Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ! Σε μία απαράδεκτη κίνηση μικροπολιτικού καιροσκοπισμού προσέφυγε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρα...

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

Σε μία απαράδεκτη κίνηση μικροπολιτικού καιροσκοπισμού προσέφυγε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27/9 ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλος.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εξίσου μικροπολιτική και εμφανώς εμπαθή ενέργεια του υπουργού κ. Γερουλάνου, να δεσμεύσει την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κων. Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εισηγήθηκε την τοποθέτησή του στο … πλακόστρωτο της παραλίας, εκτός δηλαδή του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπου έχει την ευθύνη μόνον ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Παραβλέποντας τόσο την προεκλογική συγκυρία όσο και τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες μιας τέτοιας πρότασης, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν μία πολύ σοβαρή παράμετρος που θίγεται με αυτήν.
Στον χώρο της παραλίας της πόλης μας δεσπόζει το επιβλητικό άγαλμα του μεγίστου των Ελλήνων, του Μακεδόνα στρατηλάτη και εκπολιτιστή, Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τη μορφή, την προσωπικότητα και την προσφορά του, τόσο προς τον Ελληνισμό όσο και παγκόσμια, κανένας Έλληνας δεν έχει να πει τίποτε.
Επίσης, τον χώρο της παραλίας κοσμούν και άλλα αγάλματα, προτομές και μνημεία (Βότση, Εθνικής Αντίστασης, Δόμνας Βιζβίζη, Ελληνίδας Μάνας κ.λπ.), για τα οποία το περιεχόμενο και το νόημα που εκφράζουν είναι κοινώς αποδεκτό από τους πολίτες.
Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και για τον ανδριάντα του Κων. Καραμανλή, αλλά και κάθε άλλου πολιτικού. Ένας πολιτικός, όσο καταξιωμένος και αν είναι στη συνείδηση της πλειονότητας των πολιτών, σε κάποια στιγμή της πολιτικής παρουσίας του ενεπλάκη σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, που στιγμάτισαν την πορεία του και την προσωπικότητά του, δημιουργώντας πολλές φορές φανατικούς υποστηρικτές αλλά και εξίσου φανατικούς επικριτές. Αυτό αποτυπώθηκε έντονα, εξάλλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν οι εκπρόσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουν στην τοποθέτηση του ανδριάντα ούτε ακόμη και στην κορυφή του … Χορτιάτη(!), λόγω πολιτικής διαφωνίας.
Βεβαίως, η δημοτική αρχή, διαθέτοντας την απαραίτητη πλειοψηφία στο Δ.Σ. και αγνοώντας τη σχετική τοποθέτησή μου, επέβαλε την άποψη της αιφνιδιαστικής εισήγησης του κ. Δημάρχου. Πιστεύω όμως, ότι πρέπει να δει με πιο ψύχραιμη και αντικειμενική οπτική την πρότασή της αυτή. Η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του παραλιακού άξονα με την τοποθέτηση τού (σημειωτέον, υπερμεγέθους) ανδριάντα ενός Έλληνα πολιτικού, που θα αντικρύζει κατάματα σε απόσταση 150 μέτρων τον Έλληνα στρατηλάτη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου μιας στείρας κομματικής αντιπαράθεσης που προσβάλλει συν τοις άλλοις και τη μνήμη του, υποτίθεται, τιμωμένου προσώπου.
Όσο είναι ακόμη νωρίς, θεωρώ ότι πρέπει να υπερισχύσει της μικροκομματικής σκοπιμότητας, η λογική, μέσα από μία γενναία απόφαση αναστολής αυτής της ενέργειας. Θα είναι κάτι που θα το εκτιμήσουν όλοι οι δημότες της πόλης μας.

Γιάννης Κουριαννίδης
Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Υποψ. Δημοτ. Σύμβουλος με το ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ του υποψ. Δημάρχου κ. Στ. Παπαθεμελή

3 σχόλια

  1. ΕΕΕ! οχι ρε, Ο Χ Ι !! προδότες και ήρωες στο ίδιο τσουβάλι!!
    άγαλμα του καραμανλη μόνο σε χωματερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ;ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ;ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΟΥΝΕ ΑΔΡΙΑΝΤΑ;ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ 33 ΒΑΘΜΟΥ;ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ Η ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει θέση ο καραμανλής ειδικά κοντά στον Μ. Αλέξανδρο. Όχι και πάλι όχι σ' αυτήν την επιλογή. Φτάνει ποιά να τιμούμε προδότες. Μάλλον κάπου θα έπρεπε να στηθεί ένα μνημείο , ένα άγαλμα για τους πεσόντες στην Κύπρο, για τον αδικιμένο Παπαδόπουλο που πραγματικά έσωσε την Ελλάδα και βοήθησε τους απλούς Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.