Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

''ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΗΜΑΙΑΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΑΒΛΑΒΗΣ'' ΔΙΕΛΕΥΣΗ Από τον δίαυλο Σουνίου-Κέας, εντός των ελληνικών χωρικών ...

''ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΗΜΑΙΑΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΑΒΛΑΒΗΣ'' ΔΙΕΛΕΥΣΗ

Από τον δίαυλο Σουνίου-Κέας, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων περνάει αυτή την στιγμή η τουρκική κορβέτα σε μία κλασική επιχείρηση προβολής ισχύος ή "επίδειξη σημαίας", όπως λέγεται στη ναυτική ορολογία. Είναι η πέμπτη φορά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα που γίνεται αυτή η κίνηση από σκάφη του τουρκικού στόλου. Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο σκάφος στην πορεία του που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, περνάει μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η πρώτη ήταν χθες το απόγευμα μεταξύ Τύλου-Σύμης. Το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά από την πυραυλάκατο Ρ67 ΡΟΥΣΣΕΝ.

Πρόκειται για κλασική πρόκληση, αφού το σκάφος συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση (UNFIL) στην Α.Μεσόγειο και κατευθυνόταν προς τον ναύσταθμο της Σμύρνης, όπου είναι η βάση των σκαφών της κλάσης. Μπήκε στον ναύσταθμο του Aksaz και βγαίνοντας, αντί να κατευθυνθεί βόρεια κατευθύνθηκε δυτικά σε ελληνικά νερά.
Eίναι οπλισμένη με τέσσερα βλήματα επιφανείας-επιφανείας MM40 Exoset.

πηγή:defencenet
αετός για το stoxos.gr

7 σχόλια

  1. Δεν απορω πλεον φιλοι για τιποτα.Δεν θα μου κανει εντυπωση αν ξυπνησω καποιο πρωι και δω στην Ακροπολη την τουρκικη σημαια.Με τετοιουs ευνουχουs πολιτικουs που εχουμε τι περιμενετε? Τοσα χρονια περιφερονται δεξια και αριστερα στο κοσμο με τα βρακια κατεβασμενα και το κωλο τουρλωμενο σαν τιs φτηνεs πουτανεs που εκλιπαρουν για ενα "περασμα". Οταν επιτρεπουμε στο γουρουνι Παγκαλο να αναπνεει ακομα και να θυμωνει που τον βριζουν τι ψαχνετε? Η εποχη των Ελληνων που σεβονταν αυτα που ειχαν αναμεσα στα σκελια τουs και οι εννοιεs αξιοπρεπεια,τιμη,ιδανικα ειχαν καποια αξια εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι. Τωρα κυριαρχει η σηψη,το βολεμα,η αρπαχτη,η κονομα.Αυτεs ειναι οι νεεs αξιεs ενοs λαου που μαλλον τυχαια, φερει το ιδιο ονομα με ενα εθνοs ηρωων που τα εργα και το μεγαλειο του ειναι καταδικασμενο να ζει στουs αιωνεs των αιωνων. Αληθεια ρε παχυδερμο Βενιζελε αν 2-3 αεροσκαφη σου εκαναν βολτεs πανω απο τη Σμυρνη η' την Πολη τι αντιμετωπιση θα ειχαν? Την ιδια με εκεινο τον ηρωικο σμηναρχο που ξεφτιλιζε και εδειχνε τι πραγματικα εστι ελληναs στο Μπερισα με το ψεκαστικο?
    Spartan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Twra pia synh8hsame,8A GINEI POLEMOS 8A PEFTOUN TA BLHMMATA, KAI BLHMMATA OI POLITIKANTHDES MAS 8A MAS LENE OTI "BREXEI"
    O PANGKALOS EIPE OTI 8A MOIRASOUME TO AIGAIO,TA EXOUN BREI ME TOUS TOURKALADES O TZEFRY KAI H PAREA TOU OLOI OI KSENOI!!
    PROPONHSH MAS KANOUN PERNWNTAS EKSW APO TIN A8HNA ME TA PLOIA TOUS OI TOURKOI KAI O TZEFRY, GIA NA DOUN MEXREI POU F8ANEI H YPOMONH MAS!!!H GREKYLOSYNH MAS DHLADI!
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας λοχίας δεν υπάρχει να σώσει την τιμή των όπλων , του στρατού της Ελλάδος ; Είμαστε μαζί του για να γκρεμίσουμε το σάπιο κατεστημένο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και που σε ακόμα σε λίγο θα κάνουν απόβαση στον Μαραθώνα σαν τους πέρσες.Ετσί γίνεται όταν δεν υπάρχουν ηγέτες και ο λαός είναι εκφυλισμενος παρακολουθώντας διάφορους λάκηδες να τον διαφθείρουν με τις αριστερίστικες σαχλαμάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...Δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα επισημαίνει ότι πέραν της εμφανούς πολιτικής προκλήσεων, ενδεχομένως να υποκρύπτεται και σχεδιασμός για κατασκοπευτική δράση. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται σύμφωνα με πηγές του Πολεμικού Ναυτικού και από τη εκ νέου παρουσία του σκάφους υποκλοπών (πρώην υδρογραφικού) CANDARLI (A-588), το οποίο στις 20 Ιανουαρίου 2008 είχε φθάσει 7 μίλια ανοιχτά της Κύμης με ενεργοποιημένους τους αισθητήρες του.

    Από το στενό Καφηρέα μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας, σημείο διέλευσης των ελληνικών ναυτικών μονάδων που αναπτύσσονται στο βόρειο Αιγαίο, έχουν περάσει πλέον όλοι οι τύποι κύριων μονάδων στόλου του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από υποβρύχια.

    Αναλυτικά, από την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης έχουν σημειωθεί οι εξής διελεύσεις:
    7 Νοεμβρίου 2009 κορβέτα BANDIRMA (F-502) τύπου A69
    20 Νοεμβρίου 2009 φρεγάτα GIRESUN (F-491) κλάσης Perry
    26-27 Νοεμβρίου 2009 φρεγάτα ΖΑFER (F-253) κλάσης ΚΝΟΧ
    14 Δεκεμβρίου 2009 κορβέτα BAFRA (F-505) τύπου A69
    21 Δεκεμβρίου 2009 σκάφος υποκλοπών CANDARLI (A-588)
    22 Ιανουαρίου 2010 κορβέτα BOZCAADA (F-500) τύπου A69
    29 Ιανουαρίου 2010 κορβέτα BEYKOZ (F-503) τύπου A69
    30 Ιανουαρίου 2010 κορβέτα BAFRA (F-505) τύπου A69
    28 Φεβρουαρίου 2010 φρεγάτα GAZIANTEP (F-490) κλάσης Perry
    5 Μαρτίου 2010 φρεγάτα YAVUZ (F-240) κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ
    15 Μαρτίου 2010 κορβέτα BOZCAADA (F-500) τύπου A69
    "

    http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/03/blog-post_9647.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mages olos o ellinikos stratos einai etoimos na ypiretisi tin patrida kai oxi to kratos!!!!!!min masate!oi tourkoi exoun ta ameriklanakia alla emeis megala arxidia!!panta me tin magia mas ta vgazame pera,kai panta enomenoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι δεν εχουμε τα αρχιδια να κανουμε το ιδιο?
    α ξεχασα δεν αγοραζουμε οπλα και δεν εχουμε φρεγατες. εχουμε ιστιοφορα για να κανει ο ΑΓΕΝ κρουαζιερα οικογεννειακη. ουστ ρε λαμογια , ανικανε Λυμπερη και αρχιδια στρατιωτικοι. μην υπηρετει κανεις σ αυτο το κολοκρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.