Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΗΣΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΧΗΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ¨Χ ¨ ... Αγαπητοί Συμπολεμισταί και φίλοι Σας γνωρίζωμε ότι τ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΧΗΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ¨Χ¨
...
Αγαπητοί Συμπολεμισταί και φίλοι

Σας γνωρίζωμε ότι την 14η Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, τελούμεν αρχιερατικό μνημόσυνο για τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, ιδρυτή και αρχηγό της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως ¨Χ¨ και δια τους υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντας μαχητάς αυτής.

Το μνημόσυνο θα τελεσθεί εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στις 12 το μεσημέρι. Ομιλητής θα είναι ο τ. Πρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και ιστορικός συγγραφέας κ. Κών/νος Μπαρμπής. Θα ακολουθήσει πορεία, μετά των λαβάρων μας και κατάθεση στεφάνων εις το παρακείμενο άγαλμα του εθνεγέρτη Κολοκοτρώνη.

Παρακαλείσθε, όπως τιμήσετε τας ανωτέρω εκδηλώσεις μας οικογενειακώς.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Βασίλειος Δ. Κουρουπός
Ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας

8 σχόλια

  1. Τελικα ειναι σαν ειρωνια της Ιστοριας:Ο Πρωθυπουργος που τιμησε και αξιοποιησε τον Γριβα σρατιωτικα ηταν ο Γεωργιος Παπανδρεου...
    Αυτος ηταν ο Πρωθυπουργος που ειχε τα κοτσια να στειλει κρυφα μια μεραρχια του Ελληνικου Στρατου στην Κυπρο(ενισχυμενη με ιλη αναγνωρισεως ελαφρων αρματων Μ24 και ιλη μεσων αρματων Μ47).
    Στη συνεχεια καλεσε τον Γριβα στο σπιτι του Καστρι(Υπαρχει ωραιοτατη φωτογραφια)και του ανεθεσε την ηγεσια ΟΛΩΝ των ελληνικων δυναμεων που ευρισκοντο στην Μεγαλονησο:ΕΛΔΥΚ,Κυπριακης Εθνοφρουρας,Ελληνικης Μεραρχιας,δυναμις Τορπιλλακατων κλπ.
    Στις κινησεις αυτες ειχε εξασφαλισει την συμπαρασταση του ηγετη της δεξιας αντιπολιτευσης Παναγιωτη Κανελλοπουλου.Τον Γριβα διατηρησαν ως Διοικητη των ελληνικων δυναμεων στην Κυπρο και οι επομενες ελληνικες κοινοβουλευτικες κυβερνησεις(Στ.Στεφανοπουλου κλπ).Οσο ηταν διοικητης ο Γριβας και οι ελληνικε κυβερνησεις τον στηριζαν,οι Τουρκοι δεν διενοουντο να πατησουν στην Κυπρο!
    Αυτα μεχρι την ελευση της δικτατοριας ,οταν ο Γ. Παπαδοπουλος,μετα απο την συναντηση με τον Τουρκο πρωθυπουργο Σ. Ντεμιρελ στον Εβρο το φθινοπωρο του 1967(Κεσσανη και Αδριανουπολη)κατ'απαιτησιν τον Τουρκων , καθαιρεσε απο την θεση του τον θρυλικο Γριβα-Διγενη και ανακαλεσε την Μεραρχια πισω στην Ελλαδα.Το γοητρο του Εθνους και η αμυνα της Κυπρου ειχαν τρωθει καιρια....
    "Το Εθνος πρεπει να θεωρει εθνικον οτι ειναι αληθες"Διονυσιος Σολωμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οργάνωση "Χ" δεν είχε άλλο στόχο, παρά την αντιμετώπιση των κομμουνιστών στην Ελλάδα. Προς τούτο δεν δίστασε να συνεργασθεί με τον κατακτητή και παρέδωσε Έλληνες αριστερούς στους Γερμανούς.
    Νομίζω ότι αυτό είναι μία σκοτεινή πτυχή της ελληνικής ιστορίας και του κατά τα άλλα μεγάλου πατριώτη Γρίβα-Διγενή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

    ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η οργάνωση "Χ" δεν είχε άλλο στόχο, παρά την αντιμετώπιση των κομμουνιστών στην Ελλάδα. Προς τούτο δεν δίστασε να συνεργασθεί με τον κατακτητή και παρέδωσε Έλληνες αριστερούς στους Γερμανούς.
    Νομίζω ότι αυτό είναι μία σκοτεινή πτυχή της ελληνικής ιστορίας και του κατά τα άλλα μεγάλου πατριώτη Γρίβα-Διγενή.""

    Δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει, μάθε όμως ότι και το ΕΑΜ συνεργάστηκε με Γερμανούς. Γιατί όχι, αφού και ο "πατερούλης" του, ο Στάλιν είχε συμφωνήσει με το Χίτλερ στο διαμελισμό της Πολωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.