Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

 ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 1947... Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών απ' όλη την περιοχή τελέστηκε την π...

 ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 1947...


Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών απ' όλη την περιοχή τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 στην ακριτική Κόνιτσα το ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο για τους ηρωϊκούς πεσόντες της μάχης των Χριστουγέννων του '47 κατά την διάρκεια της επίθεσης που εδέχθη η πόλη, ανήμερα των Χριστουγέννων από ομάδες ανταρτών του ΕΛΑΣ του Μάρκου Βαφειάδη.
Δυστυχώς και φέτος έλαμψαν με την απουσία τους οι λεγόμενοι «επίσημοι» της περιοχής, οι οποίοι προφανώς συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπου κρίνονται μονάχα οι ψήφοι...
Μετά τη Θεία λειτουργεία και εντος του Ι.Ν.Αγ. Νικολάου Κονίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(ΕΑΑΣ)Ιωαννίνων, υποστράτηγος ε.α.Νικόπουλος Σταύρος παρουσίασε τον ομιλήτη της ημέρας. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων κ.Βαρτζώκας Κων. Με γλαφυρότητα και εθνικό παλμό αναφέρθηκε στην ιστορική μάχη και τη θυσία των πεσόντων του Στρατού ώστε να κρατηθεί η Κόνιτσα και η Ελλάδα ελεύθερη. Αναφέρθηκε και στην αδιαφορία της Πολιτείας προς τη μνήμη των πεσόντων και κατηγόρησε την ηγεσία της Αριστεράς που δεν μετανόησε για όσα έκανε απο το 1944-1949.
Όπως πάντα σε ανάλογες περιστάσεις εθνικών εκδηλώσεων «πύρινη» υπήρξε η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Εξήρε τη θυσία
των πεσόντων. Αναφέρθηκε στην ένονη αντίδραση του για την ενδέχομενη καταργηση του 583 Τ.Π.Κονίτσης κατι που δεν έγινε χάρη στην κινητοποίηση του. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα και κυρίως το ΒορειοΗπειρωτικό. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Στεφάνια κατέθεσαν: ο κ. Γκέλης Γεώργιος, πολεμιστής Γράμμου, ο κ. Μπαφατάκης Γ. για την ΠΕΣΕΑ, ο κ. Βουλγαρόπουλος Διον. για την ΠΑΟ Μακεδονίας, ο κ. Κάτσιος Σπ. δια 26ου Σύνταγμα του Ν.ΖΕΡΒΑ, οι φίλοι Στρατού Τσαμαντά Θεσπρωτίας, ο εκπρόσωπος τΗς Ενωσης Αποστράτων Αξ/κών Στρατού Νομού Ιωαννίνων, η Ένωση Αποστράτων Χωρ/κής και Αστυνομίας Ιωαννίνων, η Ένωση Αξ/κών Αποστράτων Νομού Άρτας, η Ένωση Αποστράτων Ανδρών Χωρ/κής Άρτας. η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΣ», η Βασιλική Ένωση: παράρτημα Ιωαννίνων k.Τόσκας Γεώργιος, Κονίτσης, Άρτας και Θεσπρωτίας Μετσόβου.ο σύνδεσμος Αναπύρων &Θυμάτων Πολέμου ΚΕΡΚΎΡΑς , Εθνκή Αντίσταση ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ηγουμενίτσας κ.α. Πολιτικά κόμματα: ΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Τ.Ο. Ν.Δ. Κονίτσης. Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

4 σχόλια

  1. Αν και "όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα", εν τούτοις έτσι για την ιστορία, οι κατσαπλιάδες που επετέθησαν στην Κόνιτσα για να την καταστήσουν "πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας" (τι βαρύγδουπος τίτλος!!!!) ανήκαν στον ΔΣΕ των προδοτών της Πατρίδος και την ΣΝΟΦ των βουλγαροκομιτατζήδων. ("Ε.Λ.Α.Σ." ήταν η προηγούμενη ονομασία των κατσαπλιάδων) Ας είναι αιωνία η μνήμη των ηρώων που θυσιάστηκσν για την Σωτηρία της Ελλάδος από τα νύχια του σλαβοκομμουνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >από ομάδες ανταρτών του ΕΛΑΣ του Μάρκου Βαφειάδη.<

    Ας μην λησμονούμε ότι ο Βαφειάδης πέθανε ως τιμημένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μη λησμονούμε ότι κατέθεσε στεφάνι το "κόμμα" της Χρυσής Αυγής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 11/1/11 3:41 μμ

    Πού, στον Βαφειάδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.