Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΓΙΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ,ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με τη...

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη». Κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες όμως (υποτιμητική έκφραση) αποφάσισαν να μην αγωνιστούν για την Ελληνική ταυτότητα του λαϊκού ήρωα του θεάτρου των σκιών.
Άφεριμ αφεντάδες μου, που ξέρετε να τρέχετε στα γλέντια, στις δεξιώσεις και στις προμήθειες… Άφεριμ ξεφτιλισμένοι απόγονοι, οικτρά ανθρωπάκια, που ζείτε με την ιδέα που είστε σπουδαίοι…

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

7 σχόλια

  1. Ο Καραγκιόζης είναι ένα ξενόφερτο έθιμο που έχει έρθει από τα βάθη της ανατολής μαζί με τους μογγόλους...οποτε ας το έχουν οι Τούρκοι ως εθνικό σύμβολο και από Καραγκιόζηδες έχουμε μπόλικους στην βουλή των Ελλήνων οποτε μην ανησυχείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ Συνέλληνά μου..Ο Καραγκιόζης είναι δικός τους..Δεν έχουμε ανάγκη από σκιές..Η Ελλάδα ΖΕΙ πάντα στο ΦΩΣ.. Γέννησε το θέατρο, τον χορό, την ποίηση..Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αγαπημένο ήρωα..Άλλωστε τον προσαρμόσαμε στη δική μας ιστορία..Κ εγώ μεγάλωσα με τον Καραγκιόζη..Γέλασα, συγκινήθηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το οτι το θεατρο σκιων ειναι εξ ανατολης ορμωμενο, δεν χωραει αμφιβολια(παντως δεν ειναι δημιουργημα των μογγολοτουρκων)αλλα οι Ελληνες το ενσωματωσαν αρμονικα στον εγχωριο πολιτισμο τους, με αποτελεσμα ο αγαπημενος μας Καραγκιοζης να ειναι αυθεντικος Ελληνας κι αυτο δεν το αλλαζει κανενας τουρκαλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καρά = μαύρος
    Γκιοζ = μάτι

    Το όνομα είναι τουρκικό και σημαίνει μαυρομάτης. Μπορεί με τον Καραγκιόζη να ανατράφηκαν γενιές στην Ελλάδα, όμως είναι καθαρά ανατολικής εμπνεύσεως, αισθητικής και προελεύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παραπάνω σχόλια είναι αποκαλυπτικά! Χαίρομαι που πολλοί εδώ μέσα δεν είναι φανατισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί ο Καραγκίοζης να είναι τουρκικης - μογγολικής προελευσεως το ιδιος όμως ειναι και ο
    Καρα-μανλης ( σαν επιθετο μιλάω ) ο Καρα-τζαφερις (σαν επιθετο παλι)
    το ιμαμ μπαιλντι , το τουρλού , Απλά μαζί με τον κ. Ευγένιο Σπαθάρη στην Ελλάδα μας πέθανε και το θέατρο σκιών. Δυστηχώς ομως οι σκιές μας κυβερνανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ . ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ ΕΝΝΟΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.