Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ" ΣΥΣΜΕΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

ΤΟΥΣ "ΞΕΦΥΓΕ" Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ώρα 17.30 στα πλαί...

ΤΟΥΣ "ΞΕΦΥΓΕ" Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ώρα 17.30 στα πλαίσια ενημέρωσης των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΥΣΜΕΔ συναντήθηκε επίσημα με στέλεχος και μέλος του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και Άμυνας του Συνασπισμού της αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας, Παναγιώτη Πλούμη! Σύμφωνα μάλιστα και με το Δελτίο Τύπου τους: "Σε ένα εγκάρδιο περιβάλλον ξεκίνησε η συζήτηση και από τις δύο πλευρές ενώ αναπτύχθηκε από μεριάς του ΔΣ ο σκοπός του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτός καταγράφεται στο εγκριθέν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταστατικό του, μεταξύ των οποίων αναφέρθηκε η επαγγελματική και κοινωνική εξύψωση των μελών του, η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, η διαρκής μελέτη, συλλογή δεδομένων και ενημέρωση των μελών σε σχέση με το ισχύον νομικό καθεστώς, η μελέτη – σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες - και εισήγηση συγκεκριμένων μέτρων για την προαγωγή της επαγγελματικής τους επάρκειας, η διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και ημερίδων με επιστημονικό και επιμορφωτικό περιεχόμενο για την πνευματική ανέλιξη των μελών του Σωματείου προς το σκοπό δημιουργίας υπευθύνων, αρτίων και συγκροτημένων οργάνων της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συμμετοχής σε θέματα, προβλήματα, ανάγκες και καταστάσεις ευρύτερου κοινωνικού χαρακτήρα και σημασίας, όπως σταυροφορία για αιμοδοσία, αντιμετώπιση θεομηνιών, συνεργασία με μη κυβερνητικές
οργανώσεις φιλανθρωπικών σκοπών και πέραν των υπηρεσιακώς διατεταγμένων προς χάρη του γενικού συμφέροντος και η δημιουργία ταμείου αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης προς αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών οικονομικών αναγκών των μελών του Σωματείου και των οικογενειών τους. Το στέλεχος και μέλος του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και Άμυνας του Συνασπισμού της αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας, κ. Παναγιώτης Πλούμης, αφού ταυτίστηκε με τα ως άνω και συμφώνησε για την ανάγκη λειτουργίας του Συνδέσμου δεσμεύτηκε όπως, αφενός, ο Συνασπισμός της αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας τεθεί αρωγός, συνδράμει και στηρίξει τις προσπάθειες που θα αναπτυχθούν από το ΔΣ για την επίτευξη των σκοπών του και αφετέρου παρακολουθεί τις δραστηριότητές του αναφορικά με προβληματισμούς που θα μεταφέρονται και θα αναπτύσσονται σε αυτές και ιδίως μελέτες και εισηγήσεις συγκεκριμένων μέτρων για την προαγωγή της επαγγελματικής επάρκειας των μελών του Συνδέσμου αλλά και εν γένει των μελών των Ενόπλων μας Δυνάμεων"!

Πρώτη παρατήρηση: Τι δουλειά έχει ένας Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων να συναντάται με πολιτικούς φορείς -αφού δεν έχει συνδικαλιστικές βλέψεις, όπως ισχυρίζονται- αντί να λειτουργεί εντός του φυσικού πεδίου του, που δεν είναι άλλο απο τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις;
Δεύτερη παρατήρηση: Τι δουλειά έχει ένας Σύνδεσμος Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων -που δεν έχει συνδικαλιστικές βλέψεις, όπως ισχυρίζονται- να συναντάται με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος φύση και θέση εχθρικού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις;
Οι δυο παρατηρήσεις τίθενται προς προβληματισμό όλων όσων νομίζουν πως μπορεί να υπάρξει κάτι θετικό, ειδικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να τεθεί... αρωγός όσον αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Δήμητρα Μυλωνά

11 σχόλια

  1. Ακόμα και ο τίτλος "Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων" είναι ιταμός, κιοτής, νενέκος!
    Σε μια στιγμή όπου μόνο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ πρέπει να είναι ένας Σύνδεσμος Στρατιωτικών, οι κρυφοκομμουνιστάδες μιλάνε για "συνεργασία"...
    Αρκετή η συνεργασία σας με τους προδότες ανθέλληνες πολιτικάντηδες, αρκετή η συνεργασία σας με τους εχθρούς της Πατρίδας, σκατά στα μούτρρα και στις κλάρες σας!

    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΣΜΕΔ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΣΤΡΕΩΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΦΝΑΔΕΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΕΠΗΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΩΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΑΚΗΣ....ΜΠΑΑΑΑΑ ΘΥΓΙΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΑΛΩΝΙΖΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΝΥΞΙΜΟ
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή επειδή συναντήθηκε με τα πολιτικά κόμματα (ανάμεσά τους και το ΛΑΟΣ) τι σημαίνει; Ότι δεν ενδιαφέρονται για συνδικαλισμό; Ακριβώς το αντίθετο αποδεικνύει... Ο "Στόχος" είναι δίπλα στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ που τιμάνε τη Στολή και τον Όρκο τους! Οι κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπάλληλοι που κόπτονται μόνο για εργατοπατερισμό και κανά ευρώ παραπάνω, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους! Οπότε όποιος απο αυτούς απογοητεύτηκε, ας πιει ξύδι! Γιατί πολλά χρόνια πριν έχει απογοητεύσει ο ίδιος με την στάση του τον Ελληνικό Λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρετε οι στρατιωτικοί εκτός απο την αγάπη για το λειρούργημα τους και την πατρίδα που έχουν και πρέπει να έχουν, είναι και οικογενειάρχες με υποχρεώσεις. Το να συνδικαλιστούν δέν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του στρατού. Οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί στρατοί που είναι συνδικαλισμένοι, είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί και οργανωμένοι απο τον δικό μας, που δεν είναι. Δεδομένου των ειδικών συνθηκών βέβαια που επικρατούν στην περιοχή μας, πρέπει να υπάρχει μια εκπροσώπηση των Ελλήνων στρατιωτικών, για να καταφεύγουν όταν θίγεται η αξιοπρέπεια τους κι όχι σε κάποιο κομματόσκυλο όπως γίνεται έως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο που στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς στρατούς δεν υπάρχει υποψία κομματισμού... Μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας. Στην Ελλάδα συνδικαλισμός ίσον κομματισμός. Αυτά που λες θα ίσχυαν στην περίπτωση που δεν θα είχαν επιβληθεί οι κομματικές παρατάξεις παντού! Ή μήπως έχω άδικο; Άλλωστε δεν είπε ποτέ κανείς πως πρέπει οι Αξιωματικοί μας να είναι οι φτωχοί συγγενείς και να απαξιώνονται. Αλλά δεν είναι δυνατόν να κόπτονται μόνο για τα οικονομικά και να μένουν μονίμως παγερά αδιάφοροι για τις καθημερινές προδοσίες, αλλά και τους εξευτελισμούς που υφίστανται απο τους πολιτικούς και φυσικούς προϊσταμένους τους! Ο Στρατός είναι ακόμη ψηλά στη συνείδηση και την καρδιά των Ελλήνων! Ελπίζω να μην το χαλάσετε για μερικά ευρώ παραπάνω ή παρακάτω... Ο συνδικαλισμός θα είναι η ταφόπλακα του Στρατεύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον 3/5/10 7:37 μμ

    ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

    ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥς ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ "ΚΑΝΟΥΜΕ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ά ρε στοχε ενα πραξικόπημα θα μας σώσει. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή κυκλοφορούν και πραγματικοί κρετίνοι που κάνουν ότι δεν κατάλαβαν πως η μάζωξη των ένστολων στο Μοναστηράκι ήταν για το παραδάκι, αφού διαβάσουν την ίδια την "ανακοίνωση" του ΣΥΣΜΕΔ, ας ρίξουν μια ματιά στον σημερινό τύπο:

    "Τρίτη, 04 Μαΐου 2010

    "Ένστολοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή"

    "Περισσότεροι από 300-400 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολοι και με πολιτικά, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στο Μοναστηράκι και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, στέλνοντας...

    μήνυμα διαμαρτυρίας για τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

    Η συγκέντρωση των ένστολων αξιωματικών προκάλεσε την περιέργεια των περαστικών και των τουριστών.

    Οι περισσότεροι αξιωματικοί που διαδήλωσαν ήταν υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και επαγγελματίες οπλίτες του Στρατού Ξήρας. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και μερικοί πιλότοι διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του πτητικού επιδόματος κατά 35%.

    Newsroom ΔΟΛ"

    Σκατά στους προσκυνημένους και στους κρετίνους που ακόμα δεν κατάλαβαν!Μέσα και συ κρυφο-συριζαίε 4/5/10 1:12 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα ακριβώς εκεί είναι το θέμα αγαπητή Δήμητρα. Να μην υπάρχει κομματισμός. Γιαυτό πρέπει να υπάρχει κάποιο όργανο που να εκπροσωπεί τους ένστολους. Όχι με την συνδικαλιστική έννοια όπως είναι στην αστυνομία (τα έιδαμε τα αποτελέσματα -χάλια τους- εκει), αλλά με τη μορφή που είναι στις Ε.Δ. άλλων χωρών. Αυτή η διαμαρτυρία μπορεί να είχε οικονομική αφορμή, αλλά το ποτήρι γενικώς έχει ξεχυλίσει. Ο σκοπός τους είναι να εξαθλιώσουν τα στελέχη και να τα κάνουν να μην έχουν την παραμικρή όρεξη για δουλειά και προσφορά. Για εσάς που αποκαλείτε τους στρατιωτικούς μισθοφόρους να ξέρετε ότι οι περισσότεροι εργάζονται με το φιλότιμο, γιατί οι αποδοχές σε σύγκριση με τα ωράρια, ασκήσεις κ.τ.λ είναι γελοίες. Το φιλότιμο όμως κάπου σταματά. Ας μην παίξουμε το παιχνίδι των πολιτικών κι ας μην λέμε υπερβολές για τα στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τη Δημητρα και καθε Δημητρα που δεν εχουν ιδεα και τι ειναι Στρατος αλλα και τι τραβαει ο στρατιωτικος και η ατυχη οικογενεια του:

    Οι Στρατιωτικοι δεν φωναζουν μονο για το παραδακι οπως ηλιθιως λετε. Φωναζουν και για τα κακως κειμενα του Στρατευματος τα οποια ειναι δυστυχως παρα πολλα και ριχνουν στα ταρταρα το ηθικο. Τωρα που το μαθατε μπορειτε να σταματησετε να γραφετε αρες μαρες κουκουναρες.

    Αν εχετε την καλωσυνη λυστε μου μια απορια. Ο στρατιωτικος δεν πληρωνει βενζινη, ενοικιο, φορους, τελη, χαρατσια, λεφτα απο την τσεπη του για υπηρεσιακες αναγκες;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Τα παιδια των στρατιωτικων δεν εχουν εξοδα για τροφη, ενδυση, υγεια, παιδεια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Πως θα καταφερει τα ανωτερω αν ο μισθος ειναι πολυ μικρος;;;;;;;;;;; Δεν δικαιουται αξιοπρεπη μισθοδοσια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.