Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΪΖΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Διέσχισαν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου Το κατοχικό καθεστώς επιδίωξε να αποφύγει περαιτέρω δημοσιοποίηση, που αποκαλύπτει την αντιδ...

Διέσχισαν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Το κατοχικό καθεστώς επιδίωξε να αποφύγει περαιτέρω δημοσιοποίηση, που αποκαλύπτει την αντιδημοκρατικότητά του.

Μετά από διαδικασία που κράτησε περίπου 40 λεπτά, «πολιτικό δικαστήριο» στην κατεχόμενη Λευκωσία άφησε χθες στις 2.30 το απόγευμα ελεύθερους τον πρώην ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση και το μέλος της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου Λοΐζο Αυξεντίου, αφού επέβαλε στον καθένα πρόστιμο διακοσίων τουρκικών λιρών (100 ευρώ περίπου). Είχαν κατηγορηθεί ότι βρίσκονταν σε στρατιωτική περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο χωρίς «άδεια» από το κατοχικό καθεστώς. «Πάντως η σύλληψή μας, μας έδωσε την ευκαιρία να διασχίσουμε ολόκληρο το Βαρώσι, να δούμε τις κεντρικές οδούς της περίκλειστης πόλης, τις οδούς 28ης Οκτωβρίου, τις λεωφόρους Δημοκρατίας και Ευαγόρου, αφού οι αστυνομικοί που μας συνέλαβαν, μας μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό στην πλατεία της εκκλησίας του Αϊ-Γιάννη», δήλωσε στη «Σ» ο κ. Μάτσης.

Στην αυλή της Αγίας Ζώνης

Τους δύο άντρες αντιπροσώπευσε ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Εϊλέμ Σερίφογλου. Στο «δικαστήριο» παρευρέθηκαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Τάσος Γεωργίου και η εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Όπως είναι γνωστό, οι κ. Μάτσης και Αυξεντίου είχαν συλληφθεί το πρωί του Σαββάτου εντός της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, στην αυλή της εκκλησίας Αγίας Ζώνης, μαζί με την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους και τους Πολωνούς ευρωβουλευτές Γιάροσλαβ Βαλέσα (γιο του Λεχ Βαλέσα), και Άρθουρ Ζασάντα, τη Βουλγάρα ευρωβουλευτή Μαρίγια Νελντέτσιεβα, τον χωρεπίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, τον πατέρα Σάββα Χατζηιωνά και τον οδηγό του λεωφορείου που τους μετέφερε στα κατεχόμενα. Είχαν αφεθεί όλοι ελεύθεροι από το βράδυ του Σαββάτου, εκτός από τους Μάτση και Αυξεντίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.