Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Ο ΤΖΕΦΡΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΘΑΔΙΑΖΟΥΝ «Είμαστε ''Μακεδόνες'' και θέλουμε να γίνουμε μέλη της ΕΕ ως '...

Ο ΤΖΕΦΡΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΘΑΔΙΑΖΟΥΝ

«Είμαστε ''Μακεδόνες'' και θέλουμε να γίνουμε μέλη της ΕΕ ως ''Μακεδόνες''», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προσπαθεί να αλλάξει την ταυτότητά τους.
Τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί λύση στο θέμα της ονομασίας υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η στάση της Ελλάδας «δεν είναι ευρωπαϊκή» και το γεγονός ότι θέτει εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας του στέλνει «αρνητικό μήνυμα» σε όλη την περιοχή.
Η Ελλάδα «επέλεξε να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της ισχύος», κάτι που για τον ίδιο, «δεν αποτελεί έκπληξη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, έκανε λόγο για «νέα ελληνική υποκρισία».
«Η χώρα, η οποία δήθεν τίθεται υπέρ της προσχώρησης στην ΕΕ όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, το συντομότερο δυνατόν, στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε να αποδείξει κάτι τέτοιο, προτίμησε να μας μπλοκάρει, αρνούμενη να μας παραχωρηθεί η δυνατότητα να αρχίσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», υπογράμμισε.
«Η παρεμπόδιση εκ μέρους της επίσημης Αθήνας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δεν θα συνεισφέρει στη βελτίωση του κλίματος των διμερών συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
αετός για το stoxos.gr

2 σχόλια

  1. Εξπρές του μεσονυχτίου σε σκοπιανή φυλακή!
    Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2009 20:47
    E-mail Εκτύπωση PDF

    EXPRESS 1Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας, προσκαλούσε τους ομολόγους του των Σκοπίων και της Αλβανίας στις Πρέσπες, σε μια τριμερή (δήθεν) για το περιβάλλον, αποκαλύπτονταν πράγματα για την ΠΓΔΜ, που σοκάρουν. Η "Ελεύθερη Ωρα", δημοσιοποιεί ένα νέο εξπρές του μεσονυκτίου, με θύμα τον συμπολίτη μας Ιωάννη Ζευγά. Πρόκειται για μια υπόθεση που εκθέτει και την (τότε αλλά και τη νυν) κυβέρνηση της χώρας μας, καθώς αυτή προσπαθεί (κατ’ εντολήν;) να προωθήσει, παρασκηνιακά έστω, την ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές, με κάθε μέσο…

    Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα δικαιώματα ήταν ανέκαθεν υποκριτικό και χρησιμοποιήθηκε μόνο ως εργαλείο κοινωνικής μηχανικής (και υπονόμευσης του εθνικού κορμού). Όσοι διαφωνούν με αυτή μας την τοποθέτηση, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την αιματηρή επέμβαση των τουρκικών αρχών ασφαλείας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της γείτονος. «Η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς τη σωστή κατεύθυνση», είχε πει τότε, αποτρέποντας μάλιστα στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, την έκδοση σχετικής απόφασης, κατόπιν εισήγησης του Βέλγου ομολόγου του, τον Μάρτιο του 2001! Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου είχαν ξεσηκώσει σφοδρές διαμαρτυρίες από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα. «Είναι ντροπή για την Ελλάδα, ντροπή για την κυβέρνηση, ντροπή για τους Έλληνες αυτή η δήλωση του κ. Παπανδρέου», είχε γράψει ο Στάθης στην «Ελευθεροτυπία», στις 16 Μαΐου 2001.

    Εμείς, παρά τις φραστικές απειλές που δέχθηκε ο συντάκτης μας από κυβερνητικό στέλεχος στο ΥΠΕΞ, μόλις τον προσεγγίσαμε ζητώντας διευκρινίσεις για την υπόθεση, τη δημοσιεύουμε. Όσοι θεωρούν ότι θα μας αποτρέψουν από τη δημοσίευση του σχετικού ρεπορτάζ, πλανώνται πλάνη οικτρά… Εξάλλου, οι αγώνες για τη διαφάνεια και την ισχυροποίηση των θεσμών, απαιτούν θυσίες. Από εδώ και πέρα όμως, δεν θα ανεχτούμε άλλο «παραινέσεις» τέτοιου τύπου. Αν τους χαλάμε τα σχέδια, λυπόμαστε. Οφείλουμε όμως να απονείμουμε τα εύσημα στην ΕΛΑΣ, που το 2001, έκανε σωστά τη δουλειά της, ενημερώνοντας άμεσα αυτούς που έπρεπε για την αθωότητα του κ. Ζευγά (παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα) και προκαλώντας και την κινητοποίηση της Ιντερπόλ. Κύριε Οικονόμου, τα συγχαρητήριά μας, έχετε στη διάθεσή σας καλά και άξια στελέχη.

    .................
    http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1790%3A2009-12-08-19-01-05&catid=7%3A--&Itemid=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.