Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΝΑ ΠΩΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Η κριτική στον Νίκο Φίλη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής των Εφήβων δεν σταμάτησε μετά τη λήξη της αλλά συνεχίστηκε...

Η κριτική στον Νίκο Φίλη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής των Εφήβων δεν σταμάτησε μετά τη λήξη της αλλά συνεχίστηκε μακριά από τα μικρόφωνα.

Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα προσπαθούσε επί ματαίω να εξηγήσει με επιχειρήματα το σχέδιό του για τα Αρχαία Ελληνικά χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να πείσει τους έφηβους βουλευτές οι οποίοι σε κάθε επιχείρημά του είχαν ένα αντεπιχείρημα. Οι μαθητές έκαναν λόγο για την ετυμολογία των λέξεων αλλά και για την ορθογραφία με τον υπουργό να μην μπορεί να απαντήσει πειστικά.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι δε οι ατάκες του Νίκου Φίλη ο οποίος λέει χαρακτηριστικά "Δεν θα διδάσκουμε από το πρωτότυπο (σσ. των αρχαίων) λέμε", " Δεν θα μάθουν τα παιδιά, οι φιλόλογοι θα μάθουν (σσ. αρχαία)"

Διαβάστε τον διάλογο:

ΦΙΛΗΣ: Ο Παπανούτσος έβγαλε τα αρχαία ελληνικά από το γυμνάσιο. Εγώ θέλω να υπάρχουν αρχαία ελληνικά στο γυμνάσιο, σίγουρα από μετάφραση και μια διδασκαλία της ιστορίας της γλώσσας μας.

ΕΦΗΒΟΣ: Αν δεν δουν το πρωτότυπο πως θα το μάθουν; Εάν δεν δουν ένα πράγμα πως θα το μάθουν;

ΦΙΛΗΣ: Μα τι λες τώρα; Μαθαίνουν σήμερα τα παιδιά το πρωτότυπο; Δίπλα, το αρχαίο και το νέο. Μετάφραση δίπλα.

Δεν θα διδάσκουμε από το πρωτότυπο λέμε. Θα έχεις δίπλα το νέο ελληνικό, να καταλαβαίνεις τι λέει. Διδάσκονται τα παιδιά Πλάτωνα και Θουκυδίδη και δεν ξέρουν τι λέει…

ΕΦΗΒΟΣ: Μαθαίνουν μετάφραση.

ΕΦΗΒΗ: Άμα δεν διαβάζουμε αρχαία από το πρωτότυπο για να μάθουμε τι σημαίνει… δεν ξέρουμε ορθογραφία…

ΦΙΛΗΣ: Δεν θα μάθουν τα παιδιά, οι φιλόλογοι θα μάθουν!

ΕΦΗΒΗ: Δεν ξέρουμε ορθογραφία!

ΦΙΛΗΣ: Γιατί; Ποιος το είπε αυτό; Ενώ σήμερα ξέρουν ορθογραφία τα παιδιά που κάνουν αρχαία στο γυμνάσιο; Ξέρουν;

ΕΦΗΒΟΣ: Ετυμολογία δεν μαθαίνεις αλλιώς…

ΦΙΛΗΣ: Κάνεις λάθος, πως δεν μαθαίνεις, μαθαίνεις…

ΕΦΗΒΟΣ: Πως;

ΦΙΛΗΣ: Μαθαίνεις! Γι’ αυτό σου λέω όλα αυτά τα ζητήματα δεν θα τα λύσει ο υπουργός και οι μαθητές, είναι ένας διάλογος που θα πρέπει να γίνει με την κοινωνία μας. Και δεν είναι απαγορευμένος διάλογος. Ούτε πήγαμε τώρα μπουπ, θα κάνουμε κάτι, διάλογο κάνουμε…

ΕΦΗΒΟΣ: Γιατί να περιορίσουμε τα αρχαία;

ΦΙΛΗΣ: Θέλουμε να μάθει το παιδί να μιλάει καλά ελληνικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.