Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΕΝΩ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ... Πριν προλάβουν (Τούρκοι, Αμερικανοί και οι υπόλοιπες… δημοκρατικές δυνάμεις) να δια...

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ...

Πριν προλάβουν (Τούρκοι, Αμερικανοί και οι υπόλοιπες… δημοκρατικές δυνάμεις) να διατυπώσουν τα παράπονά τους για τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στα κεντρικά του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, είχε ήδη συνταχθεί η προγραφή του ενοχλητικού (για ποιους άραγε;) Έλληνα διπλωμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κυρίου Δρούτσα, έχει προταθεί (και ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου έχει ήδη αποδεχτεί) η ανάκληση του Βασίλη Μπουρνόβα από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
Όπως υποστηρίζουν διπλωμάτες στην Αθήνα, «ο γενικός πρόξενος της Κωνσταντινούπολης… εκπαραθυρώνεται επειδή δεν είναι «συμβατός» με την προσπάθεια της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης, την οποία επιθυμεί να επιταχύνει και να ενισχύσει η ελληνική κυβέρνηση».
Αφορμή για την απόφαση εκπαραθύρωσης ήταν η σθεναρή στάση που κράτησε ο Μπουρνόβας σε μία ενημέρωση ενός Σουηδού διπλωμάτη προς τους προξένους χωρών ης Ε.Ε. στην Κωνσταντινούπολη (και εκπροσώπους της Τουρκίας) για παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη!
Ο Έλληνας διπλωμάτης «καταχέριασε» τον Ολλανδό υπογραμμίζοντας την οδυνηρή πραγματικότητα της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη που μέσα σε μισό αιώνα σχεδόν εξαφανίστηκε.

Η συνέχεια εδώ

Ανακοινώθηκε η επίσκεψη στην Θράκη του τούρκου πρέσβη Αθηνών Hasan Gögüş (Χασάν Γκογκίς), ο οποίος επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 20/11/2009 την Θράκη, σε ένα ταξίδι αστραπή για το οποίο δεν υπάρχουν ορατοί λόγοι πραγματοποίησής του.

Ο Τούρκος πρέσβης θα αναχωρήσει για την Αθήνα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένεται τυχόν δηλώσεις του να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων και τοποθετήσεων από την Ελληνική πλευρά.
Το πρόγραμμα του Τούρκου Πρέσβη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του μειονοτικού τύπου (τουρκόφωνη εφημερίδα «Olay») έχει ως εξής:
- Άφιξη στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης Καβάλας (περί τις 7.30 π.μ.).
- Μετάβαση στην Ξάνθη.
- Συνάντηση με τον Νομάρχη Ξάνθης και τους τοπικούς παράγοντες της Μειονότητας στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
- Κίνηση προς Κομοτηνή (περί τις 12.30 μ.μ.).
- Άφιξη στο Προξενείο και συνάντηση με τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο Κομοτηνής.
- Γεύμα στην Λέσχη Νεολαίας Κομοτηνής.
- Συνάντηση με τοπικούς φορείς της Μειονότητας στο Προξενείο.
- Αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη και αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα.
Η ομολογουμένως ταχύτατη επίσκεψη του κυρίου Gögüş αφήνει πολλά ερωτηματικά δεδομένων μίας σειράς συμπτώσεων.
Διάλεξε ημέρα Παρασκευή ο τούρκος πρέσβης να έρθει στην Θράκη. Δηλαδή, την ημέρα που οι μουσουλμάνοι πηγαίνουν στα τεμένη για να προσευχηθούν και για να ακούσουν το κήρυγμα του ιμάμη. Διάλεξε δηλαδή μία ημέρα κατά την οποία θα έχει σίγουρο ακροατήριο στους λόγους που θα βγάλει… Και είναι απολύτως σίγουρο πως θα επισκεφθεί τον Εχίνο Ξάνθης (θύλακα της Άγκυρας στην ορεινή Ξάνθη), όπου απολύτως προστατευμένος θα πραγματοποιήσει το «κήρυγμα» της Άγκυρας.
Η συνέχεια εδώ

πηγή:kostasxan.blog
αετός για το stoxos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.