Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΑΕΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΟΞΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ...

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΟΞΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ...

Τα οθωμανικά μνημεία αναμένεται να αποτελέσουν το ισχυρότερο "όπλο" στη φαρέτρα των αυτοδιοικητικών αρχών της Βόρειας Ελλάδας, στην προσπάθεια που κάνουν να προσελκύσουν περισσότερους Τούρκους τουρίστες στην πόλη. Το σπίτι, στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, το τζαμί του Ιλατζά Ιμαρέτ και το Μπέη Χαμάμ, στη Θεσσαλονίκη, είναι ο "πλούτος", που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι ώστε να δυναμώσουν το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Σε μία προσπάθεια να ανοίξει ακόμη περισσότερο η "κάνουλα" των τουριστών από τη γειτονική χώρα και να εισρεύσουν χρήματα στην αγορά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικές αρχές και παραγωγικούς φορείς. Επιδίωξή του είναι, από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο, να "πλημμυρίσουν" οι δρόμοι της πόλης με Τούρκους επισκέπτες, δίνοντας έτσι "ανάσα", εν μέσω της οικονομικής κρίσης. "Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και τη γύρω περιοχή σε σημαντικό τουριστικό προορισμό. Η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία αποτελεί έναν από τους πολλούς στόχους μας", δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Τα πιο αξιόλογα οθωμανικά μνημεία, σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο) καθώς και στα νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια (Λέσβος, Κως, Ρόδος). Ελάχιστα -και όχι τόσο σημαντικά- σώζονται στην περιοχή της Πελοποννήσου.

ΣΗΜ. "ΣΤΟΧΟΥ": ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΜΝΗΜΕΙΩΝ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ. ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...

"ΣΤΟΧΟΣ" 

4 σχόλια

  1. 8a exei megalh plaka loipon ,otan 8a erxwnte oi Eurwpaioi,kai san morfwmenoi an8rwpoi,afou edw sta sxoleia tous pou legwnte scola,kai gymnasiet(APO TIS ELLHNIKES LEKSEIS SXOLEION,KAI GYMNASION!!)ma8ainoun gia ton Swkrath,thn akropolh,ton Hraklh,Ton iaswna,Ton axilea kai thn Troia,edw stin xwra loipon pou gennhse tin filosofia,tin gewgrafia,thn fyshkh,tin mousikh (miouzik legete se olon ton kosmo ,apo tis ellhnides mouses,eratw,polymnia terpsixorh ktl)To drama,Tin komwdia,ta ma8hmatika ktl,Stin koitida loipon tou politismou thn Ellada,8a exei plaka otan oi ellhnes anti gia ta proanaferwmena deixnoun stous Eurwpaious touristes ,to tzami tou Ilatza,to spiti tou Atatourk,to mpeh xamam,kai tis Israhlitikes synagwges!!
    8a exei megalh plaka,oi ksenoi 8a nomizoun oti palaBwsate oloi ekei katw sto Mpourdello(Ellas)
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιογραφία του κώλου. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ, ΔΕΝ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι με ενδιαφέρει εμένα, το Θεσσαλονικιό καταστηματάρχη, εστιάτορα, ξενοδόχο, πού γεννήθηκε ο Κεμάλ και αν το σπίτι του είναι εκεί ή αλλού; Εγώ θέλω να πιστεύουν οι Τούρκοι, αν αυτό τους κάνει να έρχονται, ότι είναι εκεί. Ότι στην απέναντι πολυκατοικία είναι το διαμέρισμα της μάνας του Μωάμεθ. Να έρχονται οι Τούρκοι, να βγάλουμε κι εμείς κανένα φράγκο. Οικογένειες έχουμε, υπαλλήλους έχουμε, πώς θα ζήσουμε; Καλά κάνει ο Μπουτάρης. Τουρίστες φέρνει και μάλιστα απ' αυτούς που αφήνουν λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστο το κειμενο σου και συμφωνο μαζι σου . Η εξαπλωση του ισλαμισμου εξαπλωνεται και τωρα που η ελλαδιτσα μας ειναι ανημπορη και χαμω ορμανε .

    Ο μπουταρης στα τετοια του ο ανθρωπος μονο τα λεφτα βλεπει μπροστα του .

    Οσο για τουρισμο για τι τουρισμο μιλαμε για τουρκους ? ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧ ....ναι σιγα απο τους πεινασμενου σιγα μην βγαλουμε κονομες . Ειδαμε τα ρεμαλια απο σκοπια και βουλγαρια ερχονται με λεωφορεια στα μετεωρα και φευγουν την ιδια μερα χωρις να δωκουν δεκαρα .
    Μα τι μαλακες ειναι μερικοι να πιστευουν οτι σκατο-τουριστες οπως οι τουρκοι θα μας σωσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.