Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ... Διαβάστε τι είδους Δελτία Τύπου βγάζει το ΠΑΜΕ και για ποιους αγωνιά! "Η φοιτήτρια Μπά...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
...
Διαβάστε τι είδους Δελτία Τύπου βγάζει το ΠΑΜΕ και για ποιους αγωνιά!
"Η φοιτήτρια Μπάκο Φάντουα, η οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε, τελείωσε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο στην Ελλάδα είναι παιδί μεταναστών από Συρία. Οι γονείς της ζουν 30 χρόνια στη χώρα μας, έχουν άδεια παραμονής και εργασίας και η Μπάκο Φάντουα είναι το ένα από τα 4 παιδιά που έχουν οι γονείς της.
Μετά τις επιτυχείς Πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε το Μάη του 2005, εισήχθη στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής Κρήτης. Η οικογένειά της είναι αδύνατο να καλύψει τα έξοδα που χρειάζονται για τις σπουδές της στην Κρήτη. Θέλησε να κάνει μεταγραφή για Αθήνα σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πολυτέκνων, αλλά οι αρχές απαγορεύουν τα προνόμια των πολυτέκνων στους μετανάστες, έστω και αν έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα, έστω και αν εργάζονται στη χώρα μας, έστω και αν τα παιδιά τους ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα μας.
Η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την προηγούμενη της Ν.Δ. Το αρραγές μέτωπο ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ εναρμονισμένο με τις οδηγίες της Ε.Ε. κάνει αφόρητη τη ζωή των μεταναστών όσο και όπου μπορεί. Υψώνει συρματοπλέγματα ακόμη και στα στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτό στη μόρφωση.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη ρατσιστική και κατάφορα άδικη πολιτική που ασκεί. Τα παχιά λόγια για τους μετανάστες είναι κούφια και παραπλανητικά. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Εσωτερικών να διευθετήσει το θέμα και να ισχύσει για τη Μπάκο Φάντουα ότι και για τα άλλα πολύτεκνα παιδιά.
Θεωρούμε άδικο και απαράδεκτο το γεγονός. Ζητάμε να δοθεί άμεσα η δυνατότητα μεταγραφής στη Μπάκο Φάντουα και να μην της στερηθεί το δικαίωμα στην απόκτηση πτυχίου".

15 σχόλια

  1. Περα απο τιs σαλτσεs περι ρατσισμου που ειναι το κακο ρε παιδια? Το εν λογω κοριτσι δεν μπορει να θεωρηθει εν μερη ελληνιδα αφου ολη τηs τη ζωη την εχει ζησει στην ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη εδω η κοπελα αυτη αν ισχυουν οτι λεει το ΠΑΜΕ δεν ειναι κατα καποιο τροπο ελληνιδα? Ρε παιδια ολη τηs τη ζωη εδω την εζησε,που ειναι το προβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σου πω εγω που είναι το πρόβλημα. Την ίδια ακριβώς αδιαφορία απο την επίσημη Πολιτεία αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες Ελλήνων το ΓΕΝΟΣ, αλλά δεν είδαμε ποτέ κανένα ΠΑΜΕ και... ΕΛΑ να εκδιδει Δελτία Τύπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Na paei pisw stin patrida ths kai na spoudasei ekei pou den yparxei ratsismos..........
    O DROMOS EINE ANOIKTOS KAI TA SKYLIA DEMENA...
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eγω εστιαζω στο θεμα του κοριτσιου.Για τα νουμερα του ΚΚΕ γνωριζω οτι ειναι ξεφτιλεs. Για τα εμπορικα καταστηματα π.χ που πληττονται απο το παραεμποριο το κανει γαργαρα.Για τουs αραπαδεs ομωs λειτουργει διαφορετικα.Τετοια Μ...πανα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. File Spartan Den Yparxoun Ellhnes "KATA KAPION TROPO",ELLHNAS GENIESE DEN GEINESE!!!
    OI SYRIOI OMWS OPWS AFTH H KOPELA MILOUN ARABIKA KAI KATALABAINWNTE APO:::::_____AIGYPTIOUS,TYNISIOUS,ALGERINOUS,MAROKINOUS,LYBIOUS,MAVRITANOUS,SOUDANOUS,IORDANOUS,SAOUDARABES,KOUBEITIANOUS,IRAKINOUS ,KTL.
    EDW AUTOI OLOI AN KAI EINE MIA FYLH DEN XONEVEI O ENAS TON ALON!!!
    EMEIS OI ELLHNES EIMASTE MONAXOI STON PLANHTH ETOUTON ,DEN EXOUME SYGGENEIS!!
    KAI META OPWS EIPE KAI O ANWNYMOS 3:49,KAI OI ELLHNIDES FOITHTRIES ANTIMETOPIZWNTE ASXHMA APO TO ELLHNIKO KRATOS,AUTO POU ZHTAEI H PAME EINE MIA EIDIETERH METAXEIRISH GIA TIN ARABIKHS KATAGWGHS AUTIN KOPELA.
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τη λογικη του: Ελληναs γεννιεσαι δεν γινεσαι,τοτε και η συγκεκριμενη εφοσον γεννηθηκε εδω ειναι ελληνιδα. Αυτη που οι γονειs τηs ειναι Συροι μπορει να ξερει πολυ καλυτερα ελληνικα απο πολλουs εμαs. Αν καποιοs κανει ενα γκαλοπ για τιs γνωσειs μαs π.χ αν ξερουμε που ειναι η ρωμαικη αγορα στην Αθηνα η' ποια κτισματα ειναι πανω στο βραχο τηs Ακροποληs η' αν εχουμε παει στην Ακροπολη με τα αποτελεσματα θα γελασει καθε πικραμενοs. Tωρα για συγγενειs που λεει ο φιλοs "Βυζαντινοs" οι Κυπριοι τι ειναι δηλαδη? Εσυ πιστευειs οτι μαs χωνευουν ολοι τουs? Και εν τελει φιλε μου που αναφερειs το σλογκαν περι Ελληναs γεννιεσαι κτλ γιατι συνεχεια γραφειs σε γκρηκλιs και οχι ελληνικα? αυτο εσενα δεν σε ενοχλει? εκτοs και αν δεν εισαι ελληναs. Mην παμε και σε ιστορικεs περιοδουs π.χ Βυζαντιο γιατι τοτε χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα. Φανταζομαι οτι γνωριζετε οτι στο θρονο τηs αυτοκρατοριαs καθισαν και αυτοκρατορεs συριακηs καταγωγηs. Oσο για το τι θεωρειτε ρωμιοs και αν υπηρχε ελληνικη εθνικη συνειδηση αφηστε το καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ η Χρυση Αυγη μας έμεινε..

    που φτάσαμε Θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν της αρέσει το ΤΕΙ Κρήτης να μην το δήλωνε στο μηχανογραφικό. Αφού δεν ήθελε να πάει εκεί, γιατί έφαγε την θέση κάποιου άλλου;

    Ξέρετε πόσα φτωχόπαιδα σπουδάζουν και δουλεύουν και αριστεύουν; Πού είναι το ΠΑΜΕ και τα λοιπά καθίκια τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ SPARTAN Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ (ΔΟΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΕΡΗ) ΟΥΤΕ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΓΕΝΝΟΥΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΓΑΛΛΟΣ;ΤΟ "ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ, ΕΝΩ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΟΧΕΣ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΑΛΗΤΑΡΙΟ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΞΕΝΟ. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΠΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ. ΙΣΩΣ-ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΚΕΛ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΙΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ.ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 21. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 1962 ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ 1912 ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ, ΟΛΟΙ - ΜΑ ΟΛΟΙ - ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ" ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΕΤΣΙ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΟΛΕΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΡΙΧΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ.
    Α! ΦΙΛΕ 7:47. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΑΛΟΙΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να διαχωρίσουμε τα ζητήματα. Το ΚΚΕ και άλλα κόμματα που ανακαλύπτουν τον ανθρωπισμό όψιμα, δεν μας νοιάζουν. Από εκεί και πέρα, οι γονείς της μένουν τριάντα χρόνια εδώ. Προφανώς δεν ήρθαν με βάρκα δουλεμπόρου από Τουρκία όπως τα καραβάνια που μας κουβαλάνε τελευταία. Η οικογένεια μένει νόμιμα και μόνιμα εδώ. Από τη στιγμή που φορολογούνται στην Ελλάδα, δεν θα μας κοστίσει τίποτε ιδιαίτερο αν πάει στη Νοσηλευτική του τόπου διαμονής της. Δεν νομίζω να έχουμε τόσες πολλές περιπτώσεις παιδιών μεταναστών από πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Δεν βγήκε να κάνει πιάτσα η κοπέλα, όπως άλλες στο κέντρο. Ούτε πήρε δήθεν υποτροφία σαν τη συνοδό του Τσίπρα. Διάβασε και πέρασε. Δεν είναι κακό να έχει το ίδιο δικαίωμα στη μεταγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οχι, δεν εμεινε μονο η χρυση αυγη. μπειτε και στο www.koinwnia.com. υπαρχουν κι αλλοι πατριωτες ευτυχως. ειμαστε πολλοι παιδια!! δεν παει αλλο, θα γινει το μπαμ οπου να ναι! και ναι, συμφωνω οτι υπαρχουν οι Ελληνικες οικογενειες που πρεπει να τακτοποιηθουν πρωτα και κατοπιν ολοι οι αλλοι! παντου ετσι γινεται! μονο στην προοδευτικο ελλαδισταν οι Ελληνες ειναι δευτεροι και κατωτεροι ολων των ξενων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Pros SPARTAN 16/4/10 7:47 μμ

    Oi kyprioi pou den xonevoun tis elladites eine oi koumounistes tou prododikou AKEL. Doiti tous echoun mathei oti then einai ellines alla apogonoi ton Phoinikon, Assyrion, Person kai Aravon. Then diaferoun apo tous Elladites Kommounistes pou apo tin empanisi tous sto politiko proskinio then akanan tipota allo apo tin yposkapsi ton ethnikon mas agonon. Apo tin Mikrasia, Pindo, katochi, simmoritopolemo kai metepeita kata tin diarkeia tou agona tis EOKA. To AKEL kai to KKE itane pantote symmachoi kai protoporoi stin ethnoprodosia.


    Georgios (Kyprios, monoimos katoikos Germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να κλεισω με αυτο το θεμα γιατι η σελιδα δεν ειναι φορουμ πρεπει να καταλαβουμε μερικα πραγματα. Καταρχην παιδια και εγγονια ελληνων ομογενων απο αμερικη η' αλλου που και οι δυο η' ο εναs γονιοs ειναι ελληναs δεν γνωριζουν λεξη ελληνικα.Τι σοι ελληνεs ειναι αυτοι? Το κοριτσι γεννηθηκε,μεγαλωσε και εζησε εδω απο συρουs γονειs.Αυτη ποια χωρα νομιζετε οτι νιωθει σαν πατριδα περισσοτερο.Νομιζετε οτι ξενοι βρεθηκαν στην ελλαδα ξαφνικα την τελευταια 15τια.Λαθοs!Γιατι ορισμενοι αραβεs ζουσαν νωριτερα, απλα τοτε ηταν λιγοι και δεν μαs πειραζε. Επισηs τουs κυπριουs αδερφουs τουs εχουμε πουλησει κατ'επαναληψη στα προβληματα με τουs μεμετηδεs, απο το ".. η Κυπροs ειναι μακρυα " του Καραμαλακα και με τη σταση μαs κατα καιρουs. Στα αδερφια δινειs και τη ζωη σου.Οσο για το φιλο που λεει για το ΚΚΕ αs γνωριζει οτι δεν τουs παω με τιποτα αλλα πρεπει καποια πραγματα αν ειναι δικαια να λεγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.