Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ:ΕΞΕΔΩΣΕ ΝΟΤΑΜ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΥ 2007

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ Θέμα ορίων ελληνικού FIR στο σύνολο των περιοχών που γειτνιάζουν με το τουρκικό FIR έ...

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ

Θέμα ορίων ελληνικού FIR στο σύνολο των περιοχών που γειτνιάζουν με το τουρκικό FIR έθεσε με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε στις 19 Ιανουαρίου η Άγκυρα και μάλιστα με τρόπο που προβληματίζει: Ενώ εκφράζονται θέσεις της Τουρκίας οι οποίες έχουν διατυπωθεί και πάλι στο παρελθόν, εν τούτοις η νέα ΝΟΤΑΜ απαντά σε τρεις ελληνικές ΝΟΤΑΜ του ... 2007 και συγκεκριμένα τις Α1709/07, Α1716/07 και Α1795/07 !
Τι έχει συμβεί ή τι θα συμβεί και η Άγκυρα "απαντά" σε ΝΟΤΑΜ του 2007;
"Προφανώς η Άγκυρα κάτι ετοιμάζει για να θυμήθηκε ελληνικές ΝΟΤΑΜ προ τριετίας" είναι η άποψη βετεράνου διπλωμάτη.


Η Άγκυρα σε ελεύθερη μετάφραση λέει ότι «παραμένουν αδιευκρίστα τα ελληνικά και τουρκικά σύνορα νοτίως της διαχωριστικής γραμμής του Έβρου και δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών»!


Το περίεργο είναι γιατί τώρα εξέδωσαν τη ΝΟΤΑΜ που αναφέρεται στο 2007. Υπενθυμίζεται ότι το 2007 ήταν μια σημαντική χρονιά στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, αφού από τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ξεκίνησαν συστηματικές προκλήσεις που οδήγησαν στις υπερπτήσεις του 2008. Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες η Άγκυρα έβγαλε μία ΝΟΤΑΜ επιβεβαίωσης του γεγονότος ότι έχει δεσμεύσει για ασκήσεις την περιοχή μεταξύ Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων.

Εκτίμηση στρατιωτικών και διπλωματικών παρατηρητών είναι ότι «κάτι ψήνουν» στο Αιγαίο οι γείτονες και άμεσα μάλιστα...
Οι ΝΟΤΑΜ εδώ.

πηγή:defencenet.gr

αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Όποιος θέλει ειρήνη να ετοιμάζεται για πόλεμο. Αυτό πρέπει να κάνουμε . Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Αργά ή σύντομα θα γίνει και οι αισχροί αποδυναμώνουν τον στρατό. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Έξω η 5η φάλαγγα των λαθρομεταναστών. Η ελάχιστη στρατιωτική θητεία 24 μήνες σε άνδρες και γυναίκες. Προμήθεια ρωσσικής πολεμικής τεχνολογίας με άμμεση προτεραιότητα αεροπλάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.