Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Γ.Γ. ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε στο θέμα της Κύπρου», τόνισε ο αναπληρωτής γ.γ. τω...

ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

«Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε στο θέμα της Κύπρου», τόνισε ο αναπληρωτής γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ.
Αναφερόμενος στις χωριστές συναντήσεις που είχε ο γ.γ. του διεθνούς Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (την περασμένη Τετάρτη) και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη (σήμερα), ο κ. Πάσκο δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, ο Γ.Γ. είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Ταλάτ. Είχε πολύ καλές και ενεργητικές συνομιλίες και με τους δύο, για το πώς θα προχωρήσουμε ταχύτερα τη διαδικασία και να φτάσουμε στην ολοκλήρωση».
Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Γ.Γ. υπογράμμισε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν να βοηθήσουν τις δύο πλευρές στο νησί να φτάσουν στη δική τους ολοκλήρωση. Είναι δική τους υπόθεση κι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα είναι επείγον και θα το προωθήσουμε».
Τέλος, σημείωσε ότι «δεν υπήρχε ποτέ καλύτερη ευκαιρία, με εξαίρεση το σχέδιο Ανάν,οι πλευρές να συγκλίνουν και πιέζουν πολύ σκληρά για το θέμα».

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.