Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ "ΧΩΝΕΙ" ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ!

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος με τον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας, απο τον οποίο ακούστηκαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί, προκειμένου να υπερασ...

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος με τον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας, απο τον οποίο ακούστηκαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί, προκειμένου να υπερασπιστεί ο κ. Κοσμόπουλος (δημοσιογράφος που έχει εκπομπή στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας) τον περιβόητο Γκουρογιάννη, σχετικά με το βιβλίο του που υβρίζει τους Μαχητές για την Ελευθερία της Κύπρου ΜΑΣ, απέναντι στις ορδές του "Αττίλα" (θέμα που ανέδειξε ο "Στόχος"). Γράφει λοιπόν ο Αμβρόσιος:
Μας καταγγέλθηκε και το μεταφέρουμε εδώ σαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος εκπέμπει στη συχνότητα 89,5 μεγακ. των FM, το βράδυ της 29ης Ιουλίου 2009, στην εκπομπή του κ. Δημητρίου Κοσμόπουλου, η οποία μεταδίδεται από 11ης έως 12 μ.μ. ώρας, φιλοξενήθηκε ο κ. Βασ. Γκουρογιάννης, συγγραφεύς-υβριστής των ηρώων του Κυπριακού Αγώνος και όχι μόνον! Εξέδωκε ένα βιβλίο μέ τίτλο "Κόκκινο στην πράσινη Γραμμή" από τις σελίδες του οποίου, όπως μας διαβεβαίωσαν, αφηγούμενος υπό μορφήν μυθιστορήματος, υβρίζει και κατασυκοφαντεί τους Έλληνες Στρατιώτες, που επολέμησαν στην Κύπρο το 1974, εμφανίζοντας αυτούς ως ναρκομανείς, δειλούς, φοβισένους, αλλά και ως δολοφόνους αμάχων Τούρκων και γενικώς ως εγκληματίες πολέμου.
Ο υπεύθυνος της εκπομπής κ. Κοσμόπουλος φιλοξένησε λοιπόν στην εκπομπή του τον συγγραφέα, τον οποίον και υποδέχθηκε με πολλά κολακευτικά λόγια. Μερικοί ακροατές της εκπομπής εθίγησαν από τα λεγόμενα και γι αυτό από τηλεφώνου διεμαρτυρήθησαν προς τήν διεύθυνση του Σταθμού.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής οι κ.κ. Κοσμόπουλος και Γκουρογιάννης, αναφερόμενοι σε αντιδράσεις που προκάλεσε το βιβλίο, μίλησαν γιά "κάποιους ηλίθιους και ανόητους Εθνικόφρονες, που αντέδρασαν, επειδή δεν καταλαβαίνουν από υψηλή λογοτεχνία .......".
Σταματάμε εδώ για να δηλώσουμε, ότι ο χαρακτηρισμός αυτός μας ενώχλησε τα μέγιστα! Είναι ασήκωτος και απαράδεκτος! Καλούμε από τη θέση αυτή τον κ. Κοσμόπουλο να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ τον βαρύ και ασήκωτο αυτό χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν μπορεί να εκφέρεται από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας!
Δεν νομίζουμε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εχάραξε πορεία πλεύσεως πρός τά αριστερά. Διότι απλώς η Εκκλησία δεν πολιτεύεται και δεν μπορεί να πολιτεύεται. Το λυτρωτικό της μήνυμα το απευθύνει πρός όλους τους ανθρώπους, από τήν άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά. Όλοι και δεξιοί και αριστεροί χωρούν στη μητρική αγκαλιά της! Ουδείς έδωσε το δικαίωμα στους Συνεργάτες τους Σταθμού της να εξωτερικεύουν από τα μικρόφωνα του εκκλησιαστικού Ραδιοσταθμού τα προσωπικά τους αισθήματα και βιώματα.... Και βεβαίως όσοι Εθνικόφρονες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ! Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση επανόρθωση!
Επειδή οι πρόσφατες πυρκαιές της Αττικής ἐκαψαν μέρος της Ελληνικής γης, όχι όμως και την Ελλάδα σαν ιδεολογία, και επειδή, αντιθέτως, βιβλία ως αυτό του κ. Γκουρογιάννη και χαρακτηρισμοί ως εκείνοι του κ. Κοσμοπούλου καίνε την ίδια της Ελλάδα, την Ελλάδα ως ιδέα και ως ιδεολογία, όχι δε ως γεωγραφική περιοχή, γι αυτό ακριβώς το λόγο εθεωρήσαμε πρωταρχικό νά παρακάμψουμε την περί της εκτάσεως της πυρκαιάς περιττή και άκρως ενοχλητική φλυαρία των τηλεοπτικών Σταθμών καί τῶν Πολιτικών Κομμάτων, για να εστιάσουμε την προσοχή σας σ' αυτούς τους μη προσεκτικούς συγγραφείς ή δημοσιογράφους, οι οποίοι, κάνοντας κατάχρηση των δικαιωμάτων που παρέχει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, μοιράζουν ασύνετα χαρακτηρισμούς και σπιλώνουν εκείνους πρός τους οποίους ώφειλον να απονέμουν σεβασμόν, δηλ. τους "εθνικόφρονες" οι οποίοι μόνον ηλίθιοι δεν υπήρξαν, ούτε και είναι!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

22 σχόλια

  1. DEN MPORO NA KATALAVO POS ENA SISTIMA POU INE AKROS DIKTATORIKOS FASISMOS TO APOKALOUN DIMOKRATIKO; ISOS EPIDI KALIPTETE KAto apo ton mandia tou kinovouleftismou. KE APEFTHINOME STON KYRIO AMVROSIO, POS MPORI ENA KATHESTOS NA INE DIMOKRATIKO, OTAN AFTHERETA KATADIKAZI TON PATRIOTISMO KATADIKAZI TIN ELEFTHERIA KATADIKAZI KATHE LOGIKI SKEPSI KATADIKAZI TIN FILI TON ELLINON OS RATSISTES KATADIKAZOUN KE TIN THRISKIA AKOMA POU ESI PRESVEVIS, SOU EPIVALOUN ME TA MESA >>MAZIKIS<< ENIMEROSIS ITI ME MESA POU APEFTHINONTE SE MAZA KE OUHI SE EMPSIHO ILIKO (DIOTI MAZA INE ILI) KE AS LIPSOUN I IPOTITHEMENES ANALISI ( DIOTI I ILI INE ILI KE DEN ALAZI I ENIATIS ME TIPOTES), THELI SONI KE KALA NA SOU EPIVALI TROPO ZO-I-S >>POLIPOLITISMIKO<< GIATI EGO ISOS VLAKAS POTE DEN KATALAVA TI IDOS FROUTO INE AFTO,MAS EHI DIALISI TIS IKOGENIES MAS EHI KANI TA
    PEDIAMAS KE SHEDON TIN MISI NEOLEA NA INE MASTOUROMENI EPI 24orou VASEOS, MAS EHOUN I DIKTATORES POLITIKIMAS XEPOULISI TIN MISI ELADA (VLEPE MAKEDONIA EGEON IP[IROS, DEN DINOUN APOLOGIA GIA TIS PRAKSISTOUS, KE TO FASISTIKO TON FASISTIKON APOFASIZO GIA SENA HORIS ESENA GIA TIN IPODOULOSISOU STIS NEES PANGKOPSMIES DIATAGES TON EVREOMASONON. KE OLA AFTA KE POLA ALA ESIS TA APOKALITE DIMOKRATIA,TOTE EGO PISTEVO OPOS KE I PLIOPSIFIA TON ELLINON PROTIMOUME MIA DIKTAKTORIA POU NA SEVETE TIN ELLADA KE TOUS ELLINES KE NA TOUS ROTA POS THA PREPI NA LITHOUN TA PROVLIMATA POU PROSPATHOUN NA MAS EPIVALOUN I ANEKATHEN ASPONDI EHRIMAS. KE OHI NA APOFASIZOUN POULIMENA TOMARIA POU ANEVENOUN KATHE 4 HRONIA IPOTITHETE NA KYVERNISOUN TIN HORA TON THEON KE TOUS APOGONOUS AFTON. KE AN KAPIOS EHI ANTIRISI OS PROS TON THEON. AS TA MAZEPSI KE NA EXAFANISTI APO AFTIN TIN PATRIDA, DEN TOU ANIKI KE I SYNVOULESTOU MAS INE TELIOS ADIAFORES KE APOKROUSTIKES. KE I EHTHRI TON ELLINON NA MIN XEHNOUN ENA PRAGMA. >> POS O GYGANTAS TOU ELINISMOU AN KE ARGI NA KSIPNISI, OTAN KSIPNISI ISOPEDONI KE KATHARIZI PANTA TIN KOPRAN TOU AVGEA. POU TOU EHOUN RIKSI STON HORO EPIRO-I-STOU. AFTO I EHTHRI TON ELLINON NA MIN TO XEHNOUN POTE<< APO MONTREAL CANADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που έχουμε Ιεράρχες σαν τον Σεβασμιώτατο Καλαβρύτων Αμβρόσιο,που έχει το θάρρος της γνώμης του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους!Η Εκκλησία έχει λόγο στα εθνικά και κοινωνικά θέματα,αλλά δε γίνεται να πολιτικολογεί.Και πολύ περισσότερο τη στιγμή που διαγράφεται μια από τις εντονότερες και μακρές προεκλογικές περιόδους που βίωσε η χώρα.Αλλωστε ρόλος της Εκκλησίας είναι να μας ηρεμεί και να μας ενώνει,όχι να μας διχάζει,τη στιγμή μάλιστα που ζούν απόγονοι των θυμάτων της αριστεράς ακόμα...Τι καλός που είναι !Επιτέλους,βλέπουμε την μαχητική εκκλησία που για δέκα χρόνια είχαμε και τώρα τη στερηθήκαμε!Καλή δύναμη στο μαχητικό Ιεράρχη και περιμένουμε συνέχεια και από τους υπόλοιπους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο στον Μητροπολιτη Αμβροσιο που μαζι με τον Ανθιμο και λιγους ακομα πατριωτες ιεραρχες αντιστεκοντε στην ολοενα κι αυξηνομενη Διεθνηστικοποιηση της εκλησσιας,που σε αρκετες περιπτωσεις μελη της αλλα και φορεις της συναγωνιζοντε σε ανθελληνισμο ακομα και τις πιο ακραιες αριστερες εκφανσεις.
    Γιαυτο ειχαν λυσσαξει να "φαγωθει" ο αειμνηστος ο Χριστοδουλος.
    Οταν ομως ερθει η ωρα του: "τσεκουρι και φωτια στους προσκυνημενους" δεν θα υπαρξει καμια εξαιρεση,"κι αν εισαι και παπας με την αραδα σου θα πας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου IMERE,έχεις ιδέα πόσο με προβληματίζει το πώς και γιατί έφυγε πραγματικά ο Χριστόδουλος απο τη ζωη αυτή ?Δεν στέκει λογικά να παθαίνει καρκίνο στο έντερο και στο συκώτι,ένας Ιεράρχης που διάγει μια ζωή που όπως όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν,είναι προστατευτική εναντια στον καρκινο σε οποιαδήποτε μορφή του!Ηταν σίγουρα φυτευτή η αρρώστεια αυτή στο Χριστόδουλο,δε μου βγαινει η ιδέα αυτή απο το μυαλό.Οπως δε μου βγαίνει απο το μυαλό και το γεγονός ότι όλα τα αντιλαικα και αντιθρησκευτικά μέτρα άρχισαν να λαμβάνονται ευθύς αμέσως μετά το θάνατο του Χριστόδουλου!Δεν είναι καθόλου τυχαίο!Πολλούς ενοχλούσε ο έλεγχός του,και νομίσανε ότι ησυχάσανε...Δεν ησυχάσανε όμως,γιατι ευτυχώς έχουμε και Ιεράρχες οπως ο Αμβρόσιος στα Καλάβρυτα και ο Ανθιμος στη Θεσσαλονικη που επαξίως συνεχίζουν το έργο του Μακαριστού αφού από την επίσημη ηγεσία της Εκκλησίας δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον!Αιωνία η μνήμη του Χριστόδουλου και ο Θεός νά έχει καλά τους δυναμικούς Ιεράρχες που προσπαθουν να συνεχίσουν το έργο του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντίνα θα συμφωνήσω ότι κάτι βρωμάει με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.Οι Εβραίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του.Μου φαίνεται βάλανε το χεράκι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ....ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΧΕΣΟ..../ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ? ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΠΗΣΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΩΠΑ ΟΠΑ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ? ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και όχι μόνο οι Εβραίοι,και πολλοί απο εδώ ξεβολεύονταν με τον τρόπο που ενεργούσε και δρουσε ο Χριστόδουλος.Θελανε χωρισμο κρατους Εκκλησιας και ο Χριστοδουλος δεν τους αφησε.Και θελανε να τον φανε.Το θεμα ειναι οτι και αυτος δεν βγηκε να το πει,ωστε να γινει γνωστο και να ληφθουν καποια μετρα,να γινει μια ερευνα εστω και μετα το θανατο του.Δεν ειναι καθολου φυσιολογικο ενας Ιεραρχης που ζει με τον τροπο που ζουσε ο Μακαριστος,να παθαινει καρκινο σε συκωτι και εντερο,τη στιγμη που ειναι γνωστο οτι ειχε ζαχαρο,οτι παρακολουθειτο στενα για το λογο αυτο απο γιατρους και να μην το αντιληφθει κανενας.Κατι βρωμαει....Χριστόδουλε σε πάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκουρ(ουν)ογιάννη.Είμαι ένας "ηλίθιος και ανόητος εθνικόφρονας". Λοιπόν μόλις σε πετύχω τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι προδότης και ανθυποπρακτοράκι των εξ(ω)ουσιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντίνα θα συμφωνήσω πάλι με όσα λες.Θυμάσε ποιοι θέλανε χωρισμό κράτους και Εκκλησίας; Ο Σημίτης, η Δαμανάκη, ο Μάνος... Αυτοί τι είναι; Έλληνες; Δε νομίζω. Για αυτό ανέφερα τους Εβραίους (φυσικά υπάρχουν πλείστοι όσοι Εβραιόδουλοι). Ο Ιερώνυμος παίζει το παιχνίδι του Εβραιοσιωνισμού, της παγκοσμιοποιήσεως και του πολυφυλετισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ .ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ,ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θέμα είναι θα τιμωρηθεί κανείς για το έγκλημα σε βαρος του λαου που έγινε με το να φύγει ο Χριστόδουλος ?Μην τυχόν και τους πάθει κάτι κανένας αναρχοαυτόνομος όλοι οι αριστεροι τρέχουν,εμείς δεν θάπρεπε να αγωνιστούμε για το Χριστόδουλο ?Μήπως εκτός από το να πηγαίνουμε στις ομιλίες του και να λέμε Χριστοδουλε σε πάμε,θάπρεπε να είμασταν πιο ενεργητικα κοντά του?Ισως είχαμε αποτρέψει το κακό που έγινε.Μόνο στη θεία δικαιοσύνη ελπίζουμε για να τιμωρηθουν αυτοί που τόκαναν αυτό,από την ανθρώπινη ας μην περιμένουμε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΟΥΣΤΑΡΩ, ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΩΣΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΑΙΣΧΟΣ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΡΩΤΩ ΤΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ/? ΓΙΑ ΣΑΒΟΥΡΑ ΜΑΛΛΟΝ. ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΕΧΝΕΣ .ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ? ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ.ΕΝΤΟΛΕΣ ΙΣΩΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αφου ηταν καλεσμενος στη λεσχη μπιντελμπεργκ. αυτο τα λεει ολα.κοιταξε μονο να βολεψει τους πατριωτες τους θηβαιους σε καλες θεσεις.ολοι τους δυστυχως υπηρετουν την νεα ταξη πραγματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ανθιμος και ο Αμβροσιος καλά κάνουν και του τα λένε.Εχουν δίκιο.Πολιτικη ηγεσία δεν έχουμε,εκκλησιαστική ηγεσία δεν έχουμε,το μόνο που κάνει είναι να ταίζει μεταναστόπουλα,τίποτε άλλο...Πρώτα δίνουμε νερό στη δική μας αυλή όταν διψάει και μετά παμε στη διπλανή.Προβλήματα και φτώχεια έχουμε αρκετά και οι Ελληνες,δεν μας χρειάζεται να φροντίζουμε ιδιαίτερα και τα μεταναστόπουλα.Ασε που ο ραδιοσταθμος της Εκκλησίας απ ό,τι μαντεύω έχει γεμίσει από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε που πήγαν ουτε γιατί πήγαν και γι αυτο εξερράγη ο Σεβασμιώτατος!Στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησιας δουλευει ο συγκεκριμενος κυριος όχι στον 902 της αριστεράς!Μας πρήξανε και καλά κάνει κα τα χώνει ο καλος αυτός Δεσπότης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ιεραρχες της εκλησσιας στις δυσκολες μερες που περναμε θα πρεπει να εχουν σαν προτυπο τον Παπαφλεσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή Ντίνα, το έχουμε ξαναπεί ότι ο
    Χριστόδουλος ΦΑΓΩΘΗΚΕ!! 1ον Παραδέχο-μαι εκθύμως αυτό, που λες ότι δηλαδή η αρρώστια "Φυτεύθηκε" με τον πιο αισ-χρό και ΑΝΙΕΡΟ τρόπο! Όπου σταθώ κι ό-που βρεθώ το ομολογώ με παρρησία! 2ον Μετά την εμφάνισή της δεν ΕΓΙΝΑΝ οι καλύτεροι δυνατοί χειρισμοί για την αντιμετώπισή της! και 3ον Η μετάβαση στην Αμερική ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!
    Πήγε στο στόμα του λύκου...!!
    Υ.Γ. Δεν ήμουν ποτέ θιασώτης του Χ. και σε γενικές γραμμές δεν τον "πήγαι-να", μόνο στο ζήτημα της διένεξης του με το πατριαρχείο ήμουν με όλη μου την ψυχή στο πλευρό του! Και τούτο, γιατί δε μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΝΈΨΩ ΤΗ ΔΙΑΊΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΆ ΣΕ 5 ΚΟΜΜΆΤΙΑ!Όπως επίσης και τις εδώ κι ένα αιώνα απελευθερωθείσες περιοχές να καλούνται "Νέες Χώρες"!! Αλλά με έχει ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ τα μέγιστα η μ' αυτόν τον τρόπο εξόντωσή του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι απίστευτα αυτά, που γράφονται α-
    πό τον "υψηλό...λογοτέχνη", αλλά τι να
    κάνουμε ο Βολταίρος είχε πει"δε συμφω-νώ με όσα λες, αλλά θα σε υπερασπισθώ και με τη ζωή μου ακόμη να τα λες!"
    Για όλους αυτούς τους Γκουρογιάννηδες
    αξίζει η περιφρόνηση μια και το να χαλάει κανείς φαιά ουσία, για να αντι-παρατεθεί μαζί τους είναι μάταιο!
    Δυστυχώς το έθνος μας είναι γεμάτο ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! Εκεί κατατάσσεται κι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχεις δικιο αγαπητε μου για τη διαιρεση της Εκκλησιας σε πεντε καντόνια οπως λές...Στο στομα ολων μας περσι που μεσουρανουσε το θεμα της Μονης Βατοπεδιου μια ερωτηση ερχοταν στο νου μας.Πώς είναι δυνατόν ο Πατριάρχης που κατά τα άλλα έθεσε το Χριστόδουλο σε ακοινωνησία για το ζήτημα των νέων Χωρών,δεν μπορούσε να βάλει τάξη σε ένα μοναστήρι που ήταν στη δική του εποπτεία ?Και επίσης άκρως εξο ργιστικό και το γεγονός ότι ο Βαρθολομαίος δέν είχε καλά καλά ταφεί ο Χριστόδουλος και έδωσε γραμμή για Θηβών γιατί δεν ήθελε να έχει να τσακώνεται...ξεχνιώνται αυτά ?Νέο Χριστόδουλο θα ξαναποκτήσουμε ποτέ όμως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητη Ντινα η Ελλαδα δεν χρειαζετε αυτη την στιγμη εναν νεο Χριστοδουλο,εναν νεο Κολοκοτρωνη χρειαζετε,να ξεθηκαρωσει το σπαθι και ν'αρχισει να παιρνει κεφαλια προσκυνημενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί όχι και τα δύο ?Ενα δυναμικό στην πολιτική ζωή και έναν δυναμικό στην Εκκλησία...εγώ τουλάχιστον αυτό θα πρότεινα...Που κάηκε η μισή αττική και ο Αρχιεπίσκοπος όλη του η έννοια τα μεταναστόπουλα...Προηγείται η Ελλάδα και οι Ελληνες και αν περισέψει κάτι και στα μεταναστόπουλα,αυτό ειναι το σωστό,αλλα ποιος θα το πει ?Και ναι,επιμένω,ενα δυναμικό στην πολιτική ζωή και έναν δυναμικό στην Εκκλησία χρειαζόμαστε...Κάποιον που δεν θα σφίγγει το ζωνάρι των πολιτών,αλλά το δικό του,αυτό γιατί δεν το εισηγείται κανείς αλήθεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Ελλαδα και οι Ελληνες εκει που φτασανε τα πραγματα κι εκει που καποιοι θελουν να τα φτασουνε χρειαζοντε κατεπιγοντως μπροσταρηδες στον αγωνα για την επιβιωση του Εθνους,γιατι πλεον σ'αυτο το σημειο φτασαμε,να αγωνιζομαστε για την φυλετικη και την ιστορικη μας επιβιωση.
    Μπροσταρηδες ηγετες πολιτικους,στρατιωτικους,θρησκευτικους που να ειναι ετοιμοι να δωσουν και την ζωη τους ακομα γιαυτη την γη,γιαυτον τον λαο.
    Κι αν δουμε οτι δεν υπαρχουν προθυμοι και αξιοι,να γινουμε εμεις οι απλοι ανθρωποι αλλα το ιδιο σημαντικοι για την σωτηρια του Ελληνισμου αγωνιστες,ισως και ηρωες της φυλης και του πολιτισμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα ήθελα απλά να σχολιάσω τα περί διαίρεσης της Ελλάδας μας σε 5 εκκλησιαστικά διαφορετικά καθεστώτα.Καταρχάς είμαι από την Κρήτη και πολύ περήφανος που υπάγομαι στην μαρτυρική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης!Το ότι η ημιαυτόνομη εκκλησία της Κρήτης, τα Δωδεκάνησα και οι Νέες Χώρες (ήτοι, Μακεδονία - Ελληνικότατη!!!!!!!!!!!-Θράκη - Ήπειρος και βόριο Αιγαίο υπάγονται στο Φανάρι μας είναι κάτι που είχε γίνει οικειοθελώς τότε που η πολιτική ηγεσία περί το 1830 ζήτησε το αυτοκέφαλο από το Πατριαρχείο, οι Εκκλησίες αυτές ζήτησαν να συνεχίσουν να υπάγονται στο Φανάρι!Η κρίση του 2004 είχε πολλά σκοτεινά σημεία!Ο Παναγιώτατος είχε διαμηνύσει προς όλους πως αν κάτι πρέπει να αλλάξει ως προς την διοίκηση των Εκκλησιών αυτών έπρεπε να γίνει με διάλογο μεταξύ των και όχι με υπουλία!Έγιναν λάθη, και δυστυχώς ενώ ο Μακαριστός δεν έφταιγε εξ ολοκλήρου (κυρίως η αυλή του τα προκάλεσε) την πλ΄ήλωσε με το βαρύ τίμημα της ακοινωνησίας!Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι στην εξόδιο ακολυθία του Χριστόδουλου, ο ίδιος ζήτησε να παραστεί και προεξάρχει ο κκ Βαρθολομαίος!Αυτό τι δείχνει;Το βαθύ σεβασμό του πρώτα στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, που ως Κρητικός τιμώ και σέβομαι βαθύτατα, και δεύτερον την αναγνώριση και σεβασμό του προς τα Δίπτυχα και την δικαιοδοσία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου!Όσο για το Βατοπέδι και το πως φέρθηκε ο Βαρθολομαίος, τώρα πλέον ξεκαθαρίζει το πράγμα...Ο νοων νοεί το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.