Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΩΣ ΤΟ 2014,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Τις καλύτερες ειδήσεις δια στόματος Γεωργί...

ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΩΣ ΤΟ 2014,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις καλύτερες ειδήσεις δια στόματος Γεωργίου Παπανδρέου άκουσε ο Ιλίρ Μέτα για την χώρα του μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργασιών του Ο.Α.Σ.Ε. του οποίου η Ελλάδα θα ηγείται μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματα των Αλβανών μεταναστών που αφορούν τον τομέα της ασφάλισης, την απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας και την αναγνώριση των αδειών οδήγησης από τις ελληνικές αρχές.
Η Ελλάδα είπε ο κύριος Παπανδρέου θα ηγηθεί της προσπάθειας για την κατάργηση της βίζας για τους Αλβανούς πολίτες εντός του 2010. Με δηλώσεις του στα αλβανικά Μ.Μ.Ε. ο Ιλίρ Μέτα έμεινε ικανοποιημένος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κυρίου Παπανδρέου και ειδικά από την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να ενταχθούν τα δυτικά βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 1014.
Από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου έχουν διεξαχθεί τρείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών. 20 και 21 Νοέμβρη ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. Δημήτρης Δρούτσας βρέθηκε στα Τίρανα και είχε συναντήσεις με τους Μπερίσα, Μέτα και τον πρόεδρο της Αλβανίας. Στις 27 Νοεμβρίου ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε στις Πρέσπες με τον Έλληνα ομόλογο του Γιώργο Παπανδρέου και τον Σκοπιανό πρωθυπουργό. Τις δύο πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη ο Ιλίρ Μέτα Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Αλβανικής κυβέρνησης βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Συναντήσεις αυτού του επιπέδου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έχουν συμβεί στο παρελθόν ανάμεσα στις δύο χώρες.

πηγή:nenanews.eu
αετός για το stoxos.gr

2 σχόλια

  1. Δεν ξέρω ΤΙ υποσχέθηκε ο ΓΑΠ στους αλβανούς εκείνο, που βλέπω είναι ότι οι γείτονές μας βλέποντας το ΧΑΛΙ μας σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς και κυρίως στο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ είναι ΕΤΟΙ-
    ΜΟΙ να μας ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!! Αφήστε
    λοιπόν τη φτηνή αντιπολίτευση και
    κοιτάξτε να διαφωτίσετε τον κόσμο
    πάνω στα απειλητικά νέφη, που έρ-
    χονται! Θα περίμενα την παρακάτω είδηση να την είχατε αναρτήσει, αλλά και σχολιάσει!
    Σκόπια και Τουρκία κάνουν Συμμαχία κατά της Ελλάδας

    Τη στήριξη της Άγκυρας τόσο στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, όσο και στις θέσεις των Σκοπίων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...


    κατά τη συνάντησή του με τον Νίκολα Γκρούεφσκι, στην Κωνσταντινούπολη.

    "Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη Μακεδονία να αποκαλείται Μακεδονία, προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, ενώ επισήμανε ότι για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε την Τουρκία έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του. Οι κύριοι. Ερντογάν και Γκρούεφσκι παραβρέθηκαν στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ, όπου εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' ότι βλέπω , δεν θα συμπληρώσει χρόνο ο τζέφρυ.
    Έλληνα ξύπνα και πιάσε την σανίδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.