Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ:ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ζητώντας ...

ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ζητώντας να ακυρωθεί η από 22.5.2009 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία διορίστηκαν τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι είναι μη νόμιμη η συγκρότηση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου υπό την επωνυμία «Μουσείο Ακρόπολης», καθώς τέσσερα μέλη του «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 3711/2008», αφού «ουδείς γνωρίζει τις ιδιαίτερες επιδόσεις τους στα γράμματα, στις τέχνες και τις επιστήμες», έτσι ώστε να έχουν «το αναγνωρισμένο κύρος», που απαιτεί ο νόμος για το διορισμό τους.

Τα τέσσερα αυτά μέλη, που -κατά τον Σύλλογο Αρχαιολόγων- δεν διαθέτουν νόμιμες προϋποθέσεις για να διοριστούν στο Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης, είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Κώστας Μπούρας, ο πολιτικός μηχανικός Νικόλαος Δαμαλίτης και η αρχιτέκτων Κατερίνα Παράσχη.

Παράλληλα, ο Σύλλογος αναφέρει στην αίτησή του, ότι «είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανάθεση της διοίκησης του Μουσείου Ακρόπολης σε ΝΠΔΔ, καθώς μόνο αρμόδιο - σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος - είναι το υπουργείο Πολιτισμού».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. το μουσειο της Ακροπολης, ως κτιριο, ειναι ενα αισχος(και εντος και εκτος)! τελειως ασχετο με την αισθητικη των εκθεματων αλλα και της περιοχης στην οποια βρισκεται!! παρολα αυτα, τα εκθεματα προκαλουν δεος, οποτε πρεπει ολοι να το επισκεπτουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.