Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΣΤΑΣΗ...!!! ΑΘΩΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΧΙΟ...!! ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ...!!

Αθώο από όλες τις κατηγορίες κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, τον πατέρα του ιδιοκτήτη καφενείου στην ιχθυόσκαλα, πολύ κον...






Αθώο από όλες τις κατηγορίες κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, τον πατέρα του ιδιοκτήτη καφενείου στην ιχθυόσκαλα, πολύ κοντά στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας, στη Χίο, για τους πυροβολισμούς στον αέρα με την κυνηγετική καραμπίνα, την προηγούμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν.




Το δικαστήριο, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή του κατηγορουμένου από τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών και τον κήρυξε αθώο, υπό τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου. Ας σημειωθεί πάντως ότι η εισαγγελέας επεσήμανε μεν το παράνομο των πράξεων του κατηγορουμένου, τόνισε όμως, πως υπήρχε κατάσταση ανάγκης, που αίρει τον άδικο χαρακτήρα τους και τον καταλογισμό τους. Επίσης η εισαγγελέας έστειλε και ένα μήνυμα, τονίζοντας πως η πρότασή της για απαλλαγή του κατηγορουμένου, δεν πρέπει να εκληφθεί ότι από τον νομικό μας πολιτισμό είναι επιτρεπτές τέτοιες πράξεις ή ότι είναι νόμιμες ή ότι είναι επιτρεπτή η αυτοδικία.

Στη διάρκεια της δίκης, οι μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι είχε δημιουργηθεί εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, λόγω των συμπλοκών, ενώ ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα θαμώνων του καφενείου, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο γιός του αθωωθέντος.

Τόνισαν δε, ότι μπροστά στον κίνδυνο αυτό, ο κατηγορούμενος πήρε από το αυτοκίνητό του την κυνηγετική καραμπίνα και έριξε πυροβολισμούς στον αέρα, σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, όπως είπαν, να τους αποτρέψει φωνάζοντάς τους, είχαν αποτύχει. Ανάλογες ήταν και οι μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί από μετανάστες, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας και οι οποίες διαβάστηκαν στο ακροατήριο.

Μάρτυρες κατηγορίας δεν υπήρξαν. Να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια των επεισοδίων, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χίου έξι άτομα, εκ των οποίων δύο εισήχθησαν για νοσηλεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.