υλικά από τα κατεχόμενα. Υπήρξαν μάλιστα και καταγγελίες από κυπριακά εργοστάσια παραγωγής οικοδομικών υλικών, πως δέχονται τον αθέμιτο ανταγωνισμό προϊόντων από τα κατεχόμενα, τα οποία έχουν πολύ μικρότερο κόστος λόγω της μη ύπαρξης φόρων και του χαμηλότερου κόστους εργασίας.
Σήμερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρουσιάζει αποδείξεις για την χρησιμοποίηση υλικών οικοδομής από γνωστή κατασκευαστική εταιρεία η οποία μάλιστα επεκτείνει δημόσιο κτήριο, συγκεκριμένα ένα δημόσιο σχολείο, στην Πάφο χρησιμοποιώντας πλακάκια από τα κατεχόμενα. Η πιο πάνω φωτογραφία στάλθηκε από μέλος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και αποδεικνύει την προέλευση του υλικού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μαζέψαμε, η εταιρεία που ανέλαβε την επέκταση του συγκεκριμένου σχολείου έδωσε μια κατά πολύ φθηνότερη προσφορά στο δημόσιο, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο. Είναι πασιφανές ότι ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος, τίποτα δεν θα σταματήσει και τις υπόλοιπες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν υλικά οικοδομής από τα κατεχόμενα για να γίνουν κι αυτές πιο ανταγωνιστικές.
Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δίνεται μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία του ψευδοκράτους και στον κατακτητή αλλά δέχεται καίριο πλήγμα η κυπριακή παραγωγή οικοδομικών υλικών. Η οποία για να γίνει πιο ανταγωνιστική θα πρέπει είτε να παραβαίνει τους κανονισμούς ασφαλείας της ΕΕ, είτε να μειώσει το κόστος παραγωγής μειώνοντας τους μισθούς, δηλαδή είτε μείωση μισθών των Ελλήνων εργατών είτε αντικατάστασή τους με ξένους οι οποίοι θα πληρώνονται λιγότερα, πράγμα παντελώς απαράδεκτο κατά την γνώμη μας.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου αυτού και των συνεπειών του. Να αποκλείεται από τους διαγωνισμούς του δημοσίου οποιαδήποτε εταιρεία χρησιμοποιεί υλικά που κατασκευάζονται στα κατεχόμενα καθώς ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο όπως είπαμε και πιο πάνω τα κυπριακά εργοστάσια.
Δυστυχώς όμως είμαστε βέβαιοι πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση θα μείνει απαθής φοβούμενη πως οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο θα "χαλάσει" τις καλές μας σχέσεις με τους Τουρκο"κυπρίους" και το κλίμα της επαναπροσέγγισης που καλλιεργείται αυτό το διάστημα. Να γνωρίζουν όμως πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν πρόκειται να μείνει άπραγο στην οικονομική αυτοκτονία που συντελείται αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.