Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Κύπριοι φοιτητές Κομοτη...

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Κύπριοι φοιτητές Κομοτηνής και Ξάνθης για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους που από μόνη της καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο ένα ουσιαστικό προβληματισμό γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα. Ο προβληματισμός αυτός πρέπει να γίνει τόσο σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις της εποχής και τις επιρροές που είχαν στην Τουρκία, όσο και σε σχέση με την τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο. Με αυτό τον τρόπο θα κατανοηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ την ίδια στιγμή θα φωτιστεί και μια λιγότερο γνωστή πτυχή του θέματος που είναι η κατάσταση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Συμπληρώνονται 26 έτη από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα υπό τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία μαζί με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη γι’ αυτό η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ουδέποτε περιεβλήθη με οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση και αποτελεί απλώς μια έμπρακτη επιβεβαίωση των διχοτομικών σχεδίων της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ - Σήμερα από τις 9 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. γίνεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής διανομή υλικού για ενημέρωση.
ΚΥΡΙΑΚΗ - Στις 11 π.μ. πορεία από παλιά Νομική προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για την επίδοση του ψηφίσματος για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκρτάτους. Διοργάνωση εκδήλωσης από την «Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής» συμμετέχει και η «Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ξάνθης».
ΔΕΥΤΕΡΑ - Στις 21.00 στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ομιλία του Ανδρέα Κυριάκου προέδρου της φοιτητικής Κίνησης Κυπρίων Κομοτηνής. Θα προβληθεί ταινία ντοκουμέντο, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια και κιθάρα.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

Η «Χρυσή Αυγή», πυρήνας Ροδόπης σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η «Χρυσή Αυγή» καλεί τους ελεύθερους Έλληνες της Κομοτηνής να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των Κυπρίων στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής που θα γίνει το πρωΐ της Κυριακής. Το ζήτημα είναι υπεράνω κομματικών αντιλήψεων και ο κάθε Έλληνας οφείλει να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Κύπρο και να διαδηλώσει για τα αδέρφια μας, τους Κύπριους. Επίσης όλοι γνωρίζουμε τον επεκτατικό ρόλο του τουρκικού προξενείου και την δράση Τούρκων πρακτόρων. «Όχι στο νέο κυπριακό που ετοιμάζει η Άγκυρα και οι σύμμαχοί της. Απέλαση των πρακτόρων της Άγκυρας. Είναι ευκαιρία να αντιδράσουμε».
Ωστόσο η Χρυσή Αυγή πρέπει να τονίζεται ότι «δεν έχει καμία ιδεολογική σχέση με τις παρατάξεις που θα διοργανώσουν την πορεία διαμαρτυρίας. Η Χρυσή Αυγή είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Ως εθνικιστές είμαστε υπερήφανοι και αμετανόητοι Έλληνες. Απλά αναγνωρίζουμε κάθε κίνηση που αγωνίζεται για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι μια και ασυμβίβαστη: Συνδρομή με κάθε τρόπο στον αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού για απελευθέρωση των Κατεχομένων. Η Κύπρος είναι ελληνική».

Πηγή:xronos.gr

egersis για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Ektos thematos...ala symantiko gia aftous pou pistevoun oti tha to glytosoun to neotaksiko tsirko me ton enan i me ton alo ypopsyfio

    Μπακογιάννη, Σαμαράς, Ψωμιάδης απαντούν στην ΟΝΝΕΔ Π. Φαλήρου

    Οι θέσεις των Τριών

    http://egkathetoi.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.