Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!

... ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 ακούγαμε στον «Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησ...

...
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 ακούγαμε στον «Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM» την εκπομπή «Στα καθ' ημάς», που παρουσιάζει η γνωστή συγγραφέας και ιστορικός της Ρωμηοσύνης Μαριάννα Κορομηλά. Αναφερόταν στην θρυλική ελληνική πόλη της Ανατολικής Θράκης Αίνο, που την αναφέρει και ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Ακριβώς στις 11.11 το πρωΐ του Σαββάτου, η κυρία Μαριάννα Κορομηλά είπε τα εξής κατάπτυστα, τα οποία παραθέτουμε λέξη προς λέξη:
«Αίνος, πόλις αρχαιότατη, πλουσιότατη και με αδιάλειπτη ιστορία από τα πολύ πρώιμα αρχαϊκά χρόνια, μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν άρχισε να κατακλύζεται από τα νερά και τις προσχώσεις του Έβρου, ενώ ταυτόχρονα, στην άλλη άκρη του Δέλτα, αναπτυσσόταν μιά άλλη κωμόπολη, το Δεδέαγατς, που αργότερα ονομάστηκε Αλεξανδρούπολη. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία διένυε τις τελευταίες δεκαετίες του βίου της. Η Αίνος βούλιαζε στα βαλτοτόπια. Οι διωγμοί σε βάρος των Ελλήνων της Θράκης ανάγκασαν χιλιάδες ΑνατολικοΘρακιώτες να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη. Πολλοί δέν επέστρεψαν μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Κι όταν ηττήθηκε κατά κράτος η Ελλάδα στο Μικρασιατικό Μέτωπο, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ υποχρεώθηκε να εκκενώσει την Ανατολική Θράκη από τον Έβρο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα. Αρχές Οκτωβρίου του 1922, οι τελευταίοι Έλληνες κάτοικοι της Αίνου πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, αφήνοντας την πόλη τους στις φουσκοθαλασσιές και στις πλημμύρες, στα αγρίμια και στα θαλασσοπούλια»!!..
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Ο Ελληνικός Στρατός που προσπάθησε να απελευθερώσει το 1922 την προαιωνίως Ελληνική (και κατοικούμενη κατά 95% από Έλληνες) Ανατολική Θράκη, ήταν ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ κατά τον Ραδιοσταθμό του Αρβανίτη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου! Αν μή τι άλλο, θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαριστού Χριστόδουλου, που ήταν ΑνατολικοΘρακιώτης και ήξερε πρόσωπα και πράγματα! Ντροπή σου, ανθέλληνα Ιερώνυμε...
"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"

5 σχόλια

  1. καλα δεν εχετε καταλαβει οτι αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι μονο μισσελην αλλα και ποσως δεν ενδιαφερεται για χριστιανισμο και εκκλησια. ποσες φορες τον εχετε δει να ιερουργει σε εκκλησια. ασε που πριν 2 χρονια Μ παρασκευη δεν πατησε στην περιφορα του επιταφιου στην Μητροπολη ενω ο Μακαριστος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ο ΗΓΕΤΗΣ ) μεχρι και εοιμοθανατος ιερουργουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος , μόνο Σταθμός της Ελκκλησίας δεν είναι πλέον μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμά του. Τώρα βλέπω ότι δεν είναι ούτε της Ελλάδος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, μην χτυπάτε τη Μαριάννα Κορομηλά. Η μητέρα της ήτανε φίλη του Γιώργη του Καψάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε πειτε της να παει στο διαολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αλβανόφωνος αρχιεπίσκοπος Jeronimo, ο αμερικανοπολωνός Andrew Papandreou-Mineiko και ο αλβανοτσάμης Θεόδωρος Πάγκαλος θα μας φέρουν σε νέες εθνικές ήττες όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1987 και το 1996. Να το θυμάστε αυτό! Το 2010 θα έχουμε πραγματική ΤΡΑΓΩΔΙΑ, αλλά αυτή τη φορά θα πέσει πολύ λεπίδι, ίσως και κονσερβοκούτι, όπως έκαναν οι σύντροφοι της Αλέκας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.