Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

... ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΟΣ! ΕΙΧΕ ΕΧΘΕΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ Τα 80 χρόνια έκλεισε εχθές 4 Νοεμβρίου Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Ο Αρχιεπίσ...

...

ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΟΣ! ΕΙΧΕ ΕΧΘΕΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ


Τα 80 χρόνια έκλεισε εχθές 4 Νοεμβρίου Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά.


Τον Ιούλιο του 1991 επιλέχθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εστάλη ως Έξαρχος στην Αλβανία, με σκοπό την αναζήτηση στελεχών για την επανασύσταση της τοπικής εκκλησίας, μετά την κατάρρευση του Κομμουνιστικού Καθεστώτος που είχε θεμελιώσει ο Εμβέρ Χότζα. Εκεί βρήκε μόνο κάποιους γηραιούς, βιαίως αποσχηματισθέντες ιερείς, στους οποίους ήταν αδύνατο να βασιστεί η τοπική εκκλησία. Έτσι, αργότερα την ίδια χρονιά, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε τον ίδιο για Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. Στις 4 Ιουλίου 1992 ενθρονίστηκε ως νέος Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.


Έτσι... στην χώρα που μέχρι "προχθές" (και δεν το έζησαν οι πολύ νεώτεροι) όποιος έκανε το σταυρό του οδηγούνταν στην εξορία, όποιος μιλούσε ελληνική φυλακιζόταν, όποιος ήταν υπότροπος εκτελούνταν (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΛΑ... ΑΥΤΑ) τα γενέθλια του Αρχιεπισκόπου θυμήθηκε ο Πρόεδρος Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι ο οποίος και απέστειλε ευχετήριο τηλεγράφημα στον Αρχιεπίσκοπο...

3 σχόλια

  1. Ο Αναστάσιος είναι μόνο ένας καλός χριστιανός,ιδανικός για ιεραποστολές στην Αφρική.Οι απόψεις του περί Ελληνικού Εθνους μάλλον πλησιέστερα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πας Παπάς αισθανόμενος ότι είναι Πρώτα Χριστιανός και Δεύτερα Έλλην ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ "
    Περικλής Γιαννόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @5/11/09 6:23 μμ
    Δηλαδὴ οἱ ἀπόψεις του περὶ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους συμπίπτουν μὲ αὐτὲς τοῦ Ἱερωνύμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.