Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΟΙ ''ΙΕΡΑΡΧΕΣ'' ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΤΡΟΠΗ Ξεκίνησε χθες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η διαδικασία για την παραχώρηση της Τουρκικής υπηκοότητας στους Ιεράρχες της Κρήτης. Χθες ...

ΝΤΡΟΠΗ

Ξεκίνησε χθες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η διαδικασία για την παραχώρηση της Τουρκικής υπηκοότητας στους Ιεράρχες της Κρήτης. Χθες στο Φανάρι βρέθηκαν οι πρώτοι τέσσερις από τους Ιεράρχες του νησιού που υπέγραψαν τα πρώτα έγγραφα.
Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Ιεραπίτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Συνολικά στο Πατριαρχείο βρέθηκαν χθες 15 Ιεράρχες απ’ όλο τον κόσμο.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία παρέστησαν εκπρόσωποι της Τουρκικής Πολιτείας ενώπιον των οποίων υπεγράφησαν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ με νεώτερα στοιχεία που προσκόμισαν, οι Ιεράρχες της Κρήτης επαναδιατύπωσαν σε πιο ενισχυμένη βάση το αίτημα τους για την παραχώρηση της Τουρκικής Υπηκοότητας.
Σε δεύτερο χρόνο στο Φανάρι αναμένεται να ταξιδέψουν και οι υπόλοιποι Ιεράρχες της Κρήτης, οι οποίοι επίσης έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποκτήσουν την Τουρκική υπηκοότητα.
Οι Ιεράρχες της Κρήτης χαρακτηρίζουν ιστορικό το γεγονός και δεν κρύβουν την συγκίνηση τους, τονίζοντας ότι πλέον θα μπορούν να κινηθούν διαφορετικά στην Αυλή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Με την παραχώρηση της Τουρκικής υπηκοότητας αποκτούν ταυτόχρονα και το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στον Οικουμενικό Θρόνο.
Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικά χρόνια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε διατυπώσει σχετικό αίτημα προς την σημερινή πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, στη διάρκεια συνάντησης του κ. Βαρθολομαίου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στο αίτημα που του είχε υποβληθεί και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις από πλευράς των ενδιαφερόμενων Ιεραρχών.
Το θέμα συζητήθηκε στην Ιερά Σύνοδο που πήρε απόφαση να σταλεί σχετική εγκύκλιος στους εκτός Τουρκίας Ιεράρχες του Φαναρίου προκειμένου να δηλώσουν τη βούληση τους.
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποδέχτηκε ομόφωνα την τουρκική προσφορά.

πηγή:εφ.Πατρίς
altermedia.info
αετός για το stoxos.gr

4 σχόλια

  1. καλά
    τι καταλαβαίνεται;
    ότι ξαφνικά "γουστάρουν" να αποκτήσουν τουρκική υπηκοότητα ή το κάνουν γιατί δεν υπάρχουν πλέον υποψήφιοι για τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη;

    Δηλαδή όσοι έλληνες της Ίμβρου/Τενέδου/Κων/λης κρατάνε ακόμη την τουρκική υπηκοότητα το κάνουν επειδή "αισθάνονται" Τούρκοι ή επειδή δεν θέλουν να χαθεί οριστικά ο Ελληνισμός εκεί;
    Με διάφορους τρόπους οι τούρκοι έχουν ρημάξει τις ελληνικές περιουσίες (κυρίως όσα ανήκουν σε εκκλησίες και Ελληνικά ευαγή ιδρύματα).
    Η εύκολη λύση είναι να πάρουν όλοι την ελληνική υπηκοότητα και να έρθουν ελλάδα και να τα αφήσουμε όλα στους τούρκους.
    Είναι όμως αυτό το σωστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΥΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ... ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩ ΕΞΩ ΠΛΕΟΝ... ΕΛΛΑΣ - ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΡΩΣΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΡΑΚ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΚΟΠΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΕΛΛΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΕΛΛΑΣ - ΚΙΝΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ !! ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΉΣΑΣΤΑΝ!ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ!ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ!!!
    ΕΞΩ ΟΙ “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ” ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Μαχητής Θεσσαλονίκης

    Tο κάνουν για να μπορούν να εκλεγούν Οικ. Πατριάρχες. Έπεσαν στην φάκα του Έρντογαν, όπως οι ποντικοί στο τυρί.

    Πώς συγκρίνεις τους ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ Έλληνες της Πόλης, Ίμβρου και Τενέδου με τους Έλληνες Ιεράρχες της Κρήτης που δέχτηκαν να τουκροποιηθούν για τα οφίτσια;

    Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι φιμώνονται και δεν μπορούν να μιλούν πια για Γενοκτονία των Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων, για "Κατεχόμενα" στην Κύπρο και για ξεριζωμό ελληνισμού από τις πατρώες εστίες του; Θυμήσου πόσο μιλούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος για αλύτρωτες πατρίδες και τασσόταν κατά της ένταξης της γενοκτόνου Τουρκίας στην ΕΕ. Αυτοί πώς θα το κάνουν, που για να γίνουν Πατριάρχες, πρέπει να τηρούν φιλότουρκη στάση;

    Ρώτησαν κανέναν από το ποίμνιό τους; Σε πληροφορώ πώς όχι. Γιατί; Μήπως φοβόντουσαν την αντίδραση του κρητικού λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.