Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ... Τελεσίδικη καταδίκη της Τουρκίας απο το ΕΔΑΔ για υπόθεση αγνοουμένων. Κρίθ...

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...

Τελεσίδικη καταδίκη της Τουρκίας απο το ΕΔΑΔ για υπόθεση αγνοουμένων. Κρίθηκε ένοχη από την ολομέλεια στην προσφυγή Βαρνάβα και λοιπών.
Το δικαστήριο
αποφαίνεται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη παραβίαση του αρθρου 2 που κατοχυρώνει το δικαίωμα στη ζωή εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποτυχίας της Τουρκίας να διερευνήσει αποτελεσματικά την τύχη εννέα ατόμων που εξαφανίστηκαν το 1974.
Το δικαστήριο
χαρακτηρίζει επισης απάνθρωπη τη μεταχείρηση των συγγενών των αγνοουμένων οι οποίοι για δεκαετίες αντιμετωπίζουν τη σιωπή της Τουρκίας στην προσπάθειά τους να πάρουν πληροφορίες για τη δίκη των προσφιλών τους.
Ειδικά
για τους αγνοουμένους Ελευθέριο Θωμά και Σάββα Χατζηπαντελή το δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει και παραβίαση του Άρθρου 5 για το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια αφού οι δύο αγνοούμενοι είχαν περιληφθεί στους καταλόγους του Ερυθρού Σταυρού στους Αιχμαλώτους Πολέμου.

Το δικαστήριο επεδίκασε στην Τουρκία αποζημιώσεις 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 8.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα σε καθε προσφεύγοντα. Το δικαστήριο είχε καταδικάσει την Τουρκία και το 2008 χωρίς ωστόσο να επιδικάσει αποζημιώσεις.

Πηγή

Αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.