Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚΑ

Το μεσημέρι της Κυριακής, 10 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Λαού έξωθεν του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος στην Λάρισα, μπροστά στον α...

Το μεσημέρι της Κυριακής, 10 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Λαού έξωθεν του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος στην Λάρισα, μπροστά στον ανδριάντα του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, η προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, που ήταν αφιερωμένη στην 56η επέτειο από της ενάρξεως ενόπλου δράσεως της Ε.Ο.Κ.Α. (1η Απριλίου 1955) και την Μεγαλόνησο εν γένει. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο σύγχρονος ήρωας Σταύρος Λάλας, ο εκδότης του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, η οργάνωση ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και ο πρόεδρος του Ε.Ε.Λ.Ε.Κ. Ανδρέας Πετρόπουλος, ενώ συμμετείχαν δι’ αντιπροσώπων ο Ελληνορθόδοξος Σύλλογος «Άγιος Βασίλειος» Θεσσαλονίκης, οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλίας», η Συνομοσπονδία Πατριωτικών Συλλόγων και Οργανώσεων Ελλάδος, η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας και ο Σύλλογος Βορειο-Ηπειρωτών Θεσσαλίας «ΠΥΡΡΟΣ» καθώς και πλήθος κόσμου και μάλιστα νέων από την Λάρισα περιλαμβανομένων και αρκετών Κυπρίων.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον απαράμιλλο σε πάθος, συντονισμό και εθνικό ζήλο αγώνα των Κυπρίων αδελφών μας ν’ αποτινάξουν τον βρεταννικό ζυγό (1955-1959) και εξήραν τον πατριωτικό παλμό των γονέων, των δασκάλων, των κατηχητών και των αμούστακων παλληκαριών, που ρίχτηκαν με αυτοθυσία σ’ ένα εξουθενωτικό για τους Άγγλους αντάρτικο πόλεων. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις βαρβαρότητες των κατά τα άλλα «πολιτισμένων» Εγγλέζων, που ξεπέρασαν σε φρικώδη βασανιστήρια κάθε κατακτητή του 20ου αιώνα και οδήγησαν στην αγχόνη μέχρι και 18/χρονους μαθητές, σαν τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, μόνον και μόνον επειδή επιθυμούσαν την Ελευθερία και την ταυτόσημή της, Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Μνημονεύτηκε βεβαίως και η προδοτική δράση των εξωνημένων εντολοδόχων του τότε, η οποία ομοιάζει τραγικά με τους σύγχρονους Εφιάλτες – βλ. π.χ. ΑΚΕΛ, Αναστασιάδη και λοιπούς Κυπρίους και Ελλαδίτες πολιτικούς. Συνάμα, καταδικάστηκε το διαρκές (από το 1974) έγκλημα της Τουρκίας, η οποία κατέχει με άνω των 40.000 στρατιωτών τό βόρειο τμήμα τους ελληνικώτατου νησιού μας, εκτόπισε 200.000 αδερφούς μας και εποίκισε τα κατεχόμενα με 115.000 επήλυδες από την Ανατολία. Τονίστηκε δε ότι και για αυτό το θέμα, όπως και για την σύγχρονη επίθεση που δέχεται η Φυλή μας σε όλα τα μέτωπα, πρέπει να προβληθεί πραγματική Εθνική Αντίσταση, πράγμα που αποτελεί χρέος των ενωμένων και αγωνιζομένων από κάθε έπαλξη Εθνικιστών.

Μετά τις ομιλίες, έγινε προσκλητήριο νεκρών (όχι μόνον των απαγχονισθέντων ή φονευθέντων της ΕΟΚΑ αλλά και του Θεόφιλου Γεωργιάδη, του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού), κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γεωργίου Γρίβα και πορεία στις κεντρικές οδούς της Λάρισας, υπό την διακριτική -ευτυχώς, φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι- επιτήρηση των Μ.Α.Τ.. Συνθήματα όπως «Ελλάς-Κύπρος ΕΝΩΣΙΣ», «ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά» και «Το Έθνος πια δεν παίζει· έξω από την Κύπρο Τούρκοι και Εγγλέζοι», δόνησαν την ατμόσφαιρα της πόλεως και ξάφνιασαν ευχάριστα τους Λαρισαίους, πολλοί εκ των οποίων συνεχάρησαν τους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.