Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΕΥΓΟΥΝ 3 C-130 ΓΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ...

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 300 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ...  Εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες οι "Αιγυπτιώτες...

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 300 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ... 


Εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες οι "Αιγυπτιώτες", Έλληνες της Αιγύπτου από την άλλοτε ακμάζουσα εκεί με επίκεντρο την Αλεξάνδρεια Ομογένεια. Οι περίπου 2500 εναπομείναντες αισθάνονται καθήμενοι σε αναμένα κάρβουνα και ήδη περίπου 300 από αυτούς (ο αριθμός ήταν πολύ μικρότερος εχθές) έχουν δηλώσει στις Ελληνικές προξενικές αρχές την επιθυμία τους να έρθουν στη Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο η Πολεμική μας Αεροπορία έθεσε σε ετοιμότητα τελικά ΤΡΙΑ C-130 τα οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών θα πετάξουν αύριο το πρωϊ (με το ξεημέρωμα) για Αίγυπτο προκειμένου να τους παραλάβουν. Ιδιαίτερο ενδοιαφέρον για την μεταφορά στην Πατρίδα δείχνουν οι ομογενείς μας από την Αλεξάνδρεια από την οποία και η πλειοψηφία των εως τώρα δηλωθέντων και λιγότερο από το Κάϊρο.

Στην Αίγυπτο η αντιπολίτευση που ελέγχεται απόλυτα από την "Μουσουλμανική Αδελφότητα" αρνήθηκε σήμερα να στηρίξει μιά νέα κυβέρνηση που εξήγγειλε ο Μουμπάρακ και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει την εξέγερση. Ο Στρατός της Αιγύπτου ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιβάλλει δια βίας την τάξη και αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο στις πόλεις όπου εκδηλώνονται οι διαμαρτυρίες. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους νεκρούς έχουν πέσει από πυρά αστυνομικών και άλλων δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες για δύο μέρες είχαν αποσυρθεί από τους δρόμους επιστρέφοντας μουδιασμένα πάλι σήμερα.

www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.