Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!

Ο 80φεύγα Μίκης Θεοδωράκης έχει βαλθεί να μας τρελάνει... Την μια παρεμβαίνει ουσιαστικά για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων μέσω επιστο...

Ο 80φεύγα Μίκης Θεοδωράκης έχει βαλθεί να μας τρελάνει... Την μια παρεμβαίνει ουσιαστικά για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων μέσω επιστολών και την άλλη ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, συγκινώντας τους παρευρισκομένους με τις αναφορές του στον... ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, δηλαδή τον αρχισφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ! Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε που οδεύουν οι καταστάσεις:
Την κοινή μουσική και πολιτισμική παράδοση της Ελλάδας και της Τουρκίας τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης σε ευχαριστήριο μήνυμα του προς το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, που τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα σε δημόσια τελετή που οργανώθηκε στην έδρα του Πανεπιστημίου.Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, μέσω ειδικής σύνδεσης από το σπίτι του στην Αθήνα, ο συνθέτης είπε ότι και μόνο το άκουσμα της λέξης Βόσπορος τον γεμίζει χαρά και τον παραπέμπει στα μέτρα και τις κλίμακες της βυζαντινής παράδοσης από την οποία εμπνεύσθηκε ο ίδιος όπως είπε.Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι και η Ελλάδα και η Τουρκία, μοιράζονται τη μεγάλη παράδοση του Βυζαντίου και επεσήμανε ότι οι μουσικές κλίμακες στην παραδοσιακή τουρκική μουσική είναι οι ίδιες με τις μουσικές κλίμακες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής ακόμα και του ρεμπέτικου.Σ΄ αυτό στηρίζεται η ψυχική συγγένεια που αισθάνονται οι δύο λαοί, είπε στο ευχαριστήριο μήνυμα του ο μουσικοσυνθέτης, που ο ίδιος είχε ενεργά συμβάλει στη δεκαετία του ‘80 και του ‘90 για να ξεπερασθεί το κλίμα εχθρότητας και έντασης που χαρακτήριζε τότε τις σχέσεις των δύο χωρών.Ο Μίκης Θεοδωράκης συγκίνησε το κοινό των διανοούμενων που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφερόμενος στον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας ως τον μεγάλο μεταρρυθμιστή που δημιούργησε μια νέα σύνθεση Ανατολής-Δύσης εμφυτεύοντας στην Ανατολή στοιχεία από τον πολιτισμό της Δύσης.Η ισορροπία αυτή των στοιχείων της Ανατολής με τη Δύση, οδήγησε πάντα σε μεγάλες στιγμές της ιστορίας είπε στο ακροατήριο του ο Μίκης Θεοδωράκης.Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Καντρί Οζτζαλντιράν, επέδωσε τα σύμβολα της διάκρισης που απονεμήθηκε στο Μίκη Θεοδωράκη, στη Μαρία Φαραντούρη, η οποία και στην συνέχεια ερμήνευσε μερικά από τα έργα του Θεοδωράκη συνοδευόμενη από την μικρή ορχήστρα.

ΕΞΠΡΕΣΣ

13 σχόλια

  1. ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ!

    ΑΥΤΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ, ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ, ΤΟΝ... "ΜΙΜΙΚΗ" - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ - ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ 2010, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο 80 "ΦΕΥΓΑ" ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, "ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΠΟΙΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θοδωρακης
    Σαβοπουλος
    Μικρουτσικος Θανος
    Λαζοπουλος


    Τεμπεληδες, ατεχνοι και προδοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπερασμα...

    Ο αριστερος θα παραμεινει γραικυλος και ξεφτυλισμενος οσο κι αν γερασει. Πανω που νομιζεις οτι αλλαξε κι αναθεωρησε, τσουπ! παει και γλυφει τ' αρχιδια του Σουλτανου. Δεν αλλαζουν ποτε αυτη οι ανθρωποι. Πρωτα φευγει η ψυχη και μετα τα χουγια λεμε στο χωριο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι η Βυζαντινή μουσική και η τουρκική έχουν τις ίδιες βάσεις (Ελληνική) είναι αλήθεια, το ότι ο Κεμάλ ήταν ο εκσυχρονιστής τις Τουρκιας και αυτό είναι αλήθεια, αλλα εκείνο το κούφιο "..αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας" ποτε δεν το κατάλαβα τι εννοούσε!?

    Ούτε και όταν στην περίοδο τις δικτατορίας σε άφιξη στο αεροδρόμιο του Tel Aviv, φίλησε το χώμα και είπε έρχομαι να προσκυνήσω μια νέα πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΕΒΗΚΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΤΟΝ ΤΥΛΙΞΕ ΑΥΤΗ Η ΜΑΪΜΟΥ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΙΛΗΘΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ(ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΡΝΑΓΑ) ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΟΝ ΒΑΦΕΙΑΔΗ. ΠΟΙΟΣ; Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΕΤΟΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΗΤΑΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά τον ανεμιστήρα. Τώρα βέβαια με το «Αλτσχάιμερ» λόγω ηλικίας, οι στροφές του (ανεμιστήρα) έχουν πάθει τρα-λα-λα. Αλλά και νέος όταν ήταν, τα ίδια έκανε. Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται από την ΕΟΝ στην ΕΔΑ, μετά στην (αόρατη) αντίσταση, μετά να ωρύεται τότε στις διαδηλώσεις για την αποστασία "Μητσοτάκη κάθαρμα", μετά έβγαλε το σλόγκαν "Καραμανλής ή τανκς", μετά πάλι στην αριστερά, μετά πάλι σαν βουλευτής επικρατείας της ΝΔ (μαζί με τον "Μητσοτάκη κάθαρμα"), μετά βραβευμένος με το "Ιπεκσί" (ναι το βραβείο αυτού του ανθέλληνα που έλεγε στα ποιήματά του "Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτόν τον κόσμο, δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου. Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο, δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου. Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος" και άλλα φαιδρά) μετά πάλι αριστερά και πάει λέγοντας, στον χασάπη τον εξισλαμισμένο εβραίο κεμάλ θα κόλλαγε;;; Το να είναι κάποιος κορυφαίος μουσικός (σαν τον Θοδωράκη) δεν σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται και οτιδήποτε άλλο (π.χ. πολιτικός, νευροχειρουργός, αστροναύτης, ή οτιδήποτε). Έκαστος στο είδος του κ. Μίκη μου. Αλήθεια το ντροπείο "ιπεκσί" το 'χεις επιστρέψει, ή το 'χεις ακόμα κάντρο στο σαλόνι σου και το καμαρώνεις;;; Α! και για να θυμόμαστε και λίγο, για το Αιγαίο, ο Ιπεκτσί έγραφε σε άρθρο του στην Μιλιέτ (Miliyet), στις 21 Αυγούστου του 1976: «…Η Τουρκία υπέγραψε το 1958 συμφωνία με την οποία αποδεχόταν την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας των νησιών …Τελικά οι τουρκικές κυβερνήσεις ξύπνησαν όταν μια μέρα βρέθηκε πετρέλαιο στην Θάσο… Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για να δείξουμε ότι οι παραλείψεις των τουρκικών κυβερνήσεων δημιούργησαν μεγάλες αδικίες εις βάρος της Τουρκίας… Με μια ματιά στο χάρτη μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η ηγεμονία των Ελλήνων στο Αιγαίο δεν στηρίζεται σε κανένα δίκαιο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι αν αυτό θα γίνει με το καλό ή θα χρειαστεί βία. Αυτή είναι η ουσία του θέματος». Αυτούς θέλουν στην Ευρώπη, αυτούς κανακεύουν τα γιουσουφάκια. Και σεις οι υπέρμαχοι της Μογγολο-ελληνικής "φιλίας"(χαχαχαχαχαχαχαχ) να τους χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΚΚΕ πάντα συμπαθούσε τον Κεμάλ..
    Οι ίδιοι δεν έλεγαν ότι επεδίωξαν τη Μικρασιατική καταστροφή; Θεωρούσαν ότι αν παρέμενε η Ιωνία στην Ελλάδα, θα έσφιγγε πολύ ο κλοιός των Αγγλογάλλων στην "πατρίδα" τους, την ΕΣΣΔ (άσχετο αν αργότερα ο ντονμές Κεμάλ, μέσω του διεθνούς Σιωνισμού τα βρήκε με τους Δυτικούς).
    Κατά συνέπεια, γιατί να εκπλαγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα ρε αυτος με το ενα ποδι στο ταφο και θελει να γινει προεδρος της δημοκρατιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντικειμενικά, έχει δίκιο για τις κλίμακες. Όσοι έχουν μουσικές γνώσεις, καταλαβαίνουν. Το Βυζάντιο πήρε τους αρχαίους ελληνικούς τρόπους και τους εξέλιξε σύμφωνα με τις δικές του πολιτισμικές ανάγκες. Κατόπιν, μέσω αλληλεπίδρασης, επηρεάστηκεν όσοι έζησαν σε αυτά τα εδάφη.

    Επίσης, αντικειμενικά, έχει δίκιο για τις μεταρρυθμίσεις του Κεμάλ, σε πολιτικό/διοικητικό επίπεδο. Μετέφερε δυτικούς θεσμούς στην Ανατολή, είναι προφανές.

    Αντικειμενικότερα, στην πορεία του για την ανάληψη της εξουσίας και την ομογενοποίηση του νεοπαγούς κράτους, ο Κεμάλ έσφαξε και εκτόπισε εκατομμύρια.

    Δεν το ακριβές κείμενο της δήλωσης του Θεοδωράκη, γι' αυτό θα ήμουν προσεκτικός. Πολλές φορές, οι εφημερίδες μεταφέρουν τα πράγματα διαστρεβλωμένα, σκοπίμως ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι αρκετο να πουμε για τον Θεοδωρακη-για να καταλαβουμε τι εστι κομμουνιστικος καλος(!) στον εγκεφαλο-οτι:ΜΕΝΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ που ειναι αφιερωμενος στην ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ και σε καθε ευκαιρια,ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΕΟΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ!!!
    Παραλληλα,στο ενδιαμεσο των παρανοΪκων δηλωσεων του,μας παραδιδει μαθηματα αρχαιοελληνικου ΗΘΟΥΣ!!!
    Αλλα δεν φταιει ο ανεμοδουρας Θεοδωρακης:Φταινε αυτοι που θεοποιησαν εναν καλο πιανιστα και συνθετη και του επετρεψαν να εχει λογο επι Εθνικων θεματων.
    Αλλα σε ενα ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ που απαγορευεται να εχει δημοσιο λογο
    ενας δεδηλωμενος Εθνικιστης,ολα ειναι επιτρεπτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ



    Mε ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία, στηλιτεύεται ο τούρκικος τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης.
    Στο εν λόγο άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μια σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεμαλικό καθεστώς εδώ και αιώνες προσπαθεί να καταπνίξει.
    Εν συντομία.

    «Μην το θυμίζετε αυτό στους μουσουλμάνους!
    ΑΝ οργανωνόταν στην επίσημο Αθήνα συνέδριο με θέμα «θα πάρουμε πίσω την πόλη».
    ΑΝ έφτιαχναν μακέτα με τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες με τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη.
    Αν ξαφνικά ένας τύπος ντυμένος ο περίφημος Έλληνας Νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό μας Ulubatli Hasan και τον γκρέμιζε κάτω.
    ΑΝ έφτιαχναν μια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά σταυρό.
    ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα σας άρεσε? Δεν θα μας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη μας.
    Τότε γιατί το κάνετε εσείς αυτό?
    Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε την άλωση σα να ήταν χθες?
    Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή διακηρύσσετε σε όλο τον κόσμο. «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας, ήρθαμε εκ των υστέρων και τα πήραμε με τη βία».
    Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη μνήμη μια υπόθεση 6 αιώνων?
    Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω?
    Μη φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε μερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.
    Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων και αν ακόμα τη πάρουν δεν μπορούν να την κατοικίσουν.
    Αυτό το όνειρο το βλέπουν μια χούφτα βλάκες μόνο.
    Κι οι δικοί μας που γιορτάζουν την Άλωση είναι μια χούφτα φανατικοί μόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.
    Ρε σεις, αν μας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις μέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε?
    Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς?
    Αντί να περηφανευόμαστε με τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε με αυτές που ιδρύσαμε, ΑΝ υπάρχουν.
    Αλλά δεν υπάρχουν.
    Όλη η Ανατολή είναι περιοχή κατακτημένη!
    Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=μάνα, dolu=γεμάτη) αλλά προέρχεται από την ελληνική λέξη η ΑΝΑΤΟΛΗ.
    Ακόμα και η ονομασία της Ισταμπούλ δεν είναι αυτό που μας λέει ο Edliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάμ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το ελληνικό «εις την Πόλιν».
    Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαμε μόνιμη εγκατάσταση, τέλος η νομαδική ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε-πέντε τα διαμερίσματα.
    Κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει, ηρεμήστε πια. Οι χωριάτες μας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς πολλές φαμφάρες.».



    ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ!

    Neraida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Aλήθεια της καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο Άγιο Κοράνι


    Τελικά, αυτά που μας ενώνουν μπορεί να είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν στις δύο θρησκείες. Ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο αλήθειας, όσο και αν εμείς οι χριστιανοί μπορεί να προβάλουμε άλλες θέσεις, για τους μουσουλμάνους είναι το Άγιο Κοράνι, όπως και για μας η Αγία Γραφή.

    Στο κεφάλαιο με τίτλο Αλ Καχφ [το Σπήλαιο], αριθμός κεφαλαίου 18, υπάρχουν 110 εδάφια [=σούρες] με πλείστες αναφορές στον Μεγάλο Έλληνα Βασιλιά. Συγκεκριμένα, 28 εδάφια μιλούς για τη δόξα του.

    Το άγιο επίθετο που αποδίδει στον Μέγα Αλέξανδρο το άγιο κοράνι στα αραβικά, είναι Δου Αλ Κκαρνέϊν (ή κατ΄ άλλους προφέρεται Δι Αλ Κκαρνέϊν.
    Εδώ κατά τους άραβες ερευνητές του κορανίου κρυπτογραφείται ο Δοξασμένος Έλληνας Αλέξανδρος = Αλ Ματζίντ Ρούμι Αλ Ασικάντερ.
    Ρούμι, σημαίνει Έλληνας, Ρωμιός. Αυτός δεν είναι Ιωνας (Γιουνάν).
    Ασικάντερ σημαίνει Αλέξανδρος.
    Το κρυπτογραφημένο όνομα Δι Αλ Κκαρνέιν, είναι μυστικιστικό όνομα και έχει αποδωθεί όμοια και στον Μωυσή, επίσης στο κοράνι μέσα.
    Οι αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο εντός του αγίου Κουράν, είναι απόδοσης τιμών σε μυστικιστή και ιερέα, διότι του αποδίδουν τα λόγια ότι δίδαξε τον Έναν και Μοναδικό Θεό και όχι ότι ο ίδιος αυτοαποκαλέστηκε θεός.

    εδάφιο 110
    "Πες δεν είμαι παρά ένας άνθρωπος όμοιος με όλους εσάς, που όμως η θεία έμπνευση με επισκέφθηκε κι αυτή μου υπαγόρευσε ότι ο Θεός είναι Ένας και Μοναδικός. Οποιος προσδοκά να γνωρίσει το Μεγαλείο Του ας κάνει πράξεις αγαθές σύμφωνα με το Λόγο Του και ας Τον λατρέψει όπως ακριβώς είναι, δηλαδή Ενας και Μοναδικός".


    ..............................
    εδάφιο 83
    Οταν ρωτηθείς περί του βασιλέως που φέρει δύο κέρατα (Δου Αλ Κκαρνέϊν) να ειπείς "Θα σας αποκριθώ ορισμένα για τη ζωή του"

    ...........................
    εδάφιο 86
    Έφτασε στα μέρη εκείνα που ο ήλιος δύει και βασίλευσε σε μια πηγή που αναβλύζει πυρωμένο ύδωρ και εκεί ζούσε ένας λαός. Του είπαμε "Δου Αλ Κκαρνέϊν έχεις κάθε εξουσία ή να τους τιμωρήσεις ή να τους μεταχειριστείς με καλωσύνη.

    εδάφιο 86
    Σώφρον, αυτός αποκρίθηκε. "Οποιος είναι άδικος θα τον τιμωρήσω κι όταν θα δώσει λόγο μπροστά στο Θεό και Κύριό του θάναι πρωτοφανής και μεγάλη η τιμωρία του,

    εδάφιο 87
    αυτός όμως που θα πράξει ευγενικά και αγαθά έργα, θα απολαύσει εξαίρετη αμοιβή".

    εδάφιο 88
    Κι ύστερα έφυγε για άλλο προορισμό.

    ......................

    Με κάθε σεβασμό, ευχαριστούμε εμείς οι Έλληνες το Άγιο Κουράν για τις αναφορές του στον Μεγάλο Έλληνα, Αλέξανδρο.
    Ας το σεβαστούν το ίδιο και οι μουσουλμάνοι σκοπιανοί.



    Για την αντιγραφή, Neraida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΜΙΚΥ-ΜΑΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.