Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!

Το δρόμο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εκτιμάται ότι ανοίγει η απόφαση – έκπληξη που ...

Το δρόμο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εκτιμάται ότι ανοίγει η απόφαση – έκπληξη που έλαβε σήμερα ο Αρεις Πάγος, με την οποία δικαιώνονται 2.000 συμβασιούχοι – καθαρίστριες του ΟΠΑΠ.
Το ανώτατο δικαστήριο με ψήφους 26 υπέρ και 19 κατά έκρινε ότι μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μόνον για την περίοδο πριν το 2001, οπότε έγινε Συνταγματική αναθεώρηση και το Σύνταγμα με διάταξή του απαγόρευσε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Για τους μετά το 2001 το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε.
Η σημασία της απόφασης γίνεται μεγαλύτερη για το γεγονός ότι απορρίφθηκαν οι αντίθετες εισηγήσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και του αρεοπαγίτη εισηγητή, Ανδρέα Δουλγεράκη.
Μετά από αυτή την εξέλιξη εκτιμάται, πάντως, ότι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ανοίγει ο δρόμος για εκατοντάδες άλλους συμβασιούχους, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, όπου υπηρετούν.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά, που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εξετάζει το θέμα των συμβασιούχων και η απόφαση αυτή θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι δύο προηγούμενες ήταν αντικρουμένες.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, οι συμβασιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.