Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΘΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ

ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ... Νέα πρόκληση κατά των εθνι...

ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

...
Νέα πρόκληση κατά των εθνικών μας συμφερόντων στο Αιγαίο στήνουν οι Τούρκοι, με τις πλάτες των Αμερικανών! Πιο συγκεκριμένα το Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης, που υπάγεται στο ΝΑΤΟ, αποφάσισε να διεξάγει κοινές αεροπορικές ασκήσεις στο Αιγαίο μεταξύ της τουρκικής αεροπορίας και της αμερικανικής. Οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι λειτουργούν στο Αιγαίο σαν να επρόκειται για εναέριο χώρο της Τουρκίας αδιαφορώντας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Σύμφωνα με απόφαση του αμερικανού διοικητή του Νατοϊκού Στρατηγείου της Σμύρνης, του Πτέραρχου Λι Μαικ Φραν, εγκρίθηκαν τα σχέδια πτήσης των τουρκικών F 16 πάνω απο τον Ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να δοθούν τα σχέδια πτήσης στην Ελληνική Αεροπορική Διοίκηση, για να εγκριθούν! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της άσκησης που έλαβε χώρα στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 8 φορές παραβίαση του ελληνικού ενάεριου χώρου, με αμερικανική σφραγίδα! Οι παραβιάσεις αυτές έγιναν στην περιοχή του Άη Στράτη! Τα τουρκικά αεροπλάνα έφτασαν 8 μίλια απο το νησί του Αγίου Ευστρατίου, ο δε θόρυβος των αεροπλάνων έγινε αισθητός απο τους κατοίκους του νησιού! Βεβαίως όλα τα ανωτέρω δεν φαίνεται να απασχολούν τον “βαρύμαγκα”, που φέρει τον τίτλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης.
Πριν μερικές εβδομάδες ο “Στόχος” είχε αποκαλύψει τα ύποπτα σχέδια που κρύβοται πίσω απο τα φαινομενικά “αθώα” Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφώνησε ο Α/ΓΕΝ με τον τούρκο ομόλογο του. Τότε είχαμε γράψει ότι είχαν συμφωνήσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος, αρκεί να χαρακτηρίζουν την παρουσία τους ως... “εκπαιδευτική”! Και επιπλέον τότε συμφώνησαν Τούρκοι αξιωματικοί να ανεβαίνουν στα Ελληνικά Πολεμικά Πλοία και να διαπιστώνουν απο κοινού τα... τεχνικά χαρακτηριστικά των Ελληνικών Πολεμικών Πλοίων! Και σαν να μην έφτανε αυτό τότε ο Έλληνας Α/ΓΕΝ είχε δηλώσει στον τούρκο ομόλογό του ότι: “Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και εσείς προσωπικά, έχετε έναν φίλο στην Ελλάδα”! Και ως απάντηση όλων αυτών ο Τούρκος, μόλις έφυγε απο την Ελλάδα και πήγε στην Τουρκία, εκτόξευσε απειλές με αφορμή τις συμφωνίες της Κύπρου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο σχετικά με έρευνες πετρελαίου. “Τέτοιου είδους συμφωνίες” δήλωσε ο Τούρκος Ναύαρχος “απειλούν τα συμφέροντα της Τουρκίας”!
Κατάλαβες αρχηγέ Καλαμαλίκη ποιον θεωρείς φίλο; Αυτόν που ευθέως απειλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό!
"ΣΤΟΧΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.