Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

ΕΝΩ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΝΟΜΟ-ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ Την ακύρωση της ελληνοαλ...

ΕΝΩ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΝΟΜΟ-ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

Την ακύρωση της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη στα Τίρανα κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στις 27 Απριλίου 2009, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας.
Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έγινε σήμερα από εκπρόσωπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία ακυρώθηκε ομόφωνα από το 9μελές σώμα με το επιχείρημα ότι η κατάρτισή της έγινε βάσει λανθασμένων διαδικασιών. Για το λόγο αυτό προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της.
Μετά από έντονες αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα», ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας.

Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της. «Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
αετός για το stoxos.gr

10 σχόλια

  1. ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.

    ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ΄μ' αρέσουν οι ξυπολιάδες! Μετά την "Ακαδημία" τώρα έμαθα ότι έχουν και συνταγματικό δικαστήριο! Κι όλοι αυτοί οι "θεσμοί"στρέφονται κατά της
    Ελλάδας!! Κι εμείς τους φιλοξενούμε, τους τρέφουμε και τους χαρτζηλικώνου-
    με! ΜΠΡΑΒΟ μας!! Άντε να δούμε ως ΠΟΥ θα φτάσουν οι προκλήσεις τους και πό-
    σο θα ΑΝΕΧΤΕΙ η Ελλάδα αυτήν την κατά-
    σταση!! Άντε να δούμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

    Αυτό που επί χρόνια απέφευγε η χώρα μας να συζητήσει με την τουρκία, την εθνική της κυριαρχία, το αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου.

    Η αποδοχή αυτή, που γίνεται κάτω από την απειλή του casus belli αν η χώρα μας εφαρμόσει το δίκαιο της Θάλασσας που δεν αποδέχεται η τουρκία αλλά θα που υποχρεωθεί να το δεχθεί στην ΕΕ και συνεπώς ο χρόνος τρέχει υπέρ μας, είναι, όπως πολύ διακριτικά αναλύει ο Σταύρος Λυγερός, πολύ επικίνδυνη για την χώρα μας.

    Είναι επικίνδυνη γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να υπογράψει το απαιτούμενο για το δικαστήριο της Χάγης συνυποσχετικό με την τουρκία, όπου η τουρκία θα περιλάβει όλες τις εναντίον της κυριαρχίας της χώρας μας μη νόμιμες απαιτήσεις της

    Έτσι και δεδομένου ότι το δικαστήριο της Χάγης όπως πολλές φορές ελέγχθη κρίνει κυρίως πολιτικά και δίνει μεσαίες λύσεις, αναμένεται να δικαιώσει κατά το ήμισυ τις εκτός διεθνούς δικαίου απαιτήσεις της τουρκίας.

    Συνεπώς ο Γιώργος Παπανδρέου αναθέτει την τύχη της κυριαρχίας της χώρας μας σε ξένους δικαστές (κατευθυνόμενους από τα γνωστά κέντρα).

    Επίσης ουσιαστικά η κυριαρχία της χώρας μας τίθεται στην διάθεση της τουρκίας.

    Η κατάσταση θυμίζει το υπό τύπον αστείου λεχθέν πριν από χρόνια βαθυστόχαστα από τον αμίμητο Τ. Χόρν στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 22 Νοεμβρίου 1982 (σελίδα 247 βιβλίου Άκρως Απόιρρητο Ειδικού Χειρισμού του πρέσβη ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκη).

    Είχε πει τότε:

    "Η ακεραιότης της Ελλάδος επαφίεται στον φιλελληνισμό της τουρκίας"

    Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αστεία γίνονται πραγματικότητα.

    Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη με τον Θουκυδίδη θεωρία, του να κοιμώμστε ήσυχοι, κτλ.

    Όσον αφορά την Κύπρο η επιστολή προς Ερτογάν, όπως αναφέραμε χθες, την ξεγράφει.


    paideia-gr: Δεν καταλάβατε τι κάνει ο ΓΑΠ. Σου λέει αφού είμαστε καταχρεωμένοι, γιατί να το πουλήσουμε στους Κινέζους που είναι δυνάμει εχθροί της πατρίδας(ΗΠΑ) και να μην το δώσουμε στους Τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΕΔΩ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΚΟΥΤΑΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΗ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ

    ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕΜΕ ΨΕΥΤΗ
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρηκαν και τα κανουν οι τουρκοσποροι οι τουρκοαλβανοι,εδω ζητανε αλλοι κι αλλοι αυτοι θα μεινουν πισω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμενομενον ητο...
    Μονο τα ιερα μας σπαθια εχουν το λογο αφ'εξης.
    Δυστυχως η βλακεια η προδοσια και η μαλακιση των προβατων αυτου του τοπου δεν μας αφηνη αλλη εκλογη.
    Φωτια και τσεκουρι λοιπον.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ ΣΥΝ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Λυκουργος .(ταπεινος υπηρετης της μητερας Πατριδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω τον Κολοκοτρωνη τον εχουν για (ας ηναι καλα ο ARVANITIKOS SYNDESMOS) δικο τους, θ αφησουν τα χωρικα υδατα; Στις αξιωσεις των γουρουνοτσαρουχαδων μια απαντηση μπορει να δωθη, Λευτερια στη Βορειο Ηπειρο τα συνορα της Ελλαδος στον Γενουσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ? ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ? ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ? ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ? ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ,ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΛΒΑΝΩΝ, ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ"! ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ? ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΟΔΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ! ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΛΛΟΦΥΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ "ΨΙΛΟ"! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΙΤΗΜΑ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ'? ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΣΕΠΗ"? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑ? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΗ! ΜΟΝΟ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΩΜΕΝΟ ΑΤΣΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναμενόμενο ήταν να συμβεί. Λίγο το σπρώξιμο των τούρκων παρασκηνιακά λίγο ο αλυτρωτισμός και η απόφαση πάρθηκε ή για να ακριβολογούμε υπαγορεύθηκε στο συνταγματικό δικαστήριο(τρομάρα τους) Μέχρι την Θεσπρωτία διεκδικούν είναι δυνατόν να έκαναν τέτοιο λάθος; ΟΧΙ

    Αυτό που έκαναν ήταν να πουν ναι για να πάρουν το πασαπόρτι για το ΝΑΤΟ και τώρα που η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει την υπογραφή της πίσω τα λαμόγια αθετούν την συμφωνία. Κλασική τουρκική διπλωματία...

    Η ουσία είναι ότι πάλι κορόιδα έπιασαν τους δικούς μας άσχετους ανεύθυνους και αλήτες πολιτικούς. Τα ίδια θα γίνουν και με την Βαρδαρία(Σκόπια) τα ίδια θα γίνουν και σε άλλα φλέγοντα ζητήματα. Πότε έμαθαν από τα λάθη τους για να μάθουν και τώρα. το χρήμα να πέφτει κομμάτια να γίνουν όλα...στην κυριολεξία.

    Κατά τα άλλα ο φωστήρας(χαχαχαχα καλό!) ο γιωργάκης ετοιμάζετε να τους νομιμοποιήσει για να φέρει μία ώρα αρχύτερα το τέλος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην ανυσηχήτε ρε παιδιά δεν θα μας θέλει κανένας μετα απο λίγα χρόνια,έχουν φροντίση τα δυο μεγάλα κόμματα γι'αυτό.Θα είμαστε τέτοιο χρεωκοπημένο μπουρδέλο που θα τους δίνουμε και δεν θα παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.