Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεδριο αφιερωμενο στα 100 χρονια απο την κοιμηση του Αλεξανδρου Παπαδιαμαντη

Με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών (1911-2011) από την κοίμηση του μεγάλου Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, η Ιερά Μητρόπολις Χα...

Με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών (1911-2011) από την κοίμηση του μεγάλου Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος, με ομιλητές:
1) τον Δρ. Άγγελο Μαντά - Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Η ζωή και το έργο του»,
2) τον Δρ. Ανέστη Κεσελόπουλο – Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Ο εκκλησιαστικός Παπαδιαμάντης» και
3) τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σταματά, Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου, με θέμα «Ο Παπαδιαμάντης στην εποχή του».
Χορός Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του δρ. Γρηγορίου Αναστασίου – Καλλιτεχνικού Διευθυντού της, θα αποδώσει Ύμνογραφήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό
http://thiva-press.blogspot.com/2011/06/100.html

2 σχόλια

  1. ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ; ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ;
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΠΤΗ ΑΥΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ;ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΛΙΣΣΑΙΟ ΟΠΟΥ ΕΨΕΛΝΕ;
    ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞ΄ΑΥΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ.
    ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ Η ΣΗΠΗΔΩΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΡΩΜΑΪΚΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΙ "ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ" ΔΕΝΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΙΓΚΕΛ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ, ΕΚΦΥΛΟΙ, ΚΙΝΑΙΔΟΙ, ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ. ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΣΕ "ΙΝ" ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΣΗΠΥΙΑ ΎΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ. ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΠΗΔΩΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΣΗΠΗΔΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟΣΑΘΡΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΥΜΝΗΣΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΠΛΑΧΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΚΠΕΣΟΝ ΚΑΙ ΑΜΥΑΛΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
    ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PATRIWTH TOY ANWTEROY SXOLEIOY,ETSI EINAI DYSTYXWS TA PRAGMATA STHN PATRIDA ..H PANAGIA NA BALEI TO XERI THS ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.