Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑΣ «ΝΕΥΡΙΚΟΣ» ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!... «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» Η ΒΡΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΠΩΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ;

Επίδειξη δύναμης επιχειρεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η πρόκληση στον Αη Στράτη αυτό δείχνει. Η παρουσία του ωκεανογραφ...


Επίδειξη δύναμης επιχειρεί η Τουρκία έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η πρόκληση στον Αη Στράτη αυτό δείχνει.

Η παρουσία του ωκεανογραφικού-υδρογραφικού σκάφους Τσεσμέ προβληματίζει πλέον ιδιαίτερα καθώς η Τουρκία δείχνει ότι επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Από που προκύπτει αυτό;

Το Τσεσμέ εμφασνίστηκε στην περιοχή του Αη Στράτη συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο TCG MARTI (P 341). Η πυραυλάκατος στη φωτογραφία.




Μόλις εντοπίστηκε το Τσεσμέ , το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε την κανονιοφόρο Αήττητος για “διακριτική” παρακολούθηση.

Αμέσως οι Τούρκοι απάντησαν και δίπλα στο Τσεσμέ εμφανίστηκε η κορβέτα Μποντρούμ! Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι η Τουρκία θέλει να τραβήξει το σχοινί και να οδηγήσει σ΄ ένα επεισόδιο που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή. Μια περίπτωση που θυμίζει όσα έχουν κατά καιρούς συμβεί με εξόδους ωκεανογραφικών σκαφών των Τούρκων ,αλλά και την υπόθεση των Ιμίων.

Έχει την άνεση η Τουρκία να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο έντασης,μετά απ΄ αυτό που έχει ήδη με τη Ρωσία; Η απάντηση είναι ναι ,γιατί στην σύγκρουσή της με τη Μόσχα μέχρι στιγμής βγαίνει χαμένη. Μπορεί να έχει κερδίσει δηλώσεις στήριξης και …κατανόησης για την κατάρριψη του αεροσκάφους Su-24 των Ρώσων,αλλά επί της ουσίας δεν έχει κανένα όφελος. Η αεροπορία της είναι καθηλωμένη σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις προς Συρία. Από την ημέρα που οι ρωσικοί S-400 αναπτύχθηκαν Ερντογάν και Νταβούτογλου φοβούνται να ρισκάρουν την κατάρριψη αεροσκάφους τους που θα προσεγγίσει τη Συρία. Θα πρέπει να απαντήσουν και ξέρουν πως δεν μπορούν.

Η δημιουργία μιας κρίσης στο Αιγαίο θεωρείται ίσως από τους Τούρκους πολύ πιο εύκολη υπόθεση από την οποία μπορούν να κερδίσουν “πόντους” στο εσωτερικό.

Αυτό είναι ίσως το πιο “αθώο” σενάριο. Γιατί υπάρχουν κι άλλα που προβληματίζουν την Αθήνα. Ο …έρωτας κατ΄εντολή Γερμανίας που δείχνουν οι κοντόφθαλμοι σε όλα Ευρωπαίοι για την Τουρκία του Ερντογάν σε συνδυασμό με την επιμονή τους για την δήθεν ελληνική αδυναμία να φρουρήσει τα θαλάσσια συνορά της είναι ανησυχητικά δεδομένα.

Είναι προφανές ότι και πολλοί άλλοι πλην των Τούρκων θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Η οποία πρέπει να κινηθεί πολύ επιδέξια για να μπορέσει να πετύχει δυο διαφορετικούς στόχους :να μην πέσει στην παγίδα μιας τεχνητής κρίσης που δεν ελέγχει και να διατηρήσει την εθνική της αξιοπρέπεια…


http://www.onalert.gr/stories/thyella-sto-aigaio-epidivkei-i-tourkia-pos-klimakose-tin-proklisi-ston-ai-strati/46632

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.