Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ''ΑΝΤΑΡΤΩΝ''

''ΦΙΛΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΙΣΑ'',(ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ),ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Με τα «παιδιά των ανταρτών», τα οποία, στο τέλος τ...

''ΦΙΛΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΙΣΑ'',(ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ),ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Με τα «παιδιά των ανταρτών», τα οποία, στο τέλος του εμφυλίου πολέμου, μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στις τότε σοσιαλιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, καταπιάστηκε, πρόσφατα, μια Γερμανίδα δημοσιογράφος.
Πρόκειται για τη Μάργκοτ Όβερατ, από τη Βρέμη, η οποία παρουσίασε την έρευνά της σε ραδιοφωνική εκπομπή, με τίτλο: «Απαγωγή ή σωτηρία».
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), η Όβερατ μίλησε με τουλάχιστον δέκα από τα τότε «παιδιά της πολιτικής προσφυγιάς», τα οποία ζουν ακόμη στην Ουγγαρία.
Συνεχίζει, μάλιστα, να μελετά διεξοδικά τις συνθήκες διαβίωσης όλων αυτών των παιδιών, και στις υπόλοιπες χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, με πρώτη και καλύτερη την DDR, δηλαδή την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Εξήντα χρόνια μετά τη λήξη του, ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα πλέον σκοτεινά κεφάλαια της ευρωπαϊκής ιστορίας και παραμένει εν πολλοίς άγνωστος στο μέσο Ευρωπαίο.
Ομως, ακόμη πιο άγνωστο γεγονός εκείνης της χρονικής περιόδου είναι η μεταφορά των παιδιών αυτών.
Η συνέχεια express.gr.

αετός για το stoxos.gr

2 σχόλια

  1. Καλο ειναι να κοπει το "εμφυλιος"και να δωθει το πραγματικο ονομα που ειναι συμμοριτοπολεμος.Τουλαχιστον σε αυτη την ιστοσελιδα να κραταμε τα προσχηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 431 ΠΧ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΑΔΩΝ Η ΜΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΜΑΔΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΠΕΡΡΑΚΗ ΔΕΝ ΛΕΓΟΤΑΝ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ;)ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ. ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ! ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑΦΟΣ ΣΕ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.