Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους τομείς με αυτόν τον περιφερόμενο θίασο που έχουμε μπλέξει και κυβερνάει την χώρα! Η ασχετ...







Απίθανα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους τομείς με αυτόν τον περιφερόμενο θίασο που έχουμε μπλέξει και κυβερνάει την χώρα! Η ασχετοσύνη τους (ούτε περίπτερο δεν είναι ικανοί να διοικήσουν) και οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις θα βάλουν σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες την Ελλάδα.

Μια σοβαρότατη προέκταση των χειρισμών της κυβέρνησης των συντρόφων αποκαλύπτει με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών και αφορά τα έργα υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από το ΝΑΤΟ. Μερικά από αυτά είναι –για όσους δεν το γνωρίζουν- η αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ), η μεταφορά του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στις υπογειοποιημένες εγκαταστάσεις στο Κουτσόχερο, ο εκσυγχρονισμός του Συστήματος Αεροπορικού Έλεγχου και η κατασκευή αποθηκών καυσίμου, πυρομαχικών και οικημάτων σε στρατόπεδα, ναυτικές και αεροπορικές βάσεις.

Τα έργα υποδομών του ΝΑΤΟ χρηματοδοτούνται από ενιαίο προϋπολογισμό, στον οποίο συνεισφέρουν ετησίως όλα τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας. Αυτό που όμως δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως τα κονδύλια αυτά συμψηφίζονται με τις δαπάνες για την εκτέλεση των έργων σε κάθε κράτος-μέλος. Η Ελλάδα, μέλος της Συμμαχίας εδώ και 64 χρόνια, ποτέ δεν χρειάστηκε να δώσει χρήματα στον ενιαίο προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ γιατί οι πληρωμές που έκανε για έργα υποδομών ήταν μεγαλύτερες από την απαιτούμενη συνεισφορά της και έτσι ο συμψηφισμός ήταν πάντα θετικός.





Αυτό όμως έχει ανατραπεί αφού όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας μετέφεραν τις διαθέσιμες πιστώσεις στον Εθνικό Προϋπολογισμό για την εξόφληση υποχρεώσεων προς τρίτους! Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών σε έργα ΝΑΤΟ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημιουργεί τον κίνδυνο για πρώτη φορά τα τελευταία 64 χρόνια να βρεθεί η Ελλάδα να καταβάλλει κονδύλια σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, στην οποία εκτελούνται έργα ευρείας κλίμακας!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιστολή (την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Αθουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Κωνσταντινίδης):

«…Εδώ και ένα έτος περίπου, σύμφωνα με καταγγελίες μελών μας, αυτό το καθεστώς πληρωμών έχει πλήρως ανατραπεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αφού το σύνολο των διαθέσιμων πιστώσεων μεταφέρεται στον Εθνικό Προϋπολογισμό και από αυτόν χρηματοδοτούνται άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους. Κατά την τρέχουσα συγκυρία, κατά την οποία το Δημόσιο καθυστερεί τις πληρωμές του, έχει αντλήσει και αυτές τις πιστώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών μας, πιστώσεις οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για συγκεκριμένο σκοπό και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους.




Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, το Υπουργείο Οικονομικών, με την ανοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει μηδενίσει πλασματικά την απορροφητικότητα των πιστώσεων του ΝΑΤΟ, γεγονός που φαίνεται να υπονομεύει την θέση της χώρας μας, ειδικά δε, εάν γίνει αντιληπτό ότι η χώρα μας οικειοποιήθηκε πιστώσεις που δεν της ανήκουν. Εφόσον αυτή η καταγγελία αληθεύει, θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι όχι μόνο η επιλογή αυτή, κατά την άποψή μας, δεν είναι σύννομη, αλλά ταυτόχρονα αποβαίνει εις βάρος των ελληνικών έργων και των ελληνικών εργοληπτικών επιχειρήσεων και εις όφελος των αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, λόγω του θετικού (τα τελευταία 60 χρόνια) συμψηφισμού εισροών από άλλα Κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και αναγκαίας συμμετοχής μας στον ενιαίο προϋπολογισμό, δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσουμε ως χώρα χρήματα σε άλλη χώρα για έργα ΝΑΤΟ.

Στην παρούσα φάση όμως, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών σε έργα ΝΑΤΟ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια θα βρεθούμε στην δυσχερή θέση να καταβάλλουμε κονδύλια σε άλλες χώρες, και ιδιαίτερα στην Τουρκία, στην οποία εκτελούνται έργα ευρείας κλίμακας, όπως μας ενημερώνουν τα μέλη μας».

Μετά τα παραπάνω αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής σε τι ακριβώς κατάσταση βρισκόμαστε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.