Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Το πραγματικό επεκτατικό και αναθεωρητικό της πρόσωπο έδειξε η Τουρκία μέσα από τα λόγια του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρ...

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

Το πραγματικό επεκτατικό και αναθεωρητικό της πρόσωπο έδειξε η Τουρκία μέσα από τα λόγια του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγού Μπασμπούγ. Οι απειλές κατά της Ελλάδος και της Κύπρου είναι σαφέστατες μέσα από τις αναφορές που γίνονται στην κρίση των Ιμίων και στο θέμα των οικονομικών ζωνών.
«Στις αυτοκρατορίες», είπε ο Μπασμπούγ, «η ναυτική δύναμη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο στόλος έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην επικράτηση και στην υπεροχή της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας και των ΗΠΑ.Κοιτάξτε τη Μαύρη Θάλασσα. Εάν η σημασία αυτής από πάσης απόψεως είναι σήμερα μία, αύριο θα είναι πέντε. Στο Αιγαίο έχουμε ήδη προβλήματα. Για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας, έχουμε ανάγκη από ισχυρές ναυτικές δυνάμεις. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποια μέρα δεν θα ξεσπάσει κρίση; Σε πόσες μέρες ξέσπασε η κρίση των Ιμίων; Θα πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη η στρατηγική και η στρατιωτική διάσταση. Έχουν μεγάλη σημασία οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών...».
Τα λεγόμενα του Τούρκου αρχιστρατήγου είναι σαφέστατα. Η επιθυμία της Τουρκίας είναι να καταστεί ναυτική δύναμη και να ελέγξει τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Δείχνει, όμως, και το στρατηγικό βάθος σκέψης με το οποίο ατενίζει το μέλλον, σε αντίθεση με την ανυπαρξία οποιουδήποτε οράματος και τον ενδοτισμό που έχουν καταστεί πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία της ελληνικής πολιτικής.

πηγή:defencenet
αετός για το stoxos.gr

7 σχόλια

  1. Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουνια που τον κουναγε τον Πασπουγ τους αν νομιζη οτι θα τους αφησουμε οι Ελληνες να ξαναγινουν αυτοκρατορια! Η Ελλαδα δεν ειναι ο τζεφρι ουτε το πολιτικαντικο σκυλολοι τους πραγματικους Ελληνες Ηγετες θα τους δει συντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Έλληνες στρατιωτικοί να αποδεσμευθούν από τα κομματικά δεσμά. Η μόνη σκέψη και σκοπός τους να είναι η ισχυροοίηση της πατρίδος μας. Ανεξάρτητες ένοπλες δυνάμεις από πολιτικούς. Πάνω απ' όλους και όλα η Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ..ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 20/2/10 10:15 πμ

    Και πώς θα τους εμποδίσεις τάχα; Με την ισχυρή οικονομία σου, ή με τις φοβερές ΕΔ, που δεν έχουν δει ακόμη ηλεκτρονικό πόλεμο;

    Καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα, διότι όσο κοιμόμαστε, τόσο το χειρότερο.

    Έπειτα, μην ξεχνάς τα 3.000.000 μεταναστών στην χώρα, που δεν ξέρεις ούτε τι στάση θα κρατήσουν, ούτε γιατί ακριβώς ήλθαν εδώ και σταλμένα από ποιους.

    Η Τουρκία προχωρεί βάσει σχεδίου και οράματος. Εμείς τι από τα δύο έχουμε; ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H ellada exi ta kafenia me tous frapedes,me afta tha skisoume tous tourkous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Πατερ Παΐσιος ειπε για το μελλον των μογγολων ποιο θαναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.