Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ...

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΑΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Οι πουρναροκαλλιεργητές όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο "Στόχος&...

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΑΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



Οι πουρναροκαλλιεργητές όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο "Στόχος" -κατά κόσμον "Οικολόγοι Πράσινοι"- ομοϊδεάτες των ποικιλόνυμων Μπουτάρηδων ενοχλήθηκαν απο την επιστολή της Ιεράς Συνόδου, που τους φώτισε ο Θεός τέτοιες Άγιες Μέρες και μίλησαν επιτέλους. Εξέδωσαν λοιπόν δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρουν:
" Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον κάθε αναφορά στην υπερκατανάλωση, τη διαφθορά, το κάκιστο εκπαιδευτικό σύστημα και την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας ως αιτίες για τη σημερινή οικονομική, κοινωνική και αξιακή κρίση.
Από την άποψη αυτή, οι σχετικές αναφορές στο κείμενο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου "Η Εκκλησία απέναντι στη σύγχρονη κρίση", έχουν το ενδιαφέρον τους. Θεωρούμε όμως ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται στο πολιτικό γίγνεσθαι. Εφόσον πάντως επιλέγει να το κάνει περιμένουμε, παράλληλα με την απόδοση ευθυνών σε άλλους, να αναγνωρίσει έμπρακτα και το δικό της μερίδιο ευθύνης και να ανακοινώσει κάποια ουσιαστική συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Η Εκκλησία έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη δημοσιονομική κρίση με την συμβολική μόνο φορολόγηση της περιουσίας της, την πληρωμή της μισθοδοσίας των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις συστηματικές κρατικές επιχορηγήσεις των Μονών στο Άγιο Όρος και αλλού, την προβολή οθωμανικών τίτλων ως τίτλων εκκλησιαστικής κυριότητας δημόσιων ακινήτων, αλλά και την εμπλοκή κληρικών σε σκάνδαλα διαπλοκής με κυβερνητικούς και δικαστικούς φορείς κρατικής εξουσίας, την αδιαφανή διακίνηση κονδυλίων μέσω Μη Κυβερνητικών εκκλησιαστικών οργανώσεων.
Ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους, η απεξάρτηση της μισθοδοσίας των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό (με πληρωμή τους είτε από την εκκλησιαστική περιουσία, είτε με χωριστό προαιρετικό εκκλησιαστικό τέλος για τους πιστούς κάθε θρησκείας όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης), η ισότιμη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των εσόδων της με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τις εγκόσμιες κοινωφελείς οργανώσεις, η παραίτηση από διεκδικήσεις δημόσιας περιουσίας με "χρυσόβουλα" είναι λίγα μόνο από τα μέτρα που μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστική συνεισφορά της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των αιτίων που οδήγησαν τη χώρα μας στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και τις εθνικές εξαρτήσεις που με τόσο πάθος καταδικάζει".
Τόσο καιρό που τους βόλευε η αφωνία της Εκκλησίας, έλεγαν τα καλύτερα λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο και τη.. νέα ρότα που χαράσσει! Με το που άνοιξε το στόμα της η Ιερά Σύνοδος -πολύ αργά κατά την ταπεινή μου γνώμη- άρχισαν τα γνωστά προοδευτικά τους...
Παύλος Σωτηριάδης

8 σχόλια

  1. Όχι μόνο η αφωνία... Αλλά και όταν ο Ιερώνυμος λάμβανε θέση υπερ της λαθρομετανάστευσης, όταν έδινε στο Τζέφρεϋ συγχαρητήρια για την πολιτική που ακολουθεί, τότε...δεν τους ενοχψλούσε η πολιτική παρέμβαση... Αυτά, για να βλέπουμε πόσο υποκριτές είναι αυτοί οι "ευαίσθητοι προοδευτικοί" που "καταγγέλουν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑ#$#@ΘΟΥΝΕ,ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΧΩΡΑΜΕ,
    ΘΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΛΟΓΟΥ Κ ΑΠΟΨΗΣ? Η ΘΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ = ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

    + ΠΑΠΑΛΟΧΙΑΣ ο εσχατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΡΕΜΑΛΕΣ ! ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;
    ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60.
    ΑΦΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΞΕΘΥΜΑΝΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΠΑΞΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ.
    ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΜΠΑΦΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιοι λένε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Με ποιο δικαίωμα ρε νεοναζί αναγνωρίζετε το δικαίωμα της πολιτικής παρέμβασης μόνο σε σας και όχι στο σύνολο τον πολιτών;;; Δεν είδα ποτέ αυτοί οι παπάρες να ζητάν την φορολόγηση και των τραπεζιτών, ούτε να ζητάν την διακοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και τις ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 23/12/10 8:54 μμ

    Εάν επιτρέπεται στην Εκκλησία να έχει παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι, τότε πρέπει και οι πολίτες (λαϊκοί) να έχουν το δικαίωμα παρεμβάσεως στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι.

    Οι ιερείς επιτρέπεται να ψηφίζουν στις εκλογές. Οι λαϊκοί δεν επιτρέπεται να συναποφασίζουν για την εκλογή αρχιεπισκόπου και μητροπολιτών. Γιατί; Το ποίμνιο δεν πρέπει να έχει λόγο για το ποιος θα το ποιμάνει, όπως γινόταν παλαιότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν οι μουσουλμανοι μιλουν οχι μονο πολιτικα αλλα απειλουν την παγκοσμια ταξη τοτε πωσ δεν διαμαρτυρονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στα διαφορα blogs εχουν εμφανιστει κατι σουργελα που το παιζουν αθεοι. φυσικα δικαιωμα σε καποιον να μην πιστευει. απο την στιγμη ομςσ που καταφερονται και μονο εναντιον της ελληνικης εκκλησιας καταλαβαινουμε τι τουσ ενοχλει. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.