Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΠΟΡΤΑ" ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... Ενώ στην Ελλάδα ορισμένοι επιχειρούν να εγείρουν θέμα περί του δικαιώματος γάμου με...

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Ενώ στην Ελλάδα ορισμένοι επιχειρούν να εγείρουν θέμα περί του δικαιώματος γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων, στην Γαλλία (που αποτελεί μέγα παράδειγμα επαναστατικότητας και προόδου για τους εν Ελλάδι προοδευτικούς, άλλωστε δεν την επέλεγαν τυχαία σαν τόπο... εξορίας!) Κλειστή κρατά την «πόρτα» της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, κρίνοντας ότι η απαγόρευση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας και αναθέτοντας στους πολιτικούς την ευθύνη της απόφασης για ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας.Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ένα ζευγάρι γυναικών που ενώθηκαν με ένα PACS (πολιτικό σύμφωνο αλληλεγγύης, πολιτική ένωση ανοιχτή στους ομοφυλόφιλους) και οι οποίες αναζήτησαν μια μεγαλύτερη νομική κάλυψη για τα τέσσερα παιδιά τους.Στην απόφασή του, το Συνταγματικό Δικαστήριο τονίζει ότι τα αμφισβητούμενα άρθρα του αστικού κώδικα -75 και 144- είναι «σύμφωνα με το Σύνταγμα».
Στην απόφαση τονίζεται ότι από τα άρθρα αυτά προκύπτει «σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» (όπως υπενθύμισε το Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστικό όργανο της Γαλλίας, ακυρώνοντας γάμο ομοφυλοφίλων που είχε τελεστεί το 2004).

Χαρούλα Φωτεινού

---------------------------------------

2 σχόλια

  1. KAI STA DIKA SAS KINAIDOBOULEUTES ME KOUMPAROUS BALIANATO-PSINAKH..
    ZIG-ZAG STOUS EKFYLOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν άλλες 6 ευρωπαικές χώρες που επιτρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.