Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΡΔΕΑΣ ... Σταράτα και χωρίς περιστροφές ο ΑΞΙΟΣ Διάδοχος του Σεβαστιανου Μητροπολί...

ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΡΔΕΑΣ
...
Σταράτα και χωρίς περιστροφές ο ΑΞΙΟΣ Διάδοχος του Σεβαστιανου Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πογωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας "τα χώνει" στο ΚουΚουΕ επ' ευκαιρίας των τιμών που επιφυλάσουν στον Σωκράτη Κόκκαλη (ή "κρόκους" όπως τον έλεγαν στη "στάζι") και την οικογένεια του, στις 5 Οκτωβρίου στο Γράμμο. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας που όπως λέει, «Ὅσο ζῶ καὶ ἀναπνέω, θὰ λέω, μὲ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ πάντοτε, ὅσα πιστεύω πὼς πρέπει νὰ λέγωνται γιὰ τὸ Ἔθνος, τὴν Ἐκκλησία καὶ τὴν Ἐπαρχία μας» δεν μάσησε τα λόγια του και σε επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα "Πρωϊνός Λόγος" των Ιωαννίνων αναφέρει:
...
«Στο φύλλο της 25ης Σεπτεμβρίου 2008 της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» δημοσιεύεται, ρεπορτάζ που μας πληροφορεί ότι «στο Γράμμο, το «βουνό της ήττας» όπως το ονομάζουν οι ίδιοι οι κομμουνιστές, θα αποκαλυφθεί στις 5 Οκτωβρίου από την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η προτομή του αείμνηστου Καθηγητή της Χειρουργικής Πέτρου Κόκκαλη (πατέρα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη). Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, «για την προσφορά του στο Λαϊκό Κίνημα». Το ρεπορτάζ, που έχει την υπογραφή «Η» αφού απαριθμεί τις δραστηριότητες του Πέτρου Κόκκαλη, κατά την περίοδο του συμμοριτοπόλεμου και την φυγή του (μετά την συντριβή της ανταρσίας) και την εγκατάστασή του στην Ανατολική Γερμανία, καταλήγει στο γεγονός ότι η τότε (1962) Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε την άδεια να ταφεί ο Κόκκαλης, στο Αʼ Νεκροταφείο Αθηνών, προσθέτοντας ότι τον νεκρό αποχαιρέτισαν εκτός από την κομμουνιστική ηγεσία, «χιλιάδες επωνύμων και ανωνύμων». Η είδηση είναι συνταρακτική. Το ΚΚΕ, για μία ακόμη φορά προκαλεί: Όχι μόνο τα παλικάρια του Εθνικού Στρατού, που έπεσαν στον Γράμμο για να μην ενταχθεί η Ελλάδα στο απάνθρωπο «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά και τους επιζώντες αγωνιστές και τους συγγενείς των ηρωικών θυμάτων. Τίθεται λοιπόν ευθέως το ερώτημα: Εκδηλώσεις, όπως αυτή που ετοιμάζει το ΚΚΕ είναι «γιορτές λήθης και συμφιλιώσεως» ή προκαλούν την αγανάκτηση και διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στον λαό μας; Το ΚΚΕ, στηριζόμενο στην σκανδαλώδη ανοχή της Κυβέρνησης, νομίζει ότι μπορεί να γράφει την ιστορία κατά τα κέφια του. Είναι όμως «μακριά νυχτωμένο». Γιατί η ελληνική ψυχή αγρυπνεί. Και ένα τέτοιο ανοσιούργημα δεν θα το επιτρέψει ποτέ».
...
Εκεί έχουμε φτάσει. Τόσο απροκάλυπτα οι ενταφιαστές της Εθνικής ενότητας, οι πράκτορες εγκληματικών υπηρεσιών, το μεγάλο κεφάλαιο μαζί με το κόμμα του... λαού, φτύνουν κατάμουτρα την ιστορική αλήθεια και την Εθνική Μνήμη. Και η ελλαδική ελαφροδεξιά δεν κρατάει ούτε ομπρέλα.
...
(Στην φωτογραφία ο Ανδρέας πάνω από το φέρετρο του Σεβαστιανού)

3 σχόλια

  1. einai apisteyto to 8rassos toys. kala den ntrepotai ligaki; to kseroyme oti xrostaei sti stazi o perissos alla min kanoyne etsi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερώτημα είναι πως ο υιός ενός πολιτικού φυγάδα ήρθε από την Ανατολική Γερμανία στην Ελλάδα με λεφτά και έκανε μπίζνες με την INTRACOM.
    Δεν ξεχνούμε βεβαίως το γιωτ του Κόκκαλη, το Γκουανταλαχάρα, στο οποίο φιλοξενούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Λούβαρη. Ο τελευταίος βγήκε ως βαρέως πάσχων από τη φυλακή (δήθεν με κατά πλάκας σκλήρυνση) για να αναλάβει την αρχηγία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού.
    ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου. Που είναι η Διακαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.