Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ" ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"

... Τραμπουκισμοί και ξύλο σε μοναχούς,γυναίκες και μικρά παιδιά από "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ στη Μονή Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο...

...
Τραμπουκισμοί και ξύλο σε μοναχούς,γυναίκες και μικρά παιδιά από "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ στη Μονή Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο!!!

(ΠΗΓΗ: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/)

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΜΑΙΜΟΝ" ΚΑΙ ΤΟ "ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ" ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΜΟΔΟΞΟΝ"... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΛΕΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ. ΑΠΟΜΩΝΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

70 σχόλια

  1. ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΡΑΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΜΑΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΥΣΟΛΑΤΡΕΣ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΨΕΥΤΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΧΕ ΕΛΕΟΣ ΕΙΝΑΙ....ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λοιπον οι ολουμπιοι δεν κανουν τετοια πραγματα/στοχε ντροπη.να σεβαστειτε τους προγονους μας και τη θρησκεια.οσο αφορα την εκκλησια εχει βαλει στο ματι ολο τον ολυμπο για να τον καταστεψει να χτισει και να πουλαει οικοπεδα στους ξενους γιατι εχει μεταλλα καθε λογης θησαυρους/το ξερετε οτι καθε καλοκαιρι πανε για να καψουν τον ολυμπο οι[[χριστιανοι]]και τους σταματανε.ειναι ωραιο αυτο για το κερδος να καινε τη πατριδα μας,δε βλεπετε που η εκκλησια ζηταει ολο γη ελληνικη που τη πουλαει αργοτερα στο καθενα ανθελληνα.ντροπη τους δε χορταινουν πλουτη πια.τι να τα κανουν.ο χριστος ζουσε λιτα.η εκκλησια το εχει παραχεσει πια,στον ολυμπο ομως δε θα τους περασει,θελουν να καταστρεφουν οτι ελληνικο και ιεροτερο,δεν θα τους περασει ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στοχε με το να προσβαλεις τη αρχαια θρησκεια προσβαλεις ολους τους ελληνες.διαβαστε λιγο αρχαια ιστορια.ψαξτε το θεμα μη γραφετε βλακειες.προσβαλετε και τους ιδιους ως απογονους των αρχαιων ελληνων/αμα βριζεις τη αρχαια μας θρησκεια μας ειναι σαν να βριζεις τους προγονους μας και ολη τη ιστορια μας,λιγο σεβασμος δε βλαπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ; ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΥΒΡΗ Ή ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΤΡΩΑ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ; ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ; ΧΤΥΠΑΤΕ ΖΩΑ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΘΕΤΑΝ ΩΣ ΚΑΝΟΝΑ ΣΥΝΟΧΗΣ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΟΜΟΔΟΞΟΝ... ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΙ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ... ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιστορίες με τις διεκδικίσεις και τα Οθωμανικά χρυσόβουλα πρέπει να τελειώσουν! Το κράτος και το Έθνος πρέπει να βρίσκονται υπεράνω από την Εκκλησια και την κάθε Μονή που έχει βάλει στόχο να πλουτίσει! Πως είναι δυνατόν ένα βουνό και μια ολόκληρη λίμνη να ανήκουν σε μια Μονή, επειδή έτσι το ήθελε κάποιος Οθωμανός κατακτητής; Αυτά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!

    Δυστυχώς ότι συμβαίνει στον κρατικό μηχανισμό έχει συμβεί στην Εκκλησία. Έχει γεμίσει με απατεώνες που εκμεταλεύονται την Πίστη για τον προσωπικό τους πλουτισμό. Όσοι δεν πήραν το μάθημα από το Βατοπέδι και την Μονή Πεντέλης, και την Πάρνηθα, τότε πράγματι είται εθελοτυφλούν είται αδιαφορούν.

    Αν δεν θέλουμε τους Αριστερούςν να διαμαρτύρονται για τα πάντα, ας το κάνουμε εμείς εκεί που αρμόζει! Είναι καιρός να εξυγιανθεί η Εκκλησία, και πρέπει να το απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι που την θεωρούμε Εθνικό θεσμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝ ΕΤΗ 2009 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ........

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

    ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ

    ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ

    ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

    ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΣΟΤΙΜΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΔΟΦΥΛΕΤΙΚΑ. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η θεση των καθε λογης 'μονο'θειστων ειναι στη Μεση Ανατολη.
    Ζευς ην, Γιουπιτερ εστι, Οντιν εσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απογοητευση πραγματικα απο τον εθνικιστικο χωρο λαμβανουν ολοι οι πατριωτες γνησιοι εξ αιματος Ελληνες δωδεκαθειστες απο αυτο το αρθρο , και πως να μη τη λαμβανουμε οταν οι ιδιοι ανθρωποι που λενε οτι αγωνιζονται για το καλο της Ελλαδας ειναι χριστιανοι , πιστευουν στο θεο των Εβραιων , μαθαινουν στο σχολειο την εβραικη και οχι την Ελληνικη μυθολογια , και βλεπουν εμας τους δωδεκαθειστες , τους γνησιους Ελληνες που πιστευουν στη γνησια Ελληνικη θρησκεια , τη θρησκεια που εφτιαξε παρθενωνες , και ενα σωρο ηρωες , μας βλεπουν σαν μιασμα για τον εθνικιστικο χωρο .
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δε με νοιαζει καθολου τι ειπε ο παισιος ο χριστοδουλος και ο καθε τραγοπαπας , αυτο που ξερω ειναι οτι οποιος δε πιστευει στην αρχεγονη ελληνικη θρησκεια αυτοματα μπαινει στη λιστα του να φυγετε να πατε αλλου ολοι οι χριστιανοι , εδω ειναι Ελλαδα η χωρα του ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗς ΗΡΑΣ και οι ξενοι θεοι να κατσουν φρονιμα γιατι εδω ειναι απλα φιλοξενουμενοι

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
    ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΠΑΤΡΑ
    καιρος να αρχισω να μιλαω και εγω ,τωρα που μεγαλωσανε τα παιδια μου και επειτα απο χρονια απραξιας ο ΔΙΑΣ με καλει η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο με τους χριστιανους και τους μουσουλμανους , η εσεις η οι ΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποδεικνύεται , ότι πολύ εύκολα η νέα τάξις μπορεί να μας βάλει να φαγωθούμε μεταξύ μας , χρησιμοποιώντας ΚΑΙ το θρησκευτικό στοιχείο.
    Έχοντας γνωρίσει και δωδεκαθεϊστές και ορθοδόξους μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αμφότεροι είναι ένθερμοι πατριώτες.
    Βέβαια παντού υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά αυτός είναι ο κανόνας ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    Είναι απολύτως βέβαιον ότι σε κάθε ευκαιρία με μεγάλη ευκολία πλακώνονται οι μεν με τους δε.
    Όπως είναι επίσης βέβαιον ότι πράκτορες υπάρχουν και στην μία και στην άλλη πλευρά υποδαυλίζοντας μία πολεμική και αξιοποιώντας τις διαφορές.
    Το μυστήριο της υποθέσεως είναι το πως οι ορθόδοξοι ευκολότερα δέχονται τους παπικούς,τους μουσουλμάνους,τους εβραίους ή τους αθέους παρά τους εθνικούς.
    Γιατί άραγε;
    Δηλαδή οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα λατρείας, οι εβραίοι επίσης ,οι παπικοί επίσης, οι ιεχωβάδες επίσης, οι ευαγγελιστές επίσης, ο χ,ψ και ω και οι εθνικοί όχι;
    Δεν προϋπήρχαν εδώ οι εθνικοί;

    Άμα γίνει κάνα ντου δηλαδή ποιοί νομίζουμε ότι θα πολεμάμε πλάϊ πλάϊ; Μόνον οι Έλληνες το γένος και οι άλλοι ή θα λακίσουν ή θάναι απέναντι.

    Εδώ διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο αλλοιώσεως της φυλής και αλώσεως της χώρας ολόκληρης και τρωγόμαστε μεταξύ μας δηλαδή;
    ΜΥΑΛΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ;
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ;

    Ας ομονοήσουμε ρε Έλληνες απέναντι στην ξένη επιβουλή και αυτά τα βρίσκουμε.
    Γιατί άμα μας διαλύσουν και μας εξαφανίσουν , ούτε καν την πολυτέλεια του τσακωμού δεν θάχουμε.

    ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλο η πίστη, και άλλο η ιδιοκτησία από τον πάμπλουτο κλήρο. Όλα σε ένα τσουβάλι?
    Αφήστε τον Όλυμπο ελεύθερο και ανέγγιχτο να τον επισκέπτονται όλοι οι φυσιολάτρες, χωρίς κάγκελα και ιδιοκτησίες.
    Το πιο όμορφο και καθαρό βουνό που έχω "κατακτήσει" ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η χριστιανική θρησκεία είναι ένα όμορφο παραμύθι που κατάφεραν να περάσουν στις δυτικές κοινωνίες οι εβραίοι, καθώς ορίζονται ως ο "εκλεκτός" λαός από αυτήν. Θρησκεία των Ελλήνων ήταν και για μερικούς ακόμα είναι η Αρχαία θρησκεία των προγόνων μας. Στο μόνο που βοήθησε ο χριστιανισμός το Έθνος ήταν κατά την επανάσταση του 21, αλλά νομίζω όποια θρησκεία και να επικρατούσε τότε στους Έλληνες το ίδιο θα γίνονταν.

    Δευκαλίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PAIDIA PSYXRAIMIA DEN EINAI ORA GIA GRYNIES METAKSI PATRIOTON.AYTO THELOYN OI KOYLTOYRIARIDES KAI ARISTEROI KOKKINOI DOLOFONOI DEN THA TOYS KANOYME THN XARI.O STOXOS DEN EKANE KANENA KAKO SXOLIO GIA THN ARXAIA TRHSKEIA. SXOLIASE APLOS TON ROLO TON SYRIZAION KAI APLYTOARISTERON.SEVASMOS STIN ARXAIA ELLADA ALLA SEVASMOS KAI STIN ORTHODOKSI PISTH.PATRIOTES MEINETAI ENOMENOI MHN TSIMPATE ZHTO TO ATHANATO ETHNOS ZHTO H NIKH TSAKISTE TOYS ANTHELLINES-PELOPONISIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχως,οι περισσοτεροι που εγραψαν σχολια εδω φαινεται οτι δεν διαβασαν καν το αρθρο σχετικα με τα γεγονοτα στο Λιτοχωρο!Διαφορετικα,θα καταλαβαιναν οτι πισω απο τους "φυσιολατρες" και 'αρχαιολατρες" κρυβεται ενας ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ που εχει βαλει στο στοχαστρο την Ορθοδοξια,για ευνοητους λογους.Και εξηγουμαι:

    -Μερικοι πιστευουν στο δωδεκαθεο:δικαιωμα τους!Αν νομιζουν ομως οτι οι καραγκιοζηδες της ΕΑΡ ή αλλων τετοιων οργανωσεων δρουν μονοι τους απο...αγαπη για την "πατωρα θρησκεια",ειναι γελασμενοι!Ολοι αυτοι χρηματοδοτουνται απο ανθελληνικα και κυριως σιωνιστικα κεντρα,που σκοπο εχουν να διχασουν τους Ελληνες.Να ειστε σιγουροι οτι αν ηταν επικρατουσα θρησκεια ο δωδεκαθεισμος,θα εκαναν το ιδιο και εναντιον του!

    -Αναπαραγουν πολλοι ακομα τις αηδιες περι "εβραιοχριστιανισμου":μα καλα,πιστευετε ακομα αυτες τις αρλουμπες;;;Εχετε μιλησει ποτε με εβραιους για να δειτε τι γνωμη εχουν για τον χριστιανισμο και τους χριστιανους;Γνωριζετε τι λεει επι του θεματος το ιεροτερο βιβλιο τους,το Ταλμουδ;Ελεος πια μ'αυτο το παραμυθι!Δεν υπαρχει λαος με μεγαλυτερο μισος για τους χριστιανους απο τους εβραιους!Διαβαστε και δειτε τι λεει ο Κωνσταντινος Πλευρης-που καθε αλλο παρα φανατικος χριστιανος ειναι-σχετικα με το θεμα και θα καταλαβετε.

    -Η προσφορα της Ορθοδοξιας στο εθνος ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Δεν ειναι μονο το 1821,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 1000 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ:αυτα γιατι τα ξεχναμε ακομα κι εμεις,που λεμε οτι ειμαστε Ελληνες πατριωτες;Γνωριζει κανεις τι γλωσσα θα μιλουσαμε αν δεν υπηρχαν οι Βυζαντινοι ως αναχωμα σε Αραβες,Βουλγαρους και αλλους βαρβαρους;Δεν εχετε καταλαβει οτι τεχνηεντως προωθειται αυτη η υποβαθμιση του ρολου του Βυζαντιου στην Ιστορια,ετσι ωστε ο Ελληνας να νομιζει οτι δεν εχει ενδοξο παρελθον;

    Συγνωμη για το μεγαλο ποστ,αλλα πολλα πραγματα εχουν παρερμηνευθει:ξαναλεω προς τους δωδεκαθειστες,ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ οτι σας λενε ατομα που ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ απο αυτο που πιστευετε εσεις ανιδιοτελως.Και το κυριοτερο,ανοιξτε κανενα βιβλιο Ιστοριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλε 7/7/09 1:45 μμ

    "Το μυστήριο της υποθέσεως είναι το πως οι ορθόδοξοι ευκολότερα δέχονται τους παπικούς,τους μουσουλμάνους,τους εβραίους ή τους αθέους παρά τους εθνικούς."

    Δεν υπαρχει κανενα μυστηριο , ολοι οι προαναφερθεντες (εκτος των εθνικων) λατρευουν το Τετραγραμματον (YHVH) που δεν ειναι αλλος απο τον μιαρο Δημιουργο/Ιαλνταμπαοθ (των Γνωστικων), τον Μεγα Αρχιτεκτονα του Συμπαντος (των Ελευθεροτεκτονων) ή τον Ουριζεν (του William Blake).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε σεις τί δουλειά είχε ο Χριστός που έπλενε τα πόδια των μαθητών του με χρυσόβουλα κατακτητών και χιλιάδες στρεμμάτων ;
    Οι πρώτοι προδότες του είναι η ίδια η ''εκλλησία''.
    Σας δουλεύουν τα παππαδαριά ψιλό γαζί και εσείς τρώτε το παραμύθι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟΘΥΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

    ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ.

    ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ.

    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ;

    ΚΥΡΙΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ.

    ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΝΟΗΘΩ ΣΥΝΝΕΛΛΗΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

    Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ.

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΕΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΕ:Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του άνθρωπου. Μόνη γαρ η Ελλάς ανθρωπογονεί φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον, ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.

    ΕΠΙΣΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΑΓΑΠΑΤΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

    ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ? ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ?

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς όλους τους συνΈλληνες: Προσοχή! Ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες. Προέχει η συσπείρωση έναντι των εχθρών της πατρίδος μας. Το θρησκευτικό ήσσονος σημασίας εμπρός στον ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ που αντιμετωπίζει η ΕΛΛΑΣ.

    ΕΣΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΥΣΤΕΥΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΠΟΙΟ ΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;
    ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ;
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ (ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ; ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ;
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΟΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ . ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΑΠΕΡΥΠΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΥΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΟ.
    ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΒΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΟΥΣΕ).
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οσο υπαρχει αμορφωσια οι ελληνες δε προκειται να ξυπνησουν ποτε,συμφωνω απολυτα με τον ανδρικο γεωργιο ,,.,πατερα ζευ ουρανιε και υπερτατε ,δια αρχοντα του συμπαντος.πιστευουμε ,στους ελληνες θεους αυτοχτονες ελληνες και οχι σε ιουδαιους με περιτομη,εσεται ημαρ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ενα να ξερετε.οι μεγαλυτεροι εχθροι των ελληνων ειναι οι εβραιοι.αυτοι που εφεραν με το ζορι τη ιουδαικη θρησκεια και κατεσφαξαν ολους τους ελληνες που δε θελαν να αλλαξουν πιστη/οταν πηγαν να καταστρεψουν την ελευσινα φορουσαν μαυρες μασκες και σφαζανε και φψναζαν δοξα στον οικο του ισραηλ.κατεστεψαν τα υπεροχα μνημεια μας,και καναν γενοκτονια κατα των ,ελληνων.οι ελληνες παντα σεβαστηκαν τις αλλες θρησκειες.α ο γαμος ο θρησκευτικος που κανετε ειναι εβραικος.ξυπνηστε ελληνες..αυτα σας τα γραφει ενας αρχαιολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι ανθρωποι του στοχου δεν ειναι μορφωμενοι,εχουν παντελη αγνοια για την ιστορια,ενδιαφερονται μονο για το χριστιανισμο ,εγω ξερω οτι απο τοτε που αλλαξαμε θρησκεια δε παμεκαλα.οι ηττες ειναι συνεχειςκαι η εκκλησια το ,μονο που την ενδιαφερει ειναι ο πλουτισμος.τι παραδειγματα να παρουμε απο τη νεα θρησκεια που το μονο που τη νοιαζει ειναι τα λεφτα τα ακινητα οι εταιριες.αισχος μαγκες,.οι παπαδες πανε με μικρα παιδακια και το σκανδαλο με τις καλογριες το θυμαστε που καθε βραδυ γινονταν οργια στο μοναστηρι με τους ανδρες..τα ιδια παντου βρωμα και οργια.και τωρα βαλαν στο ματι τον ολυμπο το ιερο βουνο των ελληνων.περιεργα πραγματα ολα αυτα,κατι κρυβεται απο πισω κατι βρωμικο πιθανως ξενος δαχτυλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αλλη μια φορα, επιβεβαιωθηκε το κομπλεξ των παγανιστων κατα της ορθοδοξιας.Αν διαβασει κανεις τα εντυπα τους αλλωστε, βλεπει και τις αποψεις τους για εθνος,εθνικα θεματα και μεταναστευτικο.Ας το χωνεψουν καλα αυτοι οι γραφικοι χλαμυδοφοροι με τα λεφτα απο τις ΗΠΑ, οτι ο χριστιανισμος δεν νικηθηκε ουτε απο διωγμους αυτοκρατορων της Ρωμης.Πολυ περισσοτερο, δεν εχει να φοβηθει απο ψευτοπατριωτες τυπου δαυλου(αληστου μνημης και αυτος).Ας σταματησουν λοιπον, την διαστρεβλωση των λογων του παυλου και τη προπαγανδα γιατι τζαμπα κουραζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εγω δεν καταλαβαινω κατι η εκκλησια τι τη θελει τοσο μεγαλη περιουσια,εχει τιτλους απο τη οθωμανικη αυτοκρατορια,απο που και ως που ερχεστε και ζητατε γη απο τους ελληνες.δεν υπαρχει πλεον οθωμανικη πρεπει το κρατος να τα ακυρωσει .δεν δεχομαστε τουρκικους τιτλους,εδω ειναι ελλας.διεκδικει ολη τη παρνηθα η εκκλησια ολη τηπεντελη γη παντου θελει.και τωρα βαλανε στο ματι τον ολυμπο.ε ρε φωτια να πεσει να σας καψει ,προδοτες.καταστεψατε την ελλαδα τραγοπαπες με τα φουστανια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑΛΛΟΝ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ Η ΘΕΛΕΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ! ΟΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ"! ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ "ΠΡΟ ΒΟΥΔΑ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑ ΒΟΥΔΑ" Η "ΠΡΟ ΜΩΑΜΕΘ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑ ΜΩΑΜΕΘ"? ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ? ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΟΛΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ? ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΚΟΜΑ, ΤΩΡΑ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΛΠ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ! Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ? ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΔΕΙΝΑ, ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ! ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ "21" ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ "ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ" ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ! ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ"! ΠΟΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΙΚΗΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ "ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ 2-3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ" ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ "ΔΩΔΕΚΑΗΛΙΘΙΙΣΤΕΣ"! ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. DYSTYXOS SHMERA H EKKLHSIA DEN EINAI AYTH POU HTAN PROTOU MERIKA XRONIA. SHMERA DINEI H IDIA TO DIKAIOMA SE OLOUS AYTOUS TOUS XAMENOUS NA THN KTYPAN EKSETIAS TON POLON SKANDALON KAI THN KOSMIKOTATH ZOH POU KANOUN OI IEROMENOI ZONTAS PLOUSIOPAROXA ME VILLES KAI PISINES KAI ELIKOPTERA KAI LIMOUSINES KAI ZHTONTAS TON OBOLO MAS GIA NA KANOUN AYTOI KALOI ZOH. EMEIS AMARTANOUME ME TO PARAMIKRO AYTOI OXI? TI SXESH EXEI H SHMERINH KATASTASH THS EKKLHSIAS TOY SHMERINOY ARXIEPISKOPOY ME TH XRISTIANIKH ORTHODOKSH PISTH MAS? kAMIA. OI IDIOI YPOTHALPOUN TA THEMELIA THS XRISTIANIKHS PISTHS MAS: APO GERMANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είστε τόσο πορωμένοι με τον Χριστιανισμό που υποστηρίζετε τους μεγαλύτερους απατεώνες με τα ράσα. Είναι ίδιοι με τουσ προδότες της βουλής. Εγώ σαν εθνικιστής (και μη τρεξει κανεις να πει οτι ειμαι προβοκάτωρας) είμαι εναντιον της μονής. Δε χορταίνουνε ποτέ οι χοντρομπαλάδες μοναχοί? Τι τα θέλουνε τα 250.000 στρεματα? Εαν αυτο ειναι ελληνισμος για εσας κριμα γιατι ειμαι φιλος του στοχου και της χ.α. και του hellas-orthodoxy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ξεχνάτε ότι οι βυζαντινοί, έκαναν εγκλήματα,κατά του αρχαίου ελληνικού πνεύματος,καταστρέφοντας ναούς,διαπομπεύοντας φιλοσόφους της εποχής,και σκοτώνοντας ένα σωρό Έλληνες , που δεν ήθελα,να προσκυνήσουν την νεόφερτη θρησκεία.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛ-ΛΑΣ(ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΙΘΟΣ)
    ΖΗΤΩ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνέλληνες
    συγγραφείς Παν.Μαρίνη ,Νικολάου,και στην Εγκυκλοπαίδια του Πασσα,για την πνευματική μου αφύπνηση.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον Ιωαν.Φουράκη ,τους συγχωρεμένους Ανεστ.Κεραμυδά, αλλα και τον μέγα εφερεύτη ΓΚΙΟΛΒΑ, αλλά και τον εν ζωή Γεράσ.καλογεράκη για την ελπίδα που μου έδωσαν για ένα καλύτερο μέλλον,για όλους τους κατατρεγμένους απο ΑΤΛΑΝΤΕΣ εχθρούς.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ,ΣΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ,ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.

    Μετά τιμής

    -)+(-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
    ΟΧΙ Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΛΟ-
    ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ
    ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρέ αντίχριστοι νεοπαγάνες, ανοίξτε κάποιον από τους δεκάδες τόμους κάποιας σειράς Ελλήνων Πατέρων να διαβάσετε Χριστιανική Απολογητική, να μάθετε σε τι υπερτερεί ο Χριστιανισμός σε σχέση με την πρότερη Εθνική θρησκεία και τον Ιουδαϊσμό (πχ. Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, Κύριλλος Αλεξανδρείας, Ευσέβιος ο Καισαρείας, Αθανάσιος Αλεξανδρείας ο Μέγας, Ωριγένης, του οποίου το έργο "Κατά Κέλσου" αποτελεί υπόδειγμα αριστοτεχνικής επιχειρηματολογίας και διαλεκτικής δύναμης).

    Κοιτάτε τα εκατομμύρια των μαρτύρων και αγίων, και λαμπρά παραδείγματα των οσίων που υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας (έναν από αυτούς αξιώθηκα να συναντήσω και να διαπιστώσω προσωπικά τα θεία, υπερφυσικά χαρίσματά του) αντί να σκανδαλίζεστε με πτώσεις ορισμένων κληρικών. Ένας κήπος, ακόμα κι άν είναι το περιβόλι της Παναγίας, το Α. Όρος, έχει τριαντάφυλλα κι αγκάθια. Ποιοί είστε εσείς που καταλαλείτε και ιεροκατηγορείτε αδιάκριτα;

    Κατά την μακρά βυζαντινή περίοδο η Εκκλησία και η Πολιτεία, ο Πατριάρχης και ο αυτοκράτωρ, συμπορεύτηκαν με αγαστή συνεργασία συνιστώντας την αρχή της συναλληλίας και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας η Εκκλησία καθίσταται Εθναρχική, προστάτης και υπερασπιστής του υποδούλου Γένους. Μη πίανετε στο στόμα σας έτσι επιπόλαια την Εκκλησία της θυσίας και της Αναστάσεως, του πάθους και της λυτρώσεως, των Αγίων κληρικών μας, ως λίγο παλαιότερον του Γρηγορίου Ε’ και σχεδόν στους καιρούς μας του Χρυσοστόμου Καλαφάτη Σμύρνης.

    Ό,τι άξιζε από την αρχαία θρησκεία, το διαφύλαξε στην πίστη του ο Χριστιανισμός. Η σύγχυση δεν έχει πια θέση στην ανθρωπότητα. Σας εκμεταλλεύονται ιδεολογικά οι Νεοταξίτες και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

    Νεοπαγανιστικές απάτες:
    http://www.oodegr.com/neopaganismos/index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν ο Στοχος κι η Χρυση Αυγη παρα τις αγαθες κι αξιεπαινες προθεσεις και πραξεις δεν υποστηριζανε ολες αυτες τις αηδιαστικες ελληνορθοδοξες παπαριες θα με ειχαν κερδισει προ πολλου.
    Ελληνορθοδοξος=ιαπωνομουσουλμανος=πακιστανολουθηρανος=εβραιος βικιγκ κι αλλα τετοια υβριδια. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

    Ενας περιτετμημενος καθολικος αθεος εικοσιπενταθειστης ντειστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δηλαδή οι Μινωίτες που δεν πίστευαν στους δώδεκα θεούς δεν ήταν Έλληνες;; Ο νεο-παγανισμός δεν είναι εθνική θρησκεία. Δεν είναι εδώ και 2000 σχεδόν χρόνια. Και δεν μπορούμε να της αναγνωρίσουμε κάποιου είδους υπό καταπίεση συνέχεια όπως στο ζωροαστρισμό. Ακόμα και ο Αριστοφάνης τους κορόιδευε αυτούς τους θεούς στα έργα του και οι μεγάλοι φιλόσοφοι τους αμφισβήτησαν και μάλιστα, όπως είπε κάποιος εδώ, τους αποκαθήλωσαν και έστησαν βωμό στον "Άγνωστο Θεό". Αυτό το παραμύθι προωθείται από τους εχθρούς της Ελλάδας. Σου λένε "ξέρεις οι προγονοί σου ήταν πολύ λαμπροί, κρίμα μετά ήρθαν κάτι τρελοί βυζαντινοί και σφάζαν τον λαό σου". Το’χω ακούσει και αυτό! Ότι η Ελλάδα ήταν υπό Ρωμαική κατοχή για 1500 χρόνια και μετά σκλαβώθηκε στους Τούρκους! Από "δωδεκαθεϊστή" ανθέλληνα. Δηλαδή πάνε να δημιουργήσουν ένα κενό 2000 χρόνων ιστορίας στον νέο Έλληνα. Ότι δηλαδή τα τελευταία 2000 χρόνια δεν είναι Ελληνική ιστορία και η Ελληνική ιστορία τελειώνει κάποιου στις αρχές του τέταρτου μΧ αιώνα. Ακόμα και ο Βαλλιανάτος έχει υποστηρίξει την πολυθεϊστική θρησκεία!!. Ακούτέ; Ο καθομολογία χρηματιζόμενος του Σόρρος! Ακόμα και εδώ μέσα, πιστεύω ότι πολλοί είναι αναρχικοί (δηλαδή προσηλωμένοι ανθέλληνες) που το παίζουν πολυθεϊστές και αρχαιολάτρες προκειμένου να προβληματίζουν τους Έλληνες. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι το 98% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (και όχι φυσικά Εβραίοι), ότι στον Όλυμπο οι θεοί δεν υπάρχουν και ότι αυτό είναι στημένο από τη CIA για να δημιουργηθεί κρίση ταυτότητας στους Έλληνες, τότε ή είναι χαζός ή ππροδότες και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Εμείς δεν θέλουμε ούτε χαζούς ούτε προδότες.
    Και κάτι τελευταίο. Aν είσαι πραγματικός Έλληνας τότε δέχεσαι σα συμπατριώτη σου κάθε Έλληνα ακόμα και αν είναι όχι απλά χριστιανός ή πολυθεϊστής αλλά και μουσουλμάνος και εβραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΕΡΙΤΤΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ.ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ(ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ) ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ..Π.Χ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ "Ε ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ?ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ..."ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΟΧΙ..ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΛΑΤΡΕΙΑ Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ή ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ Ή ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ(ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ)ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ή ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ..ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν σεβαστήκαvε ούτε την εικόνα του Αγίου Διονυσίου – Μια αυτόπτης μάρτυρας ξεσπάει:

    Με μεγάλη έκπληξη είδα την Κυριακή τα επεισόδια που λάβανε μέρος έξω από το μοναστήρι της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου. Εκτός από το "ράβδο" που έπεσε είδα πράγματα που για εμένα ήτανε πολύ χειρότερα! Είδα έναν "κύριο" να χλευάζει μια ηλικιωμένη γυναίκα που προσευχόταν, είδα συνανθρώπους μας να γελάνε με τους πιστούς, όταν κάνανε το σταυρό τους στο "Δι΄ευχών', είδα "άντρες" να επιτίθενται σε πλήθος από ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα, είδα τα παιδιά αυτά που ήταν μάρτυρες αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς να κλαίνε και αφού γύρισα σπίτι μου (στην Αθήνα, γιατί από εδώ έρχομαι για να αναπαυτώ στον ιερό αυτό χώρο που εσείς έχετε δίπλα σας και το πολεμάτε), είδα ΟΛΑ τα κανάλια να τα λένε όπως ΕΣΕΙΣ θέλατε! Ότι η Μονή διεκδικεί τα δικά ΣΑΣ κτήματα, ότι οι πιστοί επιτέθηκαν σε ΕΣΑΣ!!! Ειστε ΨΕΥΤΕΣ τουλάχιστον...για να μην σας στολίσω όπως πραγματικά σας αξίζει!

    ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΤΕ - ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

    ΕΣΕΙΣ επιτεθήκατε στους πιστούς, ΕΣΕΙΣ διεκδικείτε τα κτήματα της Μονής, τα οποία σας παραχωρεί, για να καλλιεργείστε χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αλλά δεν σας φτάνει αυτό, όχι...εσείς θέλετε να γεμίσετε τον Όλυμπο τσιμέντο, να το κάνετε Αθήνα εκεί πέρα! Αυτά γιατί δεν τα είπατε;;; Γιατί δεν είπατε την αλήθεια;;; Δεν σεβαστήκατε ούτε την εικόνα του Αγίου Διονυσίου και τα Άγια λείψανα που πετάξατε κάτω σαν να ήτανε σκουπίδια!! Αλλόθρησκοι και άπιστοι θα έδειχναν περισσότερο σεβασμό για την Μονή και όλα όσα αντιπροσωπεύει!...Με μια λέξη...ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Μαριλίζα

    Πηγή:
    http://lefteria.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάποιοι "ξύπνιοι" θέλουν προφανώς να εκμεταλλευτούν τη φασαρία με την Ι.Μ. Βατοπαιδίου για να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν επισκεφτεί τη Μονή ή έστω το Λιτόχωρο, ότι η περιοχή που εμφανίζεται ως "υπο διεκδίκηση", αποτελεί ένα πολύ καλό "φιλέτο" για τις νέες μορφές τουρισμού. Υπάρχει, εδώ και χρόνια, μια πρεμούρα διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων για να κάνουν χιονοδρομικό κέντρο και άλλες τουριστικές υποδομές στον Όλυμπο. Σε αυτή την προοπτική αντιδρούν δυναμικά ελληνικές και παγκόσμιες ορειβατικές και οικολογικές οργανώσεις. Οι της ΕΑΡ, αυτοί οι γραφικοί τύποι που είναι στα μαχαίρια με τα άλλα ψώνια του ΥΣΕΕ, μαζί με λοιπά άθεα αναρχοαριστερά στοιχεία, κάνουν οτι μπορούν για να μη διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Εθνικού Δρυμού στην περιοχή. Ο Όλυμπος ανοίκει στους Έλληνες και όχι στο Ιερατείο, μας λένε. Πιστεύουν οτι ως τώρα ανοίκει σε κάποια περίεργη μοναστική αδελφότητα από την Ουγκάντα, οτι είναι άβατο το μέρος, εννούν οτι μόνο οι παγανιστές είναι Ελληνες, ή μήπως τελικά εννοούν οτι ο Όλυμπος ανοίκει στους "Έλληνες επιχειρηματίες" που θα φέρουν ξενοδοχεία και βίλες πάνω στο βουνό; Είναι πολλά τα λεφτά... ΕΑΡ. Το βλέπουμε όλοι. Όπως επίσης γνωρίζουμε τον ρόλο σας, άθλια νεοταξικά όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αντιγραφή σχολίου από:
    http://egolpio.wordpress.com/2009/07/06/litoxoro/

    Η Εκκλησία και τα μοναστήρια μπορούν να έχουν περιουσία, είναι βιβλικά κατοχυρωμένο,πράγμα που ξεχνά ο...γνώστης της Γραφής κ. ευαγγελικός αρχιδιαδηλωτής. Λοιπόν κοιτάξτε μια γελοία συμμαχία: ο υπερσυντηρητικός "χριστιανός" ευαγγελικός, οι μισοπάλαβοι δωδεκαθεϊστές και το ξέπλυμα του ελληνικού κοινοβουλίου-αριστεροί του καναπέ-Σύριζα. Μαζεύτηκαν από μπουλντογκ ως τσιουάουα για να μας...δαγκώσουν. Και η ελληνική πολιτεία καθεύδει τον ύπνο του αδίκου. Εκλογολογική περίοδος γαρ.
    Η Εκκλησία δεν μασάει σε υλακές και σάλια λυσσασμένων. Όσο διώκεται τόσο λάμπει και στεριώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σκοπός της επίθεσης να αρπαχτεί η μόνη ελληνική γή που απέμεινε, η μοναστηριακή, για να φτιαχθούν ξενοδοχεία και καζίνο εβραϊκών συμφερόντων. Άλλη μιά απόδειξη ότι οι "δωδεκαθεϊστές" είναι δημιουργία του σιωνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. PROS ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΕΜΗΣ
    DEN THELO NA PROSVALO TIN ORTHODOXIA. ALA THRISKIA POU EPIVLITHIKE DIA PIROS KE SIDIROU MONON THEIKI DEN INE.KE EFOSON APODEHTIKE TIN PALEA DIATHIKI ENOITE HORIS ANTIRISI POS I ORTHODOXIA EVREOKRATITE.OPIO KE AN INE TO PISTEVO TOU KATHEMIANOU, DEN EHI KANENA DIKEOMA NA VRIZI I NA IPOTIMA TO PISTEVO TOU ALOUNOU. KE EPIDI IME APO TA KALAVRITA POU PERISTIHIZETE APO MONASTIRIA THATHELA NA STAMATISOUME EDO GIATI TO PRAGMA VROMA-I- POLI ANTREAS APO MONTREAL CANADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. παντως δε πρεπει να υπαρχει διχονοια στουε ελληνες οσο αφορα τη θρησκεια.πανω απο ολα ειμαστε ελληνες.και πρεπει να κοιταξουμε τη πατριδα μας πανω απο ολα και να διαφυλαξουμε τη γη των προγονων μας απο τους εχθρους μας που ειναι πολλοι.πρεπει να πολεμησουμε για το αιγαιο τη θρακη τη βορεια ηπειρο τη μακεδονια τη μικρα ασια και τη κυπρο μας μια ενωμενη και παντα ελληνικη,ενωμενοι ελληνες ποτε νικημενοι.ζητω το εθνος μας. χρυση αυγη. χρηστος καραγιαννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ότι η Ελλάδα ήταν υπό Ρωμαική κατοχή για 1500 χρόνια και μετά σκλαβώθηκε στους Τούρκους! Από "δωδεκαθεϊστή" ανθέλληνα.

    Τα πρωτα χρονια του βυζαντιου και μεχρι το τελος της εικονομαχιας ολοι οι εθνικοι , οι μη χριστιανοι δηλαδη διωκονταν ανηλεως.Ποιος εκλεισε τις σχολες των Αθηνων ?
    Ποιος κατηργησε τους ολυμπιακους ?
    ποιος εδωσε εντολη στον αλαριχο να καταστρεψει την Ελλαδα ?
    Ποιος εδωσε εντολη στον πατριαρχη Αλεξανδριας να καψει την βιβλιοθηκη ?
    Ο μεγας Θεοδοσιος φυσικα αυτος ο μεγαλος ανθελληνας
    Ποιος λεει σκουληκια ολους τους Ελληνες και τα κατασκευασματα τους ?
    Ο Ιωαννης ο χρυσοστομος αλλος μισελληνας αυτος
    Βεβαια μετα την δυναστεια των Ισαυρων στο βυζαντιο γλωσσα και ο πολιτισμος στραφηκαν προς το Ελληνικο , με λιγα λογια εξελληνισαμε το βυζαντιο οπως και την ρωμη.
    Η ορθοδοξια ειναι η φυσικη συνεχεια της αρχαιας ελληνικης θρησκειας , απλα εχει αλλα ονοματα , δεν εχει αλλαξει κατι , Η Αθηνα εγινε παναγια , ο Προμηθεας εγινε Ιησους , ο Πωσειδωνας αι νικολας , Ο Περσεας με τη μεδουσα Αι γιωργης με το δρακο και παει λεγοντας .Προτιμω το Δωδεκαθεισμο γιατι αφηνει πιο ελευθερο το πνευμα και δε λεει μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι η πιστευε και μη ερευνα (ακουσον ακουσον εντελως αντιθετα πραγματα απο το ελληνικο μυαλο της ερευνας και της γνωσης) και αλλες τετοιες μιζεριες , δε παυω ομως να ειμαι φανατικος ελλην , και ας μη χωνευω τους παπαδες και τις εταιριες τους , κι ας μη πηγαινω εκκλησια .Δε διαφωνω οτι ειναι κατι περιεργοι τυποι αυτοι που αναβιωνουν τη αρχαια ελληνικη θρησκεια , δε ξερω τη καπνο φουμαρουν αλλα δε μου φαινονται σωστοι , πολυ αμερικανακια ακομα και στις τελετες τους , αλλα προτιμω να εχω για θεο τον Δια που ητανε μαγκας τσιφτης ερωτιαρης (γνησιος Ελληνας δηλαδη) παρα τον μιζερο θεο τιμωρο και εκδικητικο των Εβραιων .Ειναι η νοοτροπια της θρησκειας αυτης που δεν μας ταιριαζει σαν λαο ,αλλα και παλι την εξελληνισαμε την φεραμε στα μετρα μας γιατι ειμαστε μαγκες , δεν ειναι τυχαιο οτι ακομα και σαν χριστιανοι ειμαστε διαφορετικοι , ειμαστε ορθοδοξοι Ελληνες
    Και κατι τελευταιο , πως ειναι δυνατον μετα απο τοσα και τοσα που εχουν κανει οι παπαδες και τα μοναστηρια ( μη ξεχναμε οτι μετα την αλωση της πολης οι παπαδες και οι εβραιοι δε παθανε τιποτα )
    Η εκκλησια αφορισε την επανασταση του 21 στην αρχη και δε το βγαζω απο το κεφαλι μου υπαρχουν γραφες , να υπαρχουν ακομα ανθρωποι που να τους γλειφουν αυτους τους ρασοφορους εκμεταλευτες πιστεως
    Αυτα ελπιζω στοχε να το δημοσιευσεις μιας και δεν ειναι ουτε βλακειες ουτε λαθη ουτε ανθελληνικα αυτα που λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ Ανώνυμος 8/7/09 1:48 μμ

    Ο Ιερός Χρυσόστομος έσυρε διαρκώς μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον τρόπο σκέψης των φιλοσόφων και της Εκκλησίας. Αυτό έγινε αναγκαίο διότι διαρκώς φιλοσοφικές θεωρίες ενεπλέκονταν με τα Εκκλησιαστικά δόγματα αφενός, δημιουργώντας αιρέσεις, αφετέρου η Ελληνική φιλοσοφική σκέψη επηρέαζε πολλούς Χριστιανούς στον τρόπο ζωής, αφαιρώντας τη δυνατότητα να κερδίσουν την «βασιλεία των ουρανών» όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Εν τούτοις ο Χρυσόστομος επαινεί πολλές φορές φιλοσόφους όπως ο Σωκράτης και άλλους ελάσσονες φιλοσόφους όπως το Θηβαίο Κράτη και τον Κυνικό Διογένη, όταν διαπιστώνει στην ζωή τους ηθική συμπεριφορά ή περιφρόνηση προς τα υλικά αγαθά και ποτέ για τις μεταφυσικές τους αντιλήψεις. Επίσης καυτηριάζει τον Πλάτωνα επειδή κατά την άποψή του το πνεύμα του Έλληνα φιλοσόφου είναι φιλόυλο και αντικρούει τον Αριστοτέλη για το θέμα της προσιτότητος προς τον Θεό. Μπορεί να αρνείται το περιεχόμενο και τις ιδέες αρκετών Ελλήνων φιλοσόφων, αλλά όχι και την ελληνική παιδεία σε ότι έχει να κάνει με την εκμάθηση της τέχνης του λόγου, της ρητορικής, των επιστημών και τον παραδειγματισμό από γεγονότα και πρόσωπα ποιητικών και άλλων κειμένων της αρχαιότητας. Μισέλλην δεν υπήρξε. Φαίνεται να ξεχνάς οτι η λέξη Έλλην σήμαινε Εθνικός για κάμποσα φεγγάρια. Αυτή τη σύγχυση δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να την αναπαράγεις. Σε κανενός Χριστιανού αγίου το λεξιλόγιο εξάλλου δεν υπάρχει η λέξη "μισώ" κατά προσώπων αλλά μόνο κατά αμαρτιών και πλανών.

    Σχετικά με τη φράση, "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών" (Ματθ. 5, 3). Προφανώς δεν σου έχει περάσει από το μυαλό ότι πτωχοί τω πνεύματι είναι εκείνοι που συναισθάνονται ότι υποφέρουν από έλλειψη Θείας Χάριτος (Πνεύματος) και στρέφονται στο Θεό αναζητώντας διαρκώς την κάλυψη της έλλειψης αυτής. Αυτοί, λοιπόν, που πλησιάζουν συνεχώς προς το Θεό σε αναζήτηση Χάριτος, αυτοί θα κερδίσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Αντίθετα όσοι κάνουν το λάθος να αισθανθούν πλήρεις Χάριτος ή αρκούνται στις ηδονές του κόσμου τούτου και δεν αισθάνονται την ανάγκη Χάριτος, αυτοί έχουν απωλέσει ήδη την ελπίδα για τη Βασιλεία των Ουρανών. Επομένως η φράση ¨οι πτωχοί τω πνεύματι" δεν αναφέρεται ούτε στην έλλειψη σοφίας ή γνώσης όπως πολλοί σκόπιμα παρερμηνεύουν, ούτε στην ταπεινοφροσύνη, που είναι απαραίτητη για τη σωτηρία αρετή, αλλά όχι ικανή από μόνη της να εξασφαλίσει τη Βασιλεία των Ουρανών. εκτός αν ερμηνευτεί ως ταπείνωση εξ αιτίας της συναίσθησης της έλλειψης Χάριτος. Υπάρχει και η ασκητική ερμηνεία κατά την οποια οι Νηπτικοί Πατέρες αναφέρουν οτι ο ασκούμενος κατα Θεόν, θα πρέπει να αποκαθάρει, την εσώτατη καρδιά απά καθε εμπαθή κίνηση και λογισμό ματαιότητος, καθιστώντας ετσι τον Νουν, πτωχό από καθε ακάθαρτη ενέργεια, και κίνηση προς τις ηδονές και τα πάθη που προκαλούν τα αισθητά.

    Σχετικά με τη φράση "πίστευε και μη ερεύνα" (κάπου μπορεί να μπαίνει κόμμα, ξέρεις) είναι μια φράση τύπου: "ράδιο αρβύλα". Τη λένε πολλοί, όμως όλοι τους έχουν μεσάνυχτα για την προέλευσή της, και για την αξιοπιστία της. Δες:
    http://www.oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htm

    Για τον αφορισμό της Επανάστασης του 21 διάβασε το παρακάτω άρθρο:
    http://orthodox-world.pblogs.gr/2009/02/h-symmetohh-ths-orthodoxhs-ekklhsias-sthn-epanastash-toy-1821-h-.html

    Μπορώ να διέλθω ένα προς ένα και τα υπόλοιπα σημεία και να απαντήσω, αλλά α) θα σου το αφήσω ως άσκηση έρευνας (υπάρχουν πειστικές απαντήσεις σε όλα ή αν μη τι άλλο αντιρρήσεις που θα σε κάνουν να βάλεις ένα ερωτηματικό στην κρίση σου), β) δεν έχω τον χρόνο και γ) πιστεύω οτι έχουμε βγει εκτός θέματος και οτι το παρόν νήμα δεν προσφέρεται για θρησκειολογικές αναλύσεις και θεολογικές αντιπαραθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. οιθεολογοι διδασκουν την ασχημια του σωματος την αγαμια και τη αγιοποιηση μεσα απο τα μοναστηρια,αυτα ειναι καταστροφικη θρησκεια,στα σχολεια δυστυχως δε διδασκεται η αληθινη ιστορια μας.λενε πολλα ψεματα.παντως σεβαστειτε τη πατρωα θρησκεια των ελληνων γιατι η νεμεσις ειναι η ελληνις θεα ,της τιμωριας και δε συγχωρουνται αυτα.αυτοι που λενε οτι οι δωδεκαθειστες δεν ειναι εθνικιστες λενε ψεματα.ειναι εξαιρετικα μορφωμενοι,τωρα αυτοι που πηγαν ,και καναν φασαριες κατα πασα πιθανοτητα ηταν τσιριζα και ξενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ Ανώνυμος 8/7/09 6:04 μμ

    Πρέπει να τονισθεί ότι η ορθόδοξη θεολογία έχει μια ολόκληρη θεολογία για την εξισορρόπιση των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων, ώστε η ψυχή να διευθύνει το σώμα και η Χάρη του Θεού να διευθύνει την ψυχή. Το σώμα δεν απολυτοποιείται ούτε περιφρονείται. Υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να φθάσει στην σωματολατρεία και υπάρχει περίπτωση να φθάση στον μανιχαϊσμό. Και τα δύο αυτά είναι εκτροπή από την θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μέσα στην Εκκλησία αθλούμε το σώμα και την ψυχή, εξασκούμαστε στην ψυχική και σωματική άθληση, αλλά ο υψηλός σκοπός είναι η πνευματική ολοκλήρωσή μας, η ένωσή μας με τον Χριστό. Σε καμιά περίπτωση δεν προβάλλεται η ασχήμια του σώματος. Το σώμα είναι το κατοικητήριο του πνεύματος και πρέπει κανείς να το σέβεται. Ο χριστιανισμος άλλωστε μιλά για ανάσταση σωμάτων. Αυτή η τιμή που αποδίδεται στο υλικό τμήμα της ύπαρξής μας είναι τεράστια. Ο άγιος Νεκτάριος το έτος 1901 ευρισκόμενος στην Αθήνα συνέταξε και δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο "Περί γυμναστικής". Γράφει: "η σύμμετρος σωματική γυμνασία εθεωρήθη απ' αιώνων υπό πάντων των πεπολιτισμένων εθνών ως αναγκαία άσκησις και αναπόσπαστος ακόλουθος, και σύντροφος παντός ελευθέρου και εύ ηγμένου πολίτου, και της τελείας παιδεύσεως ο αληθής χαρακτήρ" και "Μεσότης άρα εν τη γυμνασία προς διάσωσιν της σωφροσύνης' ήτοι αρμονική ανάπτυξις των δυνάμεων της ψυχής και του σώματος μέν, όπως κυριαρχή του σώματος, του δέ, όπως προθύμως εκπληροί τα κελεύσματα". Μέσα στα πλαίσια αυτά κάνει λόγο για την ευεργετική παρουσία των Συλλόγων καί, βέβαια, εννοεί τους Συλλόγους που ιδρύονταν με σκοπό την άθληση του σώματος και την γενικότερη μόρφωση και τελείωση των νέων ανθρώπων.

    Είναι ψευδές οτι κυρήττεται η μοναχική αγαμία μόνο. Ο Μέγας Βασίλειος παρατηρεί ότι όλοι οι άνθρωποι μοναχοί και έγγαμοι, καλούμαστε να τηρήσουμε τις εντολές του Χριστού. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μιλώντας για την καρδιακή καθαρότητα, λέει ότι και οι έγγαμοι μπορούν και πρέπει να την επιμεληθούν. Άλλωστε η ύπαρξη πολλών εγγάμων αγίων στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη που είχαν νοερά προσευχή όπως η προφήτις Άννα, δείχνει πως είναι δυνατόν όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την ορθόδοξη πνευματικότητα, να τα βιώσουν και οι έγγαμοι. Οι δρόμοι για την θέωση είναι δύο, μοναχισμός και έγγαμος βίος. Η θεία ευλογία στο γάμο επιβεβαιώνεται από τα λόγια τού Χριστού: "Από δε αρχής κτίσεως, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο Θεός. Ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα, και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν. Ώστε ουκέτι εισίν δύο, άλλα μία σαρξ".

    Συμφωνώ οτι δεν διδάσκεται επαρκώς και καλώς η Ορθόδοξη θεολογία στα σχολεία. Αν διδασκόταν δεν θα υπήρχαν τόσες στρεβλές ιδέες και παραπληροφόρηση σε τέτοια έκταση. Το αν είναι οι δωδεκαθεϊστές μορφωμένοι ή αμόρφωτοι είναι ένα θέμα. Προφανώς κάποιοι είναι και κάποιοι δεν είναι. Αλλά σε κάθε περίπτωση η κοσμική (φιλοσοφική / επιστημονική) μόρφωση δεν είναι απαραίτα το αντίδοτο στην πνευματική πλάνη. Υπάρχουν άθεοι επιστήμονες, που δεν είναι άθεοι εξαιτίας των πορισμάτων της επιστήμης τους, αλλά ένεκα συγκεκριμένης υλιστικής ιδεολογίας. Από την άλλη, πολύ μεγάλοι επιστήμονες ήσαν και είναι θρησκευόμενοι. Η Επιστήμη παρέχει κυρίως γνώσεις και τεχνολογική εφαρμογή αυτών των γνώσεων για την υγεία και καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, ενώ η Θεολογία και ιδιαίτερα η Εκκλησία, παρέχει την ψυχοσωματική θεραπεία και σωτηρία, τον αγιασμό και την θέωση, δια της ασκήσεως, της μυστηριακής ζωής και της αγάπης. Το οτι κάποιος είναι καλός επιστήμων και κατά κόσμον μορφωμένος δεν αποτελεί εγγύηση οτι βαδίζει και καλά πνευματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. η μόνη γή που έμεινε σε χέρια ελλήνων είναι η μοναστηριακή. όλη την άλλη την έχουν υποθηκεύσει για δάνεια και μίζες οι .. .δημοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. TO PSEFTOPATRIOTES DODEKATHEISTES INE OTI PIO LANTHASMENI EKFRASI THA MPOROUSE NA HRISIMOPIITHI. DIOTI I MEGALITERI KE STIOGNOTERI PRODOTES APO TOUS HRISTIANOUS DEN IPARHOUN. VLEPE 300 TIS VOULIS ORKIZONTE STO EVAGKELIO OSAN HRISTIANI ALA PRODIDOUN ANILEOS TON ELINISMO TO PIO SOSTO LIPON INE NA PAPSOUN I THRISKEFTIKES KORONES NA PAPSOUNE I PROSVOLES TON PISTEVO KE NA PROSGIOTHOUME STIN PRAGMATIKOTITA. DIOTI TO PISTEVO O KATHE ENAS TO KOUVALA-I- MAZITOU OPOU KE A VRISKETE DIOTI INE IDEA TIN PATRIDA OMOS DEN MPORI DIOTI INE ILI KE DEN METAFERETE. KE AN TIN HASIS HATHIKES KE ESI MAZITIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ,ευτυχωσ οι ελληνες εχουν ξυπνησει στο θεμα της ιουδαικης θρησκειας που πασαραν οι εβραιοι.λες και οι ελληνες γνησια τεκνα των ολυμπιων και ενδοξων προγονων μας ειχαμε αναγκη απο ψευτοθρησκεια.γιατι δε λενε οτι ο χριστιανισμος εσφαξε χιλιαδες ελληνες και καταστρεψαν τεχνες φιλοσοφια ακαδημιες και τοσα αλλα,ορκιζονται στο ,ευαγγελιο και ολοι κλεβουν σκοτωνουν αμαρτανουν.παρτε παραδειγμα τους300. διαβαστε αρχαια ιστορια φιλοσοφια και αφυπνιστειτε επιτελους.σεβασμος στους θεους που πλησιαζουν.ολοι οι επιστημονες και ανθρωποι των γραμματων τα αποδεχονται αυτα και τα σεβονται.οσον αφορα ειδωλολατρισμο οι εικονες τι ειναι και οι τοιχογραφιες στις εκκλησιες ειδωλα δεν ειναικαι αυτα....ελληνες ξυπνηστε οσο ειναι καιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. υποθηκεύσει για δάνεια και μίζες οι .. .δημοκράτες.

    8/7/09 11:37 μμ

    APO TIN MIA MONASTIRIA KE APO TIN ALI DIMOKRATES DEN KOLA-I-. I HRISTIANI DIMOKRATES, GIA NA XEROUME KE TI LEME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
    ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΠΑΤΡΑ
    EAN APOFASISOUN NA FIGOUN MONO OSI MILANE ELLINIKA HORIS ELLINIKI SYNIDISI, TOTE STIN ELLADA THA MINOUN LIGOTERI APO 5.000.000 ELLINES AS FIGOUNE AFTI KE AS KATSOUNE I HRISTIANI. PAPADOPOULOS ANDREAS APO MONTREAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Ανώνυμος 9/7/09 3:21 μμ

    - Τα ψεύδη και οι αντιφάσεις των Νεοπαγανιστών, περί δήθεν διωγμών των Παγανιστών από Χριστιανούς, είναι πολύ χοντροκομμένα. Δεκάδες αποδείξεις για αυτό θα βρείς στον ακόλουθο σύνδεσμο:
    http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia5.html#14

    - Ο Χριστιανισμός δεν έσφαξε και ούτε μπορεί να σφάξει. Πρώτον γιατί δεν έχει χέρια. Δεύτερον, γιατί ούτε αμέσως ή εμμέσως δεν προτρέπει σε κάτι τέτοιο. Γνωρίζεις κάποια φράση στην Κ. Διαθήκη που ευλογεί το έγκλημα; Άνθρωποι σφάζουν, ληστεύουν, απατούν, κλπ, οι οποίοι μπορεί "στα χαρτιά" να λένε οτι θέλουν αλλά με τα έργα τους πράττουν τα αντίθετα. Επίσης, άλλο πράγμα ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και άλλο οι λοιπές "χριστιανικές" αιρέσεις. Όχι μόνο από άπιστους και Εθνικούς (πχ, παλαιότερα, Νέρωνα, Δομιτιανό, Τραϊανού, Αδριανό, Μαξιμίνο Θράκα, Δεκίου, Διοκλητιανό, Μαξιμιανό, κλπ), αλλά και από διάφορους αιρετικούς σε όλα τα στάδια της ιστορίας σφαγιάστηκαν ουκ ολίγοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Πχ. ο "π." Dragutin Kamber, Ιησουϊτης Ιερέας, διέταξε την σφαγή 300 Ορθοδόξων Σέρβων στο Doboj. Ο "π." Srecko Peric στη Gorica δικαιολόγησε μαζικές δολοφονίες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία σφαγή το περίπου 5.600 Ορθόδοξων Σέρβων.

    - Ο Θεοδόσιος με διάταγμά του το 380 μ.Χ. ανακηρύσσει επίσημη θρησκεία του κράτους τον Χριστιανισμό. Μέτρα κατά της αρχαίας θρησκείας έλαβε πολλά (πχ. απαγόρευση θυσιών, αποπομπή εθνικών ιερέων). Το 392 με διάταγμα παρακωλύονται οι αθλητικοί αγώνες, λόγω του θρησκευτικού (ειδωλολατρικού) τους χαρακτήρα, με αποκορύφωση την κατάργηση των Ολυμπιακών, στο πλαίσιο όμως της απαγόρευσης στο πλαίσιο όμως κάθε εθνικής θρησκευτικής εκδηλώσεως. Το πρόβλημα ήταν η λατρεία των ειδώλων, και όχι η τέχνη ή το πνεύμα του Ολυμπισμού.

    - Τα μεγάλα κέντρα της αρχαίας λατρείας, εκείνα ακριβώς που λογικά θα έπρεπε να υποστούν τη μεγαλύτερη καταστροφή, όπως οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Δωδώνη, τα ιερά των Αθηνών κ.ά. δεν φαίνεται, ανασκαφικά τουλάχιστον, να έπαθαν ζημιές από ανθρώπινο χέρι στα τέλη του 4ου αι. μ.Χ. Πολλοί ναοί της αρχαίας λατρείας σώθηκαν ως τις ημέρες μας σχεδόν ανέπαφοι. Μάλιστα, στον Θεοδοσιανό Κώδικα (XVI, 10,25) "επιτρέπεται στους Χριστιανούς να μετατρέπουν τους αρχαίους ναούς σε Χριστιανικούς", και γι’ αυτό τον λόγο κάποιοι δεν καταστράφηκαν, αλλά περισώθηκαν. Κατά τον μεγάλο βυζαντινολόγο Δ. Ζακυθηνό η διάταξη αυτή έγινε ακριβώς για να σωθούν οι ναοί. Εκδηλώσεις φανατισμού μεμονωμένων προσώπων παρατηρούνται στο πνεύμα της "ρεβάνς", αυτό όμως δεν υπήρξε επίσημη πολιτική. Για την ακρίβεια, οι ναοί που καταστράφηκαν από τους ίδιους τους αρχαίους παγανιστές, είναι περισσότεροι από τους ναούς που καταστράφηκαν από Χριστιανούς για θρησκευτικούς λόγους. Δες σχετικά:
    http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/katastr_nawn1.htm

    - Στη θρησκευτική της έννοια, η λέξη "είδωλο" αναφέρεται σε ένα αντικείμενο λατρείας, που απεικονίζει κάποια θεότητα. Η λατρευτική προσκύνηση των ειδώλων απαγορεύεται από την Χριστιανική θρησκεία! Η προσκύνηση των εικόνων αγίων ειναι τιμιτική. Ο Προτεσταντισμός εσφαλμένα θεωρεί είδωλα τις απεικονίσεις αγίων. Υπάρχει διαφορά μεταξύ τιμητικής και λατρευτικής προσκύνησης. Είναι φανερό οτι έχεις μαύρα μεσάνυχτα στο θέμα.

    - Γράφεις, για όσα λες, οτι "σεβασμός στους θεούς που πλησιάζουν. Όλοι οι επιστημονες και άνθρωποι των γραμμάτων τα αποδέχονται αυτά και τα σέβονται". Σαφώς δεν είναι έτσι και αποδεικνύεις με αυτόν τον τρόπο πόσο αφιλοσόφητος, ανιστόρητος και επιπόλαιος είσαι πρώτος απ΄ όλους. Δεν είναι όλα "άσπρο - μαύρο", ούτε τα συμπεράσματα πάντα εύκολα και ομόφωνα. Δεν έχεις ακόμα τα προσόντα και την κατάρτιση να μας κάνεις κύρηγμα, γκαβονέο. Εύχομαι όμως να τα αποκτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. - Ο Χριστιανισμός δεν έσφαξε και ούτε μπορεί να σφάξει. Πρώτον γιατί δεν έχει χέρια. HERIA MPORI NA MIN EHI MEGALA ALA EHI MEGALES TSEPES. LIPON FILEMOU EAN EHIS TIN ENTIPOSI POS APEFTHINESE SE KAFROUS ISE POLI MAKRIA NIHTOMENOS.PROTA APO OLA DEN IPARHOUN IDOLOLATRES. IDIAFORA METAXI HRISTIANON KE DODEKATHEISTON EGKITE STO EXIS GEGONOS.TA KRATI TON ELLINON EPLIRONAN GIA NA KATASKEVASTI ENA AGALMA ME TIN PROSOPOPI-I-SI TOU KATHE THEOU KE DEN POULIOTAN, ENO I >>HRISTIANI<< ANTI NA FIAHNOUN AGALMATA POU DEN MPOROUN NA POULITHOUN GIA NA TA KONOMANE, EKANAN TOUS THEOUSTOUS SE IKONES OPOTE ITAN EFKOLO KE NA POULITHOUN. ETSI FILEMOU OLISAS I AGIOI EHOUN GINI GIA ESAS TOUS HRISTIANOLATRES IDOS EMPOREFSIMO. POULAME AGIOUS KE PERNAME VASILIKA.TORA TO DEFTERO SKELOS GIA NA KATAPIS TIN GLOSASOU.379----395___-- AFTOKRATOR THEODOSIOS............ 16 IOUNIOU TO 391 DIATAGI THEODOSIOU PROS EPARHON EGYPTOU KINIGION...NA KATASTRAFOUN OLA TA ELLINIKA MNIMIA...........KINIGIOS KALI PATRIARHI ALEXANDRIAS THEOFILO OPOS TON VO-I-THISI STIN KATASTROFI....PATRIARHIS THEOFILOS META HARAS DEHETE TIN EKTELESI TIN KATASTROFIN GYNEKA KINIGIOU AKANTHIA THRISKOLIPTI ANAGKAZI KINIGIO NA EPIVLEPI PROSOPIKA TIS KATASTROFES.TIN IDIA PERIODO DI-I-KITIS EGIPTOU ROMANOS KE THEOFILOS DIATAZOUS TOUS PISTOUS KATA TA ALA AVOULA PLASMATA NA KATASTREPSOUN TIN VIVLIOTHIKI KE TON NAO TOU SERAPIO TIS ALEXANDRIAS... O DE PORFIRIOS KE PARTHENIOS KATO APO TIS DIATAGESTOU KATASTREPSANE OTI IHE APOMINI KE THIMIZE ELINISMO..MEHRI EDO THELO NA PISYEVO POS KATALAVES POS DEN APEFTHINESE SE KAFROUS. PISTEVE LIPON OTI SOU ARESI ALA MIN PROSPATHIS NA FORTOSIS TIS DOLOFONIES POU DIEPRAXAN ENANTION TON ELINON STOUS ELLINES NA SOVAREFTIS LIGAKI, KE NA MIN EHIS TIN ENTIPOSI POS ISE O EXIPNOS KE OLI I ALOI HAZI .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Ανώνυμος 10/7/09 1:52 μμ

    Καταρχήν τα δυσανάγνωστα, ασύντακτα, άστικτα Greeklish σου είναι βάναυση κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσης. Ως προς τα σημεία κάποια σχόλια:

    - Η διαφορά μεταξύ Δωδεκαθεισμού και Χριστιανισμού έγκειται σε 1000 σημεία κι όχι σε ένα όπως απλοποιητικά θές να παρουσιάσεις. Αγάλματα, είδωλα, και ειδώλια παραγγέλνονταν και αγοράζονταν και από ευκατάστατους ιδιώτες της Αρχαίας Ελλάδος για προσωπική λατρευτική χρήση ή για αφιερωματικούς σκοπούς. Ο Χριστιανισμός δεν επιβάλλει σε καμιά περίπτωση την αγορά εικόνων. Έγκειται στον κάθε πιστό, εάν θέλει να έχει μια εικόνα, να πληρώσει το κόστος κατασκευής στον αγιογράφο που θα την επιμεληθεί. Οι εικόνες δεν αναπαριστούν τον Θεό, πολλώ δε μάλλον "Θεούς", όπως βλακωδώς γράφεις (ο Χριστιανισμός ειναι μονοθεϊστική θρησκεία). Αναπαριστούν κυρίως πρόσωπα αγίων της Εκκλησίας, που υπήρξαν και κατά τον Χριστιανισμό είναι ζωντανά κατά το πνεύμα, γιατί η Εκκλησία είναι κοινωνία ζώντων και όχι τεθνεώτων. Μια γνωστή αναπαράσταση που υπάρχει, της Αγίας Τρίαδος με τον Πατέρα μέσα ως πρόσωπο, είναι αιρετική (δυτικής επιρροής που κακώς υπάρχει, όπου έχει απομείνει).

    - Σχετικά με την καταστροφή της βιβλιοθήκης του Σεραπείου Αλεξάνδρειας, διάβασε τα ακόλουθα για να καταπιείς εσύ τη γλώσσα σου. Καταρχήν υπήρχαν περισσότερες της μιας βιβλιοθήκες στην Αλεξάνδρεια. Οι κυριότερες ήταν η λεγόμενη «Βασιλική Βιβλιοθήκη» καθώς και το λεγόμενο «Μουσείο» την περιοχή του Βρουχείου με συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο τόμους, απ' ότι υπολογίζεται. Στις βιβλιοθήκες αυτές υπήρχαν συγγράμματα από όλους τους λαούς και θρησκείες, όχι μόνον αρχαιοελληνικά. Η βιβλιοθήκη του Σεράπειου είχε γύρω στους 42 χιλιάδες τόμους. Η Βασιλική Βιβλιοθήκη καταστράφηκε επί Ιουλίου Καίσαρα το 48 π.Χ. (όπως αναφέρουν οι παγανιστές Σενέκας, Λουκιανός, Πλούταρχος, Αύλος Γέλλιος - αναφέρει κάψιμο 700 χιλιάδων βιβλίων). Ο παγανιστής αυτοκράτορας Καρακάλλας το 215 μ.Χ. περιέκοψε το ποσό της επιχορήγησης της Βιβλιοθήκης του Μουσείου, κατάργησε το κονδύλιο που διετίθετο για την στέγαση και σίτιση των μελών της, και διέταξε την απέλαση όλων των αλλοδαπών μελών του (το αναφέρουν οι ιστορικοί Δίων ο Κάσσιος και ο Ηρωδιανός). Κατά την καταστροφή του αγάλματος του Σεράπεως δεν έχουμε απολύτως πειστικό λόγο να υποθέσουμε οτι καταστράφηκε η βιβλιοθήκη. Οι Ρουφίνος, Σωκράτης, Σωζόμενος και Θεοδώρητος διατείνονται ότι μόνο οι ναοί και τα είδωλα κατεστράφησαν όχι δε και τα υπόλοιπα οικοδομήματα. Ο Ορόσιος (5ος αι.) αναφέρει πως είδε μέσα στους ναούς βιβλιοθήκες. Ο παγανιστής Ευνάπιος (5ος αι.) στον θρήνο του για την καταστροφή του ναού-ακρόπολης του παγανισμού δεν αναφέρει τίποτα για καταστροφή της βιβλιοθήκης του ναού. Ακόμα κι ΑΝ οι Χριστιανοί κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη του Σεράπειου - πράγμα αμφισβητούμενο - οι Παγανιστές κατέστρεψαν - αποδεδειγμένα - τη Βασιλική βιβλιοθήκη και αυτήν του Μουσείου καίγοντας τουλάχιστον 26πλάσιου όγκου βιβλία. Ο V. Nourisson επιμελητής της Δημαρχιακής βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας σε διάλεξή του στις 3 Μαρτίου του 1893 είπε ότι "μετά την άλωση του Σαραπείου από τον Θεόφιλο, η βιβλιοθήκη λεηλατήθηκε μεθοδικά και τα βιβλία στάλθηκαν στην Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Θεοδόσιος ο Β’ καταγίνονταν να καταρτίσει μεγάλη συλλογή βιβλίων". Άρα εαν πάρθηκαν σε άλλες βιβλιοθήκες, τα βιβλία δεν είχαν καταστραφεί και αυτό επιπλέον δείχνει ότι η αξία τους εκτιμάτο. Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι καταστράφηκαν όλοι οι ~42.000 "τόμοι" του Σεράπειου, αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το πνεύμα, ούτε προφανώς είναι η αιτία για το χάσιμο της αρχαίας παράδοσης. Γιατί αν είναι να θρηνεί κανείς για τους 42 χιλιάδες "τόμους" ως την μέγιστη καταστροφή, τι πρέπει να κάνει για τους άλλους 1.00.000 + "τόμους" που καταστράφηκαν από άλλους μη Χριστιανούς προηγουμένως; Δεν είναι λίγοι οι άσχετοι και κακόβουλοι Νεοπαγανιστές δε που κατηγορούν τον Χριστιανισμό για την απώλεια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας..γενικά, υπονοόντας και του υπόλοιπου 96,5% (προφανώς δεν τους συμφέρει να πούν τι απέγινε ο κύριος όγκος των βιβλίων που είχε συγκεντρωθεί στην πόλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δημοσιεύτηκε μια εφ’ όλης της ύλης σύντομη και ενδιαφέρουσα παρέμβαση της Ι. Μ. του Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω, που περιλαμβάνει εννέα μικρά κεφάλαια κατά σειρά: 1) Μικρό ιστορικό, 2) Η Μοναστηριακή περιουσία, 3) Οι τίτλοι της περιουσίας του Μοναστηριού 4) Το θέμα των ιδιωτών, 5) Η προτεινόμενη λύση, 6) Διακονήματα – δραστηριότητες της Ι. Μονής, 7) Το Μοναστήρι και το φυσικό περιβάλλον, 8 ) Η θέση του Μοναστηριού, 9) Επίλογος.

    Μπορείτε να διαβάσετε την παρέμβαση με τίτλο: "ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (του εν Ολύμπω) Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ" μέσω του ακόλουθου ιστολογίου:

    http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/07/10/imag-dionysiou-enolympw-efolis-tisylis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κατά τον Κ. Παπαρρηγόπουλο, «η αρχαία θρησκεία κατέρρεε εσωτερικά. Ο αρχαίος κόσμος κατέπιπτε βαθμηδόν, οίκοθεν μάλλον ή δι’ εξωτερικής επιδράσεως… Οι ναοί κατέπιπτον και η πίστις εμαραίνετο και εν γένει το αρχαίον θρήσκευμα εφθείρετο. Αλλ’ εφθείρετο ηρέμα, ως εξ οργανικού θανατηφόρου νοσήματος μάλλον ή δια πληγών έξωθεν καταφερομένων». (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (εκδ. Ν.Δ. Νίκαια) τ. Γ, σ. 527 ε.). Σαφέστατα λοιπόν, ήδη η ειδωλολατρεία βρισκόταν ήδη σε μαρασμό, και απλώς ο Ν. Θεοδόσιος επιτάχυνε το τέλος της. Δεν ήταν η εξαφάνισή της αποτέλεσμα διωγμών, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι νεοπαγανιστές, αλλά ήταν αποτέλεσμα μαρασμού, επειδή οι Έλληνες έβλεπαν την ανωτερότητα της Χριστιανικής πίστης, και εγκατέλειπαν τα είδωλα. Έβλεπαν για 3 αιώνες τη Χριστιανική πίστη να αυξάνει, παρά τους συστηματικούς ανελέητους διωγμούς κατά των Χριστιανών. Αντιθέτως, η ειδωλολατρική πίστη που ήδη πέθαινε από μόνη της, κατέπεσε χωρίς διωγμούς, μόνο με την εξαγγελία νόμων, που ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν πραγματικά.

    Για το θέμα της κατάργησης των Ολυμπιακών το 393 μ.Χ., οφείλει να πει κανείς επίσης οτι οι αγώνες τον καιρό εκείνο, είχαν εκφυλισθεί εντελώς. Κορύφωση του εκφυλισμού ήταν ο Νέρων (+54 μ.Χ.) στον οποίο απανεμήθηκαν 1808 στεφάνια (μετάλλια) από διάφορες περιοχές, με την εξαγορά διαφόρων παραγόντων κατά τον Σουητώνιο (Νέρων 22-24). Η τοποθέτηση του Παπαρρηγόπουλου είναι πολύ ενδιαφέρουσα: «Ο Θεοδόσιος «κατήργησεν εν έτει 394 δια νόμου τον μέγαν ολυμπιακόν αγώνα, κατά την 293ην Ολυπιάδα». Παρατηρεί με νόημα ότι τελευταίος Ολυμπιονίκης στην πυγμή (393) ήταν ο Αρμένιος (!) μετέπειτα ηγεμόνας Βαραστάδης ή Αρδαβάζης, και προσθέτει: «και εξέλειπεν ούτω τότε δια παντός η επιφανεστάτη εκείνη των αρχαίων Ελληνικών πανηγύρεων». (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (εκδ. Ν.Δ. Νίκαια) τ. Β2, σ. 198 ε.).

    Μαρτυρούνται ακρότητες από ορισμένους Χριστιανούς στην αρχαιότητα, αλλά πάντα περιορισμένες τοπικά και χρονικά. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

    [Επιλογή αποσπασμάτων από ΟΟΔΕ]

    Συνιστώ να διαβάσετε το καλό βιβλίο του π. Γ. Μεταλληνού: «Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;», εκδόσεις Αρμός, 2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για να πείσουν τους αμαθείς περί διωγμών των Εθνικών από τους Χριστιανούς, οι Νεοπαγανιστές διαδίδουν το ιστορικό λάθος και ψεύδος ότι ο Ιουστιανιανός έκλεισε την Ακαδημία της Αθήνας από ανθελληνισμό. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Όχι, δεν είναι. Το γιατί, εδώ:

    http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/sxoles1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καταρχήν τα δυσανάγνωστα, ασύντακτα, άστικτα Greeklish σου είναι βάναυση κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσης. Ως προς τα σημεία κάποια σχόλια:

    OSA DEN FTANI I ALEPOU TA LE-I- KREMASTARIA. AFTA POU GRAFIS TA DIAVAZIS KE HERESE TRIVONTAS TA HERIASOU MONON ESI. OSI GNORIZOUN POS EHOUN TA PRAGMATA GELANE MESENA. OSO GIA TOUS PAGANISTES INE AFTI POU PISTEVOU AFTO POU PISTEVIS. OSO GIA TO SERAPIO ITAN NAOS KE OUHI VIVLIOTHIKI. OSO GIA TIS EKATONTADES VIVLIOTHIKES POU ANAFERIS AFTO DEN IPARHI STIN ISTORIA POUTHENAKE AN DEN EHIS AKOUSI TO TRAGOUDAKI AFTA POU LES EGO T AKOU VERESE AKOUSETO THA SOU KANI KALO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ Ανώνυμος 11/7/09 12:11 πμ

    Δεν μίλησα για εκατοντάδες βιβλιοθήκες. Είπα επακριβώς "περισσότερες της μίας". Το έχετε στο αίμα σας την διόγκωση και το ψέμα εσείς οι νεοπαγάνες, έτσι; Το Σεραπείο Αλεξανδρείας ήταν ναός που στέγαζε και συλλογή βιβλίων. Ψάξε για "Serapeum library". Θα διαπιστώσεις μόνος σου τι συνέβαινε αφού βρείς και μελετήσεις βιβλιογραφία από peer reviewed journals. Υποδείξεις να μου κάνεις όταν έχεις ικανή και σχετική πανεπιστημιακή κατάρτιση, ξέρεις να μελετάς άριστα αρχαίες Ελληνικές πηγές από το πρωτότυπο, και έχεις δημοσιεύσει σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Ως τότε πούλα τη σοφία σου στις γιαγιάδες στο χωριό σου, διάβασε τα forums των μισοπάλαβων δωδεκαθειστών, κανά "Ιχώρ" και πολύ σου είναι. Λήξις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 11/7/09 9:14 πμ

    MIN KSEHNAS POS TIS MEGALITERES KATASTROFES STON PLANITI TIS EHOUN FERI KE KANI KAPIOI PARAMORFOMENI SAN KE SENA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ Ανώνυμο 11/7/09 1:40 μμ

    Τώρα, να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν ο παρα-μορφωμένος είναι πιο επικίνδυνος από τον πανύβλακα. Με βεβαιότητα έχει δίκιο ο Πλάτων στον "Μενέξενο" που αναφέρει οτι "πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται", δίκιο έχει και ο Μ. Βασιλείος που λέει "Νους γαρ αποστάς του Θεού ή δαιμονιώδης γίνεται ή κτηνώδης". Από την άλλη, βρίσκω επίσης βάσιμα κάποια πράγματα που γράφει ο C.M. Cipolla στο δοκίμίο του "The Basic Laws of Human Stupidity", οτι δηλαδή "Non-stupid people always underestimate the harmful potential of stupid people; they constantly forget that at any time anywhere, and in any circumstance, dealing with or associating themselves with stupid individuals invariably constitutes a costly error" (4ος "νόμος") και "A stupid person is the most dangerous type of person there is" (5ος "νόμος"). Εγώ έχω υπόψιν μου τα λόγια του Πλάτωνα και του Μ. Βασιλείου, θα προσέχω να μη διαστρέψω επί το κακόν τη γνώση, που είναι δύναμη, και έχω συναίσθηση της ανεπάρκειάς μου, στα μάτια του Θεού κατά πρώτο λόγο και των καλυτέρων εμού κατά δεύτερο. Αν προσέξεις και εσύ την ανοησία σου σε ορισμένα πράγματα, κι αν ακόμα καλύτερα καταφέρεις να την εκριζώσεις και στρέψεις την γνώση επί το καλό, ο κόσμος θα έχει γλυτώσει από δύο πιθανές εστίες κινδύνου και μπορεί ακόμα και να ωφεληθεί. Μια καλή αρχή για αυτό είναι η μελέτη των διαφορετικών αναφορών και θέσεων ένθεν κακείθεν, και η προσωπική έρευνα με βάση τις πρωτότυπες πηγές και το αρχειακό υλικό. Μακάρι να έχεις τη διάθεση, τον χρόνο και το δυνατότητα να σπουδάσεις κάποιο γνωστικό αντικείμενο που έχει σχέση με τον Ελληνισμό, την Ιστορία, την Θρησκειολογία, κλπ συναφή, εφόσον σε ενδιαφέρει. Πήγαινε και μια βόλτα από το Άγιο Όρος χωρίς προκαταλήψεις, μίλα πρόσωπο με πρόσωπο με σεβαστούς γέροντες εκεί, αν δεν το έχεις πράξει ήδη. Ή και δεύτερη φορά, δεν θα σε χαλάσει. Μπορεί και να ωφεληθείς πολύ. Ο ομιλών έχει περάσει από πλείστα κέντρα, παράκεντρα, ύποπτες παρασυναγωγές, παγανιστικές, θεοσοφιστικές, και νεοταξικές συναρθροίσες και έχει από πρώτο χέρι γνώση για το τι παίζεται εκεί. Μάθε και συ, και ίσως τα πούμε ξανά σε άλλη βάση και με άλλο τόνο. Εύχομαι το καλύτερο στο μεταξύ και ενότητα βεβαίως για την αντιμετώπιση των κοινών εχθρών που απειλούν την Πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 11/7/09 10:05 μμ

    LIPON YIA NA SOU GINO EPONIMOS LEGOME ZEYSOTHEOS@HOTMAIL.COM SEVOME TIN THRISKIA TOU KATHE ENOS OTAN DEN THIGOUN TIN DIKIMOU KE I DIKIMOU INE ME AFTOOUS POU DIMIOURGISAN TON ELLINA KE TIN IPIRO TIS EUROPIS NA ISE KALA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η Εκκλησία δεν μασάει σε υλακές και σάλια λυσσασμένων. Όσο διώκεται τόσο λάμπει και στεριώνεται.
    ESI RE MEGALE OUTE EVREOS NA ISOUNA DEN THA ORIOSOUNA ETSI GIA TON GIKVE. DILADI TO TA DINO VAKOUFIKA GIA NA MIN MOU TA PAROUN I TOURKI META TIN APELEFTHEROSI APO TOUS TOURKOUS EPREPE TA MONASTIRIA NA MIN EPISTREPSOUN TIS PERIOUSIES STOUS DIKEOUHOUS; ALA KSERIS TI LE-I- MIA PARIMIA O LIKOS STIN ANAMPOUMPOULA HERETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @ Ανώνυμο 11/7/09 1:40 μμ

    Τώρα, να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν ο παρα-μορφωμένος είναι πιο επικίνδυνος από τον πανύβλακα. Με βεβαιότητα έχει δίκιο ο Πλάτων ZEYSOTHEOS@HOTMAIL.COM AKOMA PERIMENO NA ELTHIS SE EPAFI MAZIMOU GIA NA TA POUME. KE AN DEN THELIS NA XERO PIOS ISE PIGENE SE KAPIO INTERNETK KAFE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Οι αν-"ορθόδοξοι" δε φτάνει που επιβλήθηκαν δολοφονώντας τους Έλληνες, εξακολουθούν να καταπατούν και τη γη μας!
    Τα ρασοφορεμένα κτήνη ακολουθούμενα από τον όχλο που επιβεβαιώνει τον Φαλμεράυερ, εξακολουθούν να βάζουν τα βρωμοπόδαρά τους ακόμα και στον Όλυμπο μιαίνοντας τη Γη μας!
    ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΑ!
    ΟΙ ΑΝΥΠΤΟΠΟΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ (ΧΩΡΙΣ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλα ειδαμε και την εκκλησια.
    τον θυμαστε τον μητροπολιτη που παρεδωσε τις Σερρες στους τουρκους αναντι γης και λεφτα?
    τον πατριαρχη που ενω πολιορκουσαν την Κωνσταντινουπολη διαπραγματευοταν με τους τουρκους(τουρκικες πηγες και γραπτα το διαβεβεονουν)?
    ποιος ανοιξε την περιφημη Κεκροπορτα ξερεται?
    Ποιος εκαψε τοσα εργα τεχνης και ιστοριας ως παγανιστικα, και τωρα οτι εχουν μεινει τα βαζουμε σε μουσεια ξερεται?
    ποιος αντεγραψε την ιλιαδα και την εκανε ενα απο τα ευγγελια(συμφωνα με τους ιστορικου,χριστιανους και μη,) η τις ομοιτοτιτες της βιβλου με την θρησκεια των Χετταιων και των Περσων τις ξερεται?
    Τι να πω αν ετσι η εκκλησια στηριζει τον Ελληνισμο καλα να παθουμε στα χαλια που ειμαστε.
    Με μοναχους busnessman και μητροπολιτες rockstar, να κυκλοφορουν με λιμουζινες και μπραβους, αν αυτο σας διδαξε ο Χριστος και ηξερε τι θα απογινοταν η ιδεα του, θα προτιμουσε να μεινει ξυλοκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @ Ανώνυμος 11/7/09 12:11 πμ

    Δεν θα σε χαλάσει να διαβάσεις και κάποιες πληροφορίες "της άλλης πλευράς" στηριγμένες σε γραπτές μαρτυρίες που ίσως δεν γνωρίζεις:

    ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;

    Πρωτοπρ. Κυριακού Τσουρού

    http://www.egolpio.com/PAGANISM/poioi_katestrepsan_tous_arxaious_naous.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.ΔΕΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ.ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΧΑΣΜΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ,ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ Η ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ Η ΛΥΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΡΑΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. δεν ειναι οι αριστεροι παιδια που εφεραν τους γερμανους και την χουντα.σε λιγο θα μας πειτε οτι οι αμερικανοι που καταστρεφουν τον κοσμο τα βρηκαν με τους αριστερους.τι ωραια οιαριστεροι σας θεωρουν εσας απειλη και εσεις αυτους.ο θεοσ να σας ελεησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Με τι καθεται και ασχολειται ο κόσμος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. paidia kai oloi oi xristianoi.o theos legein:prosexete min planithite.oloi oi dodekatheistes plironontai!!.theoroyn toys rasoforoys apateones(merikoi einai)alla gia to xrima kai oxi gia ti thriskia.epeiseis theoroyn kai ton p paisio apateona!ayton ton agno anthropo poy boithoyse toys ftoxoys,poy toy stelnan xrimata ki aytos ta eperne kai ta edine se ftoxoys k.a.den exo tpt enantion ton dodekatheiston(patrioton ellinon)alla me ton dodekatheismo.oloi oi ellines eimaste isoi anthropoi alla propantos eimaste ellines!!!!xristianoi!!!!AGAPATE ALLILOYS.
    APO ELLIN XRISTIANOS.

    GRAPSTE KAI KAMIA APANTISI AN THELETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.