Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1942: Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

... ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ... Τη νύχτα 25/26 Νοεμβρίου ανατινάζεται η με...

...
ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ
...
Τη νύχτα 25/26 Νοεμβρίου ανατινάζεται η μεγάλη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες Ελλήνων ανταρτών του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ) και του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) και Βρετανών δολιοφθορέων. Αποτέλεσμα αυτού του σημαντικού γεγονότος είναι η διακοπή του ανεφοδιασμού των γερμανικών δυνάμεων στη Βόρεια Αφρική για έξι κρίσιμες εβδομάδες.

5 σχόλια

  1. Η αλήθεια είναι ότι η γέφυρα ανατινάχτηκε απο Εγγλέζους μαζί με αντάρτες του Ζέρβα. Οι Ελασίτες ήρθαν κατόπιν εορτής.
    Νεκτάριος - Πειραιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Alh8eia h Karambinath einai oti o Anefodiasmos ton Germanon HDH ginontan apo alla shmeia,ka8os logw ypoxorhshs ton Germanwn sthn Afrikh,8a htan blakeia na kanoun ton diplasio Dromo gia Anefodiasmo.
    Opote h Anatinaksh ths Gefyras htan mia megalh trypa sto Nero.
    Gia osous kseroun kai den pisteyoun sta paramy8ia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου είχε μηδενική στρατιωτική σημασία, γιατί έγινε στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ενώ η μάχη του Ελ Αλαμέιν έγινε μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 1942 και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής, οι δυνάμεις του άξονα έπαιρναν εφόδια κανονικότατα μέσω Ηπειρωτικής Ελλάδος. Είχε βέβαια όμως πολύ μεγάλη σημασία τόσο στο ηθικό των Ελλήνων όσο και των Συμμάχων γιατί υπήρξε το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη. Αυτοί που πραγματικά στέρησαν εφόδια από τον άξονα, ήσαν οι 3 ήρωες που έριχναν ζάχαρι στα ντεπόζιτα των αεροπλάνων που απογειώνοντο από το Χασάνι (Ελληνικό) και τους εκτέλεσαν οι Γερμανοί στο εργοστάσιο του Μαλτσινιώτη. Σ' αυτό το σαμποτάζ και σ'αυτούς, ουδείς αναφέρεται. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το οτι δεν γουσταρουμε το τι εκαναν, οι κομμουνιστες στα Δεκεμβριανα και μετα, δεν σημαινει οτι πρεπει να λοιδωρουμε εν γενει την Αντισταση!! Ας το καταλαβουν ορισμενοι δηθεν εθνικοφρονες, γερμανοτσολιαδολαγνοι, στην πραγαμτικοτητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Alh8eia alh8eyei oti oi Aggloi 8elhsan na dosoun ta Nhsia tou Aigaiou sthn Tourkia gia na mhn pesoun sta Xeria ton Germanon,alla o Xitler apeileise se tetoia Periptosh thn Tourkia me Polemo,kai den egine to sxedio ton """filon""" Agglon???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.