Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ... ΕΛΕΟΣ!

Σκηνοθεσία: Ηλία Γιαννακάκη, Eύη Καραμπάτσου Είδος: Ντοκιμαντέρ Διάρκεια: 90' Υπόθεση: Το 1947, στην κορύφωση του Ελληνικού Εμφυλίου, έ...

Σκηνοθεσία: Ηλία Γιαννακάκη, Eύη Καραμπάτσου
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'
Υπόθεση: Το 1947, στην κορύφωση του Ελληνικού Εμφυλίου, ένα στρατόπεδο δημιουργείται στην Μακρόνησο, ένα ξερονήσι απέναντι από το Λαύριο, ώστε να εκτοπισθούν οι κομμουνιστές φαντάροι ή ακόμη και οι ύποπτοι αριστερής συνείδησης και να «αναμορφωθούν» ιδεολογικά ώστε να σταλούν στο μέτωπο και να πολεμήσουν στην πλευρά του Εθνικού στρατού εναντίον των πρώην συντρόφων τους.
Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας 2008 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Για την κ. Καραμπάτσου υπήρχε και παλαιότερα εκτενές ρεπορτάζ και παρουσίαση ενός ακόμη ντοκυμαντέρ της, στον "Ριζοσπάστη". Εκείνο αφορούσε στην Κουβανέζα ντίβα Μαργκαρίτα Ντίας Γκονζάλεζ. Η Εύη Καραμπάτσου ταξίδεψε μέχρι το "Νησί της Επανάστασης", μέχρι το χωριό Γκουαναχάι, όπου ζει, σε βαθιά γεράματα σήμερα, η τραγουδίστρια. Η γεννημένη το 1918 Margot έφυγε από την πατρίδα της το 1938 και ταξίδεψε σε 28 χώρες. Εζησε στην Ελλάδα, σε ένα σπίτι στην Πατησίων, το διάστημα 1950 - 1954. Συνεργάστηκε στενά με τον Αττίκ, την Βέμπω, τον Γούναρη. Αργότερα, στη Γαλλία δούλεψε μαζί με την Πιάφ. Επέστρεψε στην Κούβα μεσούσης της Επανάστασης - απόδειξη της έμπρακτης υποστήριξής της στον Κάστρο.
Και μετά μας λένε ότι στην Ελλάδα η τέχνη δεν αριστεροκρατείται!

13 σχόλια

  1. Τί σας πείραξε δηλαδή δεν καταλαβαίνω. Σάμπως τη χούντα δεν τη ζούμε ακόμα με τους φασίστες που μας κυβερνάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας πειράζει η μόνιμη μονόπλευρη θεώρηση, ειδικά στο χώρο της λεγόμενης τέχνης και των γραμμάτων, τομείς που βεβαίως και αριστεροκρατούνται! Νομίζω ότι είναι κατανοητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8a mas di3oun kai oi 8olokoultouriades ti eginan sta stratopeda tou Mpoulges?
    Miopws i makronisos en telei ka8agiazetai uster akia po tis dilwseis Pangkalou?
    Lew egw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΥΣΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΦΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ:
    ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ (ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ) Ή ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΙ (ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ)Ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ (ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ). ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ (ΜΠΑΤΣΗΣ) ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ, ΜΠΑΣΤΙΑΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ)ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ)ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΊΑΣ(ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιταχτε κατι φατσες!!!
    Ας κανουν κι ενα ντοκιμαντερ πχ. για τους αγνοουμενους της Κυπρου...
    Αλλα τι λεω,αυτα θεωρουνται...φασιστικα για τους θολοκουλτουριαρηδες!
    Για να καταλαβετε με τι εχουμε να κανουμε,κοιταχτε ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ:

    ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
    ΕΛΛΗ FILMCENTER Νέο παράθυρο
    Ακαδημίας 64 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο), 210-3632789.
    Πεμ. - Τετ.: 18.00/ 20.15/ 22.30

    ΠΑΓΚΡΑΤΙ
    ΠΤΙ-ΠΑΛΑΙ FILMCENTER Νέο παράθυρο
    Βασ. Γεωργίου Β' και Ριζάρη (ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός), 210-7291800, 2107243707.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΠΛΑ; ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ. ΤΟ ΤΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ) ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ; ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΑ (ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΥΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αφου ρε ζωα εισαστε αγράμματοι. Τι τέχνη να καταλάβετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα να δεις πόσο πειράχτηκαν τα ορφανά του Μαρξ και λάτρεις της κουκούλας και της μολότοφ... Είμαστε εμείς αγράμματοι και αυτοί εγγράμματοι που το νοσηρό τους μυαλό το παραμορφωμένο αντιλαμβάνεται σαν... τέχνη (του κώλου βεβαίως) εκείνο τον βλαμένο που συνουσιαζόταν με το καρπούζι, τις ανωμαλίες με την Παναγία ΜΑΣ, τον Χριστό ΜΑΣ και τον Εθνικό ΜΑΣ Ύμνο! Α, ρε ποητές Φαμφάρες... Και το μυαλό μου είναι θολό και το δικό σας πιο λειψό, σας εφλομώσαν τα λεφτά... Γειά σου Φαμφάρα, φαφλατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία ο πόλεμος των συμοριτών είναι ίσως ο μοναδικός πόλεμος που οι νικητές είχαν περισσότερους νεκρούς. Φυσικα΄οι περισσότεροι ήταν άμαχοι.

    28.000
    Να έχετε πάντα αυτόν τον αριθμό στην μνήμη σας. Τόσα έιναι τα παιδειά που μετέτρεψαν σε γενίτσαρους… Ούτε οι ναζί δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο.
    Επίσης είναι γνωστό ότι η αγριότητα των αριστεροφονιάδων ξεπέρασε ακόμα και τις αγριότητες των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Στάλιν και του Χίτλερ.

    Τους έδειξαν έλεος που δεν το άξιζαν.


    Ανώνυμε 9/4/09 7:18 μμ
    Και μόνο ο τρόπος που διατύπωσες την άποψή σου αρκεί για σε κατατάξουμε στο ιδιο μορφωτικό επίπεδο με τα είδωλά σου. Επισης καλό θα ήταν να ξεχωρίζεις την τέχνη από την κακοστημένη προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. afto pou synveni stous ellines prepi na grafti sto vivlio ton gines, oti to 10/100 kyvernai to 90/100. ke to hirotero; to 10/100 kathivrizi ke xeftilizi to 90/100 ke kanenas ektos poli ligon den antidra. afto legete katantima. ithesta ke pathesta lei kapia parimia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Το ότι η Ελλάδα ΣΩΘΗΚΕ από τον
    Κομουνιστικό "Παράδεισο" οφείλεται στη θυσία και το φρόνημα ΟΛΩΝ των Ελλήνων-εκτός από τους κομουνιστές,
    που, αν και ήξεραν τη συμφωνία της Γιάλτας, αιματοκύλησαν την πατρίδα τους. 2. Φαντάζεστε να είχαν επι- κρατήσει τότε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ μετά την πτώση τους; Τρανό παράδειγμα όλο το πρώην"σιδηρούν παραπέτασμα" και η κατάντια των λαών του! 3. Με-τά από 60 χρόνια δεν έχω κατλάβει-έστω και μέσω της "τέχνης", γιατί πρέπει να αναξέουμε πληγές; Ας μας αφήσουν ήσυχους κι ας αναλογισθούν ΟΛΟΙ το τι κακό έκαναν τότε στην πατρίδα τους, αν βέβαια πιστεύουν σ' αυτήν.4. Όσο για τη Μακρόνησο ίσως ήταν κάτι το βάρβαρο και απο- τρόπαιο ανθρωπιστικά, αλλά πρέπει να το κρίνουμε με την τότε κατάστα-ση! Καλό Πάσχα και ηρεμήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενώ η κατάντια του ΔΝΤ είναι πολύ καλύτερη! Εμπρος στον αγώνα Αγωνιστές ΧΙΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ... Εμπρός για μια Γερμανία δυνατότερη από τότε... Οι κουκούλες μάλλον σας ξεμείνανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.